top image food
MEGALI1.jpg

Όπως είπε και ο Τσαρλς Σουλτς δημιουργός καρτούν. <<Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη. Αλλά και λίγη σοκολάτα κατά καιρούς, δεν βλάπτει.>>

Και ποιος δεν αγαπά τη σοκολάτα; Η βελούδινη υφή της, η πλούσια γεύση, το υπέροχο άρωμα. Όπως και αν την απολαύσουμε είναι θεϊκή τροφή και τι καλύτερο όταν επιδίδετε σε γευστικές περιπτύξεις με το αγαπημένο φρούτο της Άνοιξης, φράουλες. Δεν περιγραφώ άλλο. Καλή απόλαυση!!!

 


Υλικά

Βάση

200γρ μπισκότα τύπου digestive

30γρ.κακάο

50γρ.άχνη ζάχαρη

80γρ. βούτυρο

Γέμιση

200γρ κρέμα γάλακτος

200γρ ζαχαρούχο γάλα

300γρ τυρί κρέμα

250γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Διακόσμηση

180γρ σοκολάτα κουβερτούρα

150ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι μέλι

20γρ βούτυρο

300γρ φράουλες

 


Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, ανακατεύουμε με το κακάο και τη ζάχαρη αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε (μπορούμε να προσθέσουμε και θρυμματισμένα φουντούκια).Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και απλώνουμε καλά. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

345

Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Λιώνουμε τα 200γρ σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, βάζουμε από πάνω ένα μεταλλικό  μπολ, ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει) ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα 50γρ τη σοκολάτα και τη προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα.

678

91011

Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε στη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.

121315

Στολίζουμε με τις φράουλες και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!

1

2