top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ

Σε αυτήν λοιπόν τη κατηγορία αγαπημένοι μου φίλοι θα συναντάτε πάντα συνταγές από το Χωριό μου το αγαπημένο. Συνταγές παλιές, φτιαγμένες από μένα ή από γυναίκες και άντρες του χωριού. Ναι φυσικά και από άντρες, γιατί οι άντρες μας εκεί όταν μαγειρεύουν κάνουν θαύματα.
Σας ευχαριστώ.

ΚΟΠΑΝΙΣΤΕΣ Ή ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ

Τρίτη, Οκτωβρίου 30, 2018

Θαρρώ πως ο Κρητικός γεννήθηκε από την ελιά και τον καρπό της. Δεν ξέρω άλλο λαό στη γη που να αγάπησε τόσο πολύ αυτό τον ευλογημένο καρπό.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΤΟΥΔΑ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 12, 2017

Το πατούδο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό λουσμένο στην άχνη ζάχαρη που μέσα του κρύβει την νοστιμιά και τα αρώματα της Κρήτης. Γλυκιά γέμιση με από ξηρούς καρπούς, αρωματισμένη με κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μέλι, ζάχαρη, λεμόνι, λάδι, αμμωνία, σόδα, ρακή σου δημιουργεί μια πανδαισία γεύσεων σε κάθε δοκιμή.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΕΤΑΛΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ

Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2017

Η πεταλίδα είναι γαστερόποδο μαλάκιο που το όστρακο του έχει σχήμα κώνου. Είναι ουσιαστικά τα θαλάσσια σαλιγκάρια, που ζουν στα ρηχά, προσκολλώνται στους βράχους, όπως τα μύδια και τα στρείδια.

Από μικρά παιδιά μάθαμε να μαζεύουμε πεταλίδες, ...

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

Κυριακή, Μαϊος 14, 2017

Αυτό το φαγητό μου φέρνει τόσες αναμνήσεις στο μυαλό… Χαρακτηριστικό πιάτο του χωριού μου. Ένα φαγητό που οι γιαγιάδες μας το έψηναν στους παραδοσιακούς φούρνους.
Το ψητό ήταν το φαγητό της Κυριακής, το φαγητό του αρραβώνα, της βάπτισης, του γάμου, ...

Περισσότερα...

Tags:

ΣΑΛΜΟΣ ΑΟΡΙΤΙΚΟΣ Ή ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Πέμπτη, Μαϊος 04, 2017

Πάνω από το χωριό μου στα βουνά, υπάρχουν αγροτικοί οικισμοί, τα «μετόχια» που λένε. Οικονομικοί κυρίως λόγοι επέβαλαν την ίδρυση τους σε πολύ δύσκολες εποχές. Στην «Αύγο», στην «Τραπέζα», στου «Τσαμάντη», στο «Δρακαλεύρι» και στα ...

Περισσότερα...

Tags:

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ Ή ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ

Δευτέρα, Μαϊος 01, 2017

Το περβόλι για τους Κρητικούς είναι ο βασιλιάς των καλλιεργούμενων αγροκτημάτων του. Είναι ο κήπος της δικής του Εδέμ, ο δικός του παράδεισος. Σε αυτό φροντίζει να φυτέψει όλα τα λαχανικά που παράγει η Κρητική γη και που ο ίδιος έχει λατρέψει. ...

Περισσότερα...

Tags:

ΑΥΓΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΤΣΙΚΑΛΙ

Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

Οι πατάτες, τα αυγά και οι ντομάτες ήταν τρία βασικά τρόφιμα που δεν έλειπαν ποτέ από το Κρητικό σπίτι. Ένα μεγάλο χάρισμα που διέθεταν οι παλιές νοικοκυρές είναι ότι μπορούσαν να συνδυάσουν με φαντασία τροφές για την παρασκευή νόστιμου φαγητού σε πολύ σύντομο χρόνο. Ένα τέτοιο φαγητό ήταν αυγά με πατάτες στο τσικάλι. Κότες είχαν όλα τα νοικοκυριά και τα αυγά, λόγο έλλειψης ψυγείου, έπρεπε με κάθε τρόπο να καταναλωθούν φρέσκα.

Περισσότερα...

Tags:

Νερατες Μυζυθροπιτες

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Η νεράτη μυζηθρόπιτα είναι μια παραδοσιακή πίτα της ανατολικής Κρήτης και συγκεκριμένα της επαρχίας Σητείας. Το χωριό μου, το Καβούσι, βρίσκεται στο σημείο που ενώνεται η επαρχία Ιεράπετρας με την επαρχία Σητείας, κι έτσι έχει το προνόμιο της ...

Περισσότερα...

Tags:
Αποτελέσματα 1 - 8 από 8