top image food
megali1.jpg

Τώρα που χειμωνιάζει μου αρέσει να ξυπνώ τις Κυριακές το πρωί πριν από τα παιδιά. Να βάλω να σιγοψήνετε έναν ελληνικό καφέ, να ανοίγω τις κουρτίνες του σπιτιού και να χαζεύω λίγο τη θέα. Να πιω ρουφηχτά τις πρώτες γουλιές του ζεστού καφέ και να νιώσω την ενέργεια του μέχρι τα δαχτυλάκια των ποδιών μου. Κι όταν θα έχω ξυπνήσει για τα καλά, να μπω στη κουζίνα μου, στο βασίλειο μου.


Πριν κάνω τα παιδιά μου, έλεγα πάντα στις φίλες μου << εγώ γεννήθηκα για να γίνω μάνα>> Λάτρευα τα παιδιά και τη θαλπωρή του σπιτιού. Ονειρευόμουν παιδικές φωνές και παιχνίδια μέσα στο σπίτι, να καθόμαστε τις Κυριακές το πρωί να βλέπουμε μαζί παιδικά στη τηλεόραση και το σπίτι να μοσχομυρίζει από γλυκά και φαγητά. Φυσικά δεν είναι πάντα όλα τόσο ονειρεμένα, θα υπάρξουν οι εντάσεις , η κούραση, οι καβγάδες μεταξύ τους (όταν έχεις να κάνεις με δυο αγόρια), ο χρόνος που δεν σε φτάνει ποτέ. Αλλά ευτυχώς ο θεός μας έχει δώσει ένα προνόμιο, την μητρική αγάπη. Η μητρική αγάπη και όλα αυτά που περιβάλει είναι σαν ένας μηχανισμός που μπαίνει αυτόματα την κατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή που νιώθουμε ότι θέλουμε να πέσουμε ξερές από τη κούραση, τη στιγμή που θέλουμε να ουρλιάξουμε από τα νευρά μας, τη στιγμή που έχουμε χάση τη δύναμη μας. Το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή μιας γυναικάς είναι τα παιδιά της.
Θέλω λοιπόν όσο μπορώ, να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα, να απολαμβάνω μαζί τους τις στιγμές, να τους δίνω και να παίρνω από την αγάπη τους, να τους ξυπνώ τις Κυριακές με τη μυρωδιά από ένα ζεστού κέικ…

6
Υλικά
200ml ελαιόλαδο
250γρ ζάχαρη
4 αυγά
200ml χυμό πορτοκάλι
400γρ αλεύρι
20γρ μπεικιν παουντερ
150γρ αμύγδαλα θρυμματισμένα
Φλούδες από δυο πορτοκάλια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τις φλούδες, προσπαθούμε να μην πάρουμε πολύ άσπρο. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Πολτοποιούμε ελαφριά στο multi.
Βάζω τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι στους 100 βαθμούς για 5 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν και τα κάνω πούδρα στο multi. Αν θέλουμε μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε σε χλιαρό νερό και να συνεχίσουμε τη διαδικασία. Προσωπικά μου αρέσουν έτσι. Φυσικά μπορούμε να αγοράσουμε και έτοιμη πούδρα.
Χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το πολτό από τα πορτοκάλια, συνεχίζουμε να χτυπάμε.

123
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το αμύγδαλο ανακατεύουμε ελαφριά με μια μαριζ.

45
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μια ώρα. Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε το κέικ για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!!!

7

8