top image food
MEGALI.jpg

Ένα διαφορετικό παστίτσιο με τόνο, ελαφρύ και νόστιμο. Θα το λατρέψουν όλοι.

2

Υλικά
Σάλτσα
3 κουτάκια τόνο με ελαιόλαδο
50ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπέρια κέρατο
1 κόκκινη πιπέρια Φλωρίνης
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
250γρ. χυμό ντομάτας
20ml ούζο
3-4 φύλλα δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι
Μπεσαμέλ
100γρ. βούτυρο
100γρ. αλεύρι
1L. φρέσκο γάλα
100γρ. γραβιέρα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι πιπέρι
Μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια Ν.2
100γρ. φέτα
1 ασπράδι αυγού

 


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

5

 

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία. Σουρώνουμε και βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε το ασπράδι του αυγού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη και αναμιγνύουμε ξανά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες ξυσμένες και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα κουτάκια το τόνο και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με σάλτσα τόνου να πάει παντού.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να ψηθεί το αλεύρι, ρίχνουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε (το γάλα θα πρέπει να είναι ζεστό, έτσι δεν θα μας σβολιάσει ποτέ η μπεσαμέλ). Όταν έχει πήξη αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και τα μπαχαρικά και τέλος το αυγό.
Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ξυσμένο τυρί. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω κάτω θερμοκρασία για περίπου μίση ώρα μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!!!

1

3

4