top image food
egggemista1.jpg

Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή. Μια υπερτροφή που μας κάνει καλό από τα πρώτα βήματα της ζωής μας. Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές με όλα τα αναγκαία συστατικά για ισορροπημένη διατροφή. Το αυγό είναι το τρόφιμο που θα το χρησιμοποιήσεις σ’ ένα εκατομμύριο συνταγές φαγητών και γλυκών.

egggemista2
Μας περίσσεψαν αυγά μετά το τσούγκρισμα στο Πασχαλινό τραπέζι; Μια έξυπνη λύση να φτιάξουμε στο άψε σβήσε μια σαλάτα ή να τα κάνεις γεμιστά με μαγιονέζα, μουστάρδα, άνηθο και κάπαρη και αντζούγιες. Μπορούμε να τα σερβίρουμε για πρώτο πιάτο, για κέρασμα, για μπουφέ, για μεζεδάκι. Ένας φανταστικός και γευστικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά σε λίγο χρόνο και με λίγα υλικά. Από τη στιγμή που έχουμε αυγά όλο το χρόνο, μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε αυτή τη συνταγή κάθε στιγμή, για να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, και να τα απολαύσουμε μ’ ένα διαφορετικό τρόπο που αξίζει το κόπο.
Αυγά πτηνών θεωρούνταν πολύτιμη τροφή από τα προϊστορικά χρόνια. Οι κότες, προέρχονται από πτηνά της ζούγκλας περιοχών στη νοτιοανατολική Ασία και την Ινδία. Πιθανόν τα εξημέρωσαν για τα αυγά τους πριν από το 7500 π.Χ. Στην Ελλάδα μας ήρθαν γύρω στο 800 π.Χ. με το ορτύκι ως κύρια πηγή αυγών. Στην αρχαία Ρώμη, τα αυγά διατηρούνταν με ορισμένες μεθόδους και τα γεύματα συχνά ξεκινούσαν με πιάτα αυγών. Στο μεσαίωνα τα αυγά δεν καταναλωνόταν την περίοδο της Σαρακοστής λόγω νηστείας, όπως και σήμερα σε όλες τις νηστείες του χρόνου το αυγό απέχει από τη διατροφή.


Υλικά
6 αυγά
2 αντζούγιες
100γρ.μαγιονεζα
2 κουταλιές μουστάρδα
¼ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι κάπαρη
½ κουταλιά άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι

 


Εκτέλεση
Αφήνουμε τα αυγά εκτός ψυγείο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και βράζουμε σε αρκετό νερό για περίπου 13-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Τα βγάζουμε και τα καθαρίζουμε. Μπορούμε να κάνουμε την συνταγή και με κόκκινα πασχαλινά αυγά που μας περίσσεψαν.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε στη μέση κατά μήκος, καθαρίζουμε σε κάθε αυγό το μαχαίρι για να μην λερωθεί το ασπράδι από τον κρόκο. Με ένα μικρό κουταλάκι αφαιρούμε τους κρόκους των αυγών.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους κρόκους, τις αντζούγιες, την μαγιονέζα, την μουστάρδα, την πάπρικα, την κάπαρη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Τοποθετούμε τα ασπράδια των αυγών σε μια πιατέλα και κόβουμε ελάχιστα για να σταθούν καλύτερα στη πιατέλα. Σε ένα κορνέ βάζουμε τη κρέμα και γεμίζουμε τα ασπράδια.
Καλή επιτυχία!

egggemista3

 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΑΜΠΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

pasxa lampropites2

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΒΟΥΤΗΡΟΥ

pasxalina tsoy2