top image food
MEGALI.jpg

15 Νοεμβρίου 2019
Όταν η εποχή σου δίνει πορτοκάλια φτιάχνεις πορτοκαλόπιτα. Αλλά τι πορτοκαλόπιτα; Η πιο νόστιμη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με απαλή κρέμα που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας.

17

Υλικά
Για πορτοκαλόπιτα
2 πορτοκάλια
7 αυγά (παγωμένα)
300γρ. ζάχαρη
250γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20γρ. μπέικιν πάουντερ


Σιρόπι
Χυμό από πορτοκάλια
500ml νερό
500γρ. ζάχαρη


Κρέμα
1L γάλα
100γρ. κόρν φλάουερ
150γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κρόκο αυγού
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Στύβουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε το χυμό για το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.

3
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα πορτοκάλια με αρκετό νερό για μισή ώρα, σουρώνουμε από το νερό και στύβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά. Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια σε multi και αφήνουμε κρυώσει.

1  2

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πολτό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το μπεικιν παουντερ.

5  6  7

Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Όταν βγάλουμε από το φούρνο τρυπάμε την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα και σιροπιάζουμε.

8  9  10   
Φτιάχνουμε τη κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε και αυτό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει με τη θερμότητα.

11  12  13
Απλώνουμε τη κρέμα πάνω στη πορτοκαλόπιτα και σκεπάζουμε με μεμβράνη, να εφάπτεται πάνω στη κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τρις ώρες, κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

14
Καλή επιτυχία!!!

18

16

15


Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

3


ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

8