top image food
MEGALI.jpg

Όταν βάζουμε τα παιδιά στη κουζίνα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει άνω κάτω, όμως το αποτέλεσμα σας διαβεβαιώνω θα είναι μαγικό. Οι ιδέες που έχουν καμιά φορά στη μαγειρική ή στη ζαχαροπλαστική θα σας εκπλήξουν, αφήστε τα υπόλοιπα οφέλη για εμάς και τα παιδιά μας. Ερχόμαστε πιο κοντά, περνάμε ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά μας, μαθαίνουν να δημιουργούν, να συνεισφέρουν, να συμμετέχουν, μαθαίνουν να τρώνε υγιεινά, μαθαίνουν τα υλικά.


Έτσι, πριν 3 χρόνια, ένα απόγευμα με τα παιδιά μου, ξεκινήσαμε για ένα σοκολατένιο κέικ, και με το « Να βάλουμε και αυτό μαμά; Να βάλουμε και εκείνο μαμά;» δημιουργήσαμε ένα πεντανόστιμο κέικ. Το δοκίμασαν στη συνέχεια φίλοι και συγγενείς και όλοι έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα. Το καθιερώσαμε και από τότε πολύ συχνά υπάρχει στο σπίτι μας. Τώρα πια έχουν μάθει να το φτιάχνουν και μόνοι τους ο δεκάχρονος Αριστομένης μου και ο επτάχρονος Ανέστης μου μιας και είναι πολύ εύκολο. Σας το προτείνω σήμερα με μεγάλοι υπερηφάνεια για τους μικρούς μου σεφ.
Υλικά
150γρ. βούτυρο
300γρ. ζάχαρη
3 αυγά
200γρ γάλα
3 βανίλιες
4 κουταλιές κακάο
300γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
20γρ. μπεικίν πάουντερ
200γρ.καρυδια
150γρ. μπισκότα γεμιστά

Για διακόσμηση
200γρ. σοκολάτα γάλακτος
150γρ. μπισκότα γεμιστά

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα υλικά εκτός ψυγείου για περίπου μια ώρα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα.

567


Συνεχίζουμε το χτύπημα στο χέρι προσθέτοντας τις βανίλιες και το γάλα με το κακάο εναλλάξ, στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα ( κοσκινίζουμε όλα τα στερεά για να πάρουν αέρα τα υλικά και να γίνει πιο αφράτο το κέικ).

89
Προσθέτουμε τα καρύδια θρυμματισμένα και τα μπισκότα κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.

1011
Βουτυρώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε με κακάο για να μην κολλήσει το κέικ.

1213
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω θερμοκρασία για μια ώρα περίπου. Πριν τα 45 λεπτά δεν πρέπει να ανοίξουμε το φούρνο διότι το κέικ μας θα ξεφουσκώσει.
Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.

14
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να σιγοβράζει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ ή μια μικρότερη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια ή σταγόνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

15

Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το κέικ. Σπάμε από πάνω κομμάτια μπισκότα και αν θέλουμε καρύδια.

Καλή επιτυχία!!!

4

1

3

Δείτε την εκπομπή
https://creta24.gr/sokolatenio-keik-biskota-ke-karydia/