top image food
ΖΕΛΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ156.png

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της απόλαυσης, της χαλάρωσης, της παραλίας και του καυτού ήλιου. Η διατροφή μας είναι προσαρμοσμένη στις συνθήκες της περιόδου και για το λόγο αυτό προτιμούμε φαγητά ελαφριά, δροσερά, καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες παγωτού, δροσερών φρούτων και γλυκών ψυγείου.

ΖΕΛΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ15

Είναι μια εποχή με μεγάλη κινητικότητα, δεχόμαστε πολλούς φίλους στο σπίτι, απολαμβάνουμε την βεράντα και τον κήπο του σπιτιού για ποτό, αναψυκτικό, γλυκό και χαλάρωση.
Οι νοικοκυρές φροντίζουν να έχουν πάντα στο ψυγείο ένα γλυκό που παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα για τους επισκέπτες. Το γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας είναι μια δροσερή και αρωματική πρόταση σ’ ένα μοναδικό γεύμα, σ’ ένα απογευματινό καφέ, σε μια μάζωξη φίλων στο σπίτι. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, και προπάντων οικονομικό. Μπορούμε να το φτιάξουμε στην κουζίνα μας όπως οι παλιές νοικοκυρές την εποχή που φτιάχνανε όλα τα γλυκίσματα με τα χέρια τους. Το σπιτικό γλυκό δεν θέλει πολύ χρόνο για να γίνει. Απλά, θέλει χρόνο για να παγώσει και αυτή την δουλειά την αναλαμβάνει το ψυγείο μας.
Ο ζελές φράουλας με δροσερές και καλοκαιρινές φράουλες είναι μια απολαυστική γεύση που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Η φράουλα είναι από τα αγαπημένα φρούτα, που μόλις κυκλοφορήσει σε σούπερ μάρκετ ή στα μανάβικα, καταλαβαίνεις ότι ήρθε το καλοκαίρι και ζητάς κάτι το διαφορετικό να προσθέσεις στο καθημερινό ή γιορτινό γεύμα. Από την άλλη όλοι υποκλινόμαστε στη νοστιμιά του ελληνικού γιαουρτιού. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες για αυτό και εμείς εξερευνούμε κουταλιά-κουταλιά για το τι μας προσφέρει και πως το απολαμβάνουμε καλύτερα. Ένα προϊόν που παρασκευάζεται και καταναλώνεται ήδη από την αρχαιότητα, κάτι που αποδεικνύεται από την πληθώρα των αναφορών στο «ζυμωμένο γάλα» σε αρχαία κείμενα.


Υλικά
Για την κρέμα
200 γρ. ζελέ φράουλα
250 γρ. νερό ζεστό
250 γρ. νερό κρύο
800 γρ. γιαούρτι
Για τον ζελέ
100 γρ. ζελέ φράουλα
200 γρ. νερό ζεστό
200 γρ. νερό κρύο
Για το σερβίρισμα
Φράουλες

 

Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ και προσθέτουμε το ζεστό νερό, ανακατεύουμε πολύ μέχρι να λιώσει το ζελέ και συμπληρώνουμε με το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξη.
Στη συνέχεια όταν παγώσει η κρέμα φτιάχνουμε το ζελέ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζελέ με το ζεστό νερό μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και με μια κουτάλα ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει και σερβίρουμε με τις φρέσκιες φράουλες.
Καλή επιτυχία!

ΖΕΛΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ1

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ

ΣΦΟΘΓΓΑΤΟ1Ν5

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΥΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

 λαζανια1