top image food
MEGALI1.jpg

9 Μαρτίου 2020
Επτά μέρες κλεισμένοι όλοι στα σπίτια μας λόγο του κοροναιού. Προσπαθούμε να βρούμε δημιουργικούς τρόπους να περνάμε καλά. Μαγείρεμα, επιτραπέζια, περιπάτους (μόνοι μας) στην εξοχή, γενική στο σπίτι, διάβασμα και οτιδήποτε άλλο σκεφτούμε.


Εγώ συνέχεια μαγειρεύω, τα παιδιά είναι όλη μέρα σπίτι και πάντα και ζητούν κάτι να φάνε. Φίλες στέλνουν μηνύματα ή παίρνουν τηλέφωνο πώς να φτιάξουν συνταγές. Χθες η φίλη μου Μαρία μου έδωσε την ιδέα να καθιερώσω live μαγείρεμα κάθε μέρα στο instagram. Μου άρεσε πολύ να επικοινωνώ μαζί σας και να μαγειρεύουμε παρέα. Έτσι, σήμερα κάναμε το πρώτο μας μαγείρεμα και ξεκινήσαμε γλυκά, με μια συνταγή που επιλέξατε εσείς. Φωτογραφίες τις εκτέλεσης δεν θα δείτε όπως συνήθως γιατί δεν πρόλαβα να βγάλω.
Πέρασα υπέροχα και ανυπομονώ για την αυριανή μέρα. Σκέπτομαι τώρα, ότι αυτή τη συνταγή θα τη διαβάζουμε ίσως μετά από λίγο καιρό και θα λέμε ότι ζήσαμε και αυτό…
Θα διηγηθούμε στα εγγόνια μας αυτή την περιπέτεια!

4


Υλικά
250γρ. βούτυρο
350γρ.ζαχαρη
5 αυγά
200ml γάλα
250γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
100γρ. κακάο
20γρ. μπεικιν παουντερ
2 βανίλιες
Σιρόπι
500ml νερό
300γρ. ζάχαρη
70γρ. κακάο
Γλάσο
200γρ. κουβερτούρα
200ml κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, ανακατεύουμε πολύ καλά και βράζουμε για πέντε λεπτά, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπεικιν παουντερ, τις βανίλιες και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα το αλεύρι και το γάλα μέχρι να τελειώσουν και χτυπάμε στο μίξερ.
Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη με κακάο φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και δημιουργούμε στην επιφάνεια τρύπες με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαίρι. Περιχύνουμε ενώ είναι ζεστή η σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!

1

5

6


Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας


ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

1

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

5