top image food
koukou αντίγραφο.png

Οι γιορτές τελείωσαν μαζί με αυτές και οι ατασθαλίες, πάμε για να ξαναμπούμε σε πιο υγιεινές συνήθειες.


Χωρίς όμως να αφήσουμε την νοστιμιά, καθώς σε συνδυασμό με τις χειμωνιάτικες ημέρες, οι σουπίτσες που σας προτείνω είναι για όλα τα γούστα και είναι ότι πρέπει για τις χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Τραχανάς κοκκινιστή σούπα

Ιδανική σούπα για όλη την οικογένεια. Πραγματικά στο τέλος μιας κουραστικής μέρας μας τονώνει και μας χαλαρώνει ζεσταίνοντας το στομάχι μας και την ψυχή μας. Σε πολλά μοναστήρια παλιότερα, όταν δεν υπήρχαν τα αυτοκίνητα και η μεταφορά γινόταν με ζώα, οι πιστοί πήγαιναν μπουλούκια στις γιορτές από βραδύς στον εσπερινό και φιλοξενούταν στους χώρους του μοναστηριού μέχρι την επόμενη ημέρα. Οι μοναχοί πρόσφεραν στους προσκυνητές που ερχόταν από μακριά ως βραδινό φαγητό, ζεστό κοκκινιστό τραχανά με μπόλικο ζουμί για να φτάσει για όλους

DSC07544XA

Πατήστε εδώ για την συνταγή

 

Κοτόσουπα με γλυκό τραχανά

Οι μανούλες οι παλιές μάθανε τα παιδιά τους από μικρά να τρώνε αυτό το υγιεινό πιάτο. Μας αρέσει όπως και να τον ψήσεις. Σούπα κοκκινιστό με ντομάτα, άσπρο λεμονάτο με τυρί, με ζυμαρικά, με κρεατικά, με ψάρι, με χοχλιούς, με λαχανικά, πίτα ή με δεκάδες άλλους συνδυασμούς μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

traxanosoupa23 αντίγραφο

Πατήστε εδώ για την συνταγή

 

Ταχινόσουπα με μανιτάρια

Ταχινόσουπα με μανιτάρια, μια θρεπτική σούπα, γευστική και ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα.Με πολλές θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες.

taxinosoupa4

Πατήστε εδώ για την συνταγή

 

Σούπα βελουτε με λαχανικά

Την λατρεία που είχαν οι παλιές νοικοκυρές στα λάχανα και μάλιστα όταν πρωτοεμφανιζόταν στα μανάβικα συνεχίζουν και οι σύγχρονες νοικοκυρές οι οποίες έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα να επεξεργάζονται τις τροφές κυρίως με ηλεκτρικά εργαλεία όπως για παράδειγμα το μπλέντερ.

Εκμεταλλευόμενοι τα λαχανικά που εμφανίζονται σε πληθώρα αυτή την εποχή είναι ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουμε ως βάση για υπέροχες ζεστές σούπες λαχανικών βελουτέ.

DSC06470ΣΑΣΑ

Πατήστε εδώ για την συνταγή

 

Κακαβιά

Η κακαβιά είναι το αγαπημένο φαγητό των ψαράδων, το ετοιμάζουν σε παραλίες και λιμανάκια, μέσα στο μαυροτσίκαλο σε πρόχειρες παραστιές. Χρησιμοποιούν διάφορα ψάρια που δεν μπορούν να πουλήσουν και μισό θαλασσινό νερό. Δεν έχουν πολλά υλικά στη διάθεση τους, λίγο ελαιόλαδο, κανένα κρεμμύδι, άντε και καμιά πατάτα αν βρεθεί στη βάρκα τους. Αυτά τα λίγα και τα απλά είναι που κάνουν τη κακαβιά τόσο ιδιαίτερο φαγητό.

1

Πατήστε εδώ για την συνταγή

 

Καλη επιτυχία!