top image food
MIXTHALASSIN34.JPG

Τα θαλασσινά είναι από τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Υπάρχει μεγάλος πλούτος θαλασσινών, φρέσκων ή κατεψυγμένων που μαγειρεύονται ποικιλοτρόπως έτσι ώστε να έχουμε μεγάλο εύρος επιλογών ανάλογα με τις ορέξεις μας.

MIXTHALASSINON1

Είμαστε Ελλάδα, είμαστε μια χώρα του ήλιου και της θάλασσας. Ένας τόπος που σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις τροφές από την θάλασσα. Μια χώρα που ξέρει από νόστιμο ψάρι και ξέρει και πώς να το μαγειρέψει και πώς να το απολαύσει. Ακόμα περισσότερο ξέρει πως τα θαλασσινά είναι υγιεινή τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη, υγιή λίπη, μέταλλα και βιταμίνες. Ξέρει πως η τακτική κατανάλωση τους μπορεί να ωφελήσει την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Με λίγα λόγια τα θαλασσινά έχουν αναγνωριστεί από παντού ως ευεργετικά τρόφιμα και είναι τρόφιμα που συνθέτουν την Μεσογειακή διατροφή.

Το ερώτημα είναι; Μπορούμε τα θαλασσινά να τα απολαύσουμε ως σαλάτα ακολουθώντας την γαστρονομική γραμμή που μας προτείνει λαχταριστές σαλάτες να ξεπερνούν το ρόλο του απλού συνοδευτικού στο γεύμα και να έχουν κερδίσει να γίνουν οι ίδιες βασικό γεύμα και επιπλέον να μας χορταίνουν.

Σήμερα στην αγορά και στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν συσκευασίες με ανάμεικτα θαλασσινά που σου λύνουν τα χέρια για να ετοιμάσεις εύκολα και απλά μια σαλάτα με αυτά. Μια πρόταση είναι να επιλέξουμε καλαμάρι, γαρίδες, σουπιές, χταπόδι, δηλαδή ένα μίγμα θαλασσινών με βρασμένα ξηρά φασόλια. Εσείς μπορείτε να βάλετε τα θαλασσινά της αρεσκείας σας που καταναλώνεται με μεγαλύτερη ή μικρότερη συχνότητα. Οι νοικοκυρές επιλέγουν να την παρασκευάσουν με ιδιαίτερη προσοχή σε τραπέζια μαζί με φαγητά που θα κλέψουν την παράσταση.

Υλικά
250 γρ. βρασμένα φασόλια
500 γρ. mix θαλασσινών
50ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
30ml ούζο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το mix θαλασσινών την ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Τέλος σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα καθώς και άνηθο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο έξτρα ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!!

MIXTHALASSINON2png

 

Συνταγές μας θα βρείτε στο site των SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ καθώς και στα φυλλάδια προσφορών.

Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας

ΧΤΑΠΟΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

XTAPODOMAKARONADA1

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ Η ΦΟΥΡΤΑΛΙΑ ΑΝΔΡΟΥ

FROYTALIA3