top image food
SALASAKOUNOUPIDI14.png

Μια σαλάτα που καλύπτει ένα πλήρες γεύμα. Σε χορταίνει γιατί εκτός από το κουνουπίδι περιέχει και κοτόπουλο με όλα τα αρώματα που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο κρέας κατά το ψήσιμο του.

SALASAKOUNOUPIDI1

Φτιάχνεται όλο το χρόνο, είναι ελαφριά και κλέβει τις εντυπώσεις σε όποιο τραπέζι και να την βάλεις. Το μέρος του κουνουπιδιού που τρώγεται είναι τα μπουμπούκια των λουλουδιών του. Από την αρχαία Ρώμη και από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την μακρινή Κίνα και την Μεσοποταμία που στο πέρασμα του χρόνου ανέπτυξαν και άφησαν ένα τεράστιο πολιτισμό, χρησιμοποιούσαν τα λουλούδια στην κουζίνα τους. Και ότι είναι παλιό επανέρχεται. Ανήκει σε μια ακόμα ποικιλία βρώσιμων λουλουδιών που μπορούν να καταναλωθούν. Το έχουμε δοκιμάσει κοκκινιστό, βραστό, σε σούπες, σοτέ, το κάναμε ψητό, το γευτήκαμε και μας εντυπωσίασε μέσα σε πίτσες, μας δίνει ένα υπέροχο πουρέ, ως τουρσί είναι φανταστικό και τώρα το δοκιμάζουμε σαλάτα.

Το κοτόπουλο το αγαπήσαμε από παιδιά. Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας το συνδύασαν με λαχανικά, ζυμαρικά, ρύζι και φυσικά με πατάτες που αγαπούσαμε πολύ. Σήμερα οι νοικοκυρές προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με νέες συνταγές και νέες γεύσεις εμπλουτισμένες με καινούργια προϊόντα. Από την άλλη προσπαθούν να φτιάχνουν πιάτα με πιο υγιεινά υλικά όπως κρέας με λιγότερο λίπος ακολουθώντας το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής η οποία υιοθετείται όλο και περισσότερο σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Υλικά
300 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο

Για το ντρέσινγκ
120 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1/2 κουταλάκι μέλι
2 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
Ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι

Για την σαλάτα
200 γραμ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
100 γραμ. ρόκα
5 ντοματίνια
4 αγγουράκια τουρσί

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μεταφέρουμε τα 2/3 από το ντρέσινγκ σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα το φιλέτο κοτόπουλο, αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστεί.
Στη συνέχεια, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο. Ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούν την φωτιά.
Αφήνουμε για λίγο να σταθεί το κοτόπουλο και κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την ρόκα, το κουνουπίδι, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο και το αγγουράκι τουρσί σε λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ που έχουμε κρατήσει.
Ανακατεύουμε καλά την σαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

SALASAKOUNOUPIDI1R4

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

sokolateniosxalvassimigdali43

ΚΑΤΙΜΕΡΙΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

katimeria2