top image food
megali.jpg

Και ναι, ναι αυτό το γλυκό είναι μια έμπνευση του γιου μου Ανέστη. Η αρχική του ιδέα ήταν ένα κέικ με κρέμα και αχλάδια που αγαπά πολύ. Ύστερα από αρκετές δοκιμές νομίζω ότι επιτύχαμε το τέλειο αποτέλεσμα. Περήφανη μάνα!!!!!

1

Υλικά

3 – 4  Αχλάδια

100γρ βούτυρο

150γρ ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

Ξύσμα από ένα λεμόνι

100γρ γιαούρτι

150γρ αλεύρι

1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ

1 πρέζα αλάτι

Κρέμα

500ml γάλα

130γρ ζάχαρη

2 βανίλιες

1 αυγό

50γρ κορν φλαουρ

50γρ βούτυρο

5

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε μια μακριά φόρμα και βάζω μια λαδόκολλα. Στον πάτο τις φόρμας βάζουμε αχλάδια κομμένα σε φέτες.

67

 

Φτιαχτούμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 400γρ  γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να βράσουν. Ανακατεύω σε ένα μπολ το αυγό με το κορν φλαουρ και τα 100γρ γάλα. Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξη. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη κρέμα στη φόρμα πάνω από τα αχλάδια.

89

1011

Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το αλάτι ναι κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι.

1213

1415

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη κρέμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω θερμοκρασία  στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.

Αφήνω το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Μπορούμε να προσθέσουμε θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.

16

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

2

4