top image food
Σχέδιο χωρίς τίτλο-67.png

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει δεθεί με τη θάλασσα, τη παραλία, τα φρούτα, το παγωτό και τις διακοπές. Μες στο καυτό ήλιο θες ένα παγωτό να δροσιστείς.

Έρχονται οι φίλοι στο σπίτι. Να σας βάλω ένα παγωτό να δροσερέψετε; Ρωτά πρόθυμα η νοικοκυρά του σπιτιού. Πάμε για παγωτό; Μια πρόταση που την ακούς όλο το καλοκαίρι. Ένα έδεσμα που δεν χορταίνουμε να το απολαμβάνουμε με όλες τις διαφορετικές γεύσεις του.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 67 αντίγραφο

Από την άλλη, το παγωτό μπορούμε να το φτιάξουμε στην κουζίνα μας με ζαχαρούχο γάλα όπως οι παλιές νοικοκυρές όπως την εποχή που παρασκεύαζαν όλα τα γλυκίσματα με τα χέρια τους. Αυτό το σπιτικό παγωτό δεν θέλει πολύ χρόνο για να γίνει και θα το λατρέψουνε όλοι. Απλά, θέλει όπως όλα τα παγωτά χρόνο για να παγώσει, που την δουλειά αυτή την αναλαμβάνει το ψυγείο μας.

Παλιότερα στις πόλεις, μέχρι και την δεκαετία του 1970, υπήρχαν οι παγωτατζήδες με το ποδήλατο-καρότσι που μετέφεραν τα παγωτά σε ψυγείο με πάγο. Εμφανιζόταν σε πολυσύχναστε πιάτσες της πόλης αμέσως μετά το Πάσχα και τους ξεχώριζες από μακριά με τη λευκή μπλούζα και το λευκό καπελάκι. Παιδιά τότε τρέχαμε να πάρουμε το κλασσικό για την εποχή εκείνη χωνάκι παγωτό. Σαν γεύση, τότε επικρατούσε το καϊμάκι. Τι ωραίο που ήταν! Και το ξυλάκι κρέμα! Άλλες εποχές!

Στα αρχαία χρόνια σκλάβοι μετέφεραν χιόνια από μεγάλα υψόμετρα για διατήρηση τροφίμων. Εικάζεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος δοκίμασε μια μορφή παγωτού φτιαγμένο από φρούτα βουτηγμένα σε μέλι και παγωμένα στο χιόνι. Ο βασιλιάς Τανγκ, στο Σανγκ της Κίνας, είχε βρει μια μέθοδο για να παρασκευάζει μείγματα από πάγο και γάλα. Κατά το 19ο αιώνα το παγωτό διαδόθηκε στην Αγγλία και στην Αμερική χάρη στους Ιταλούς μετανάστες που το πουλούσαν στους δρόμους. Η πρώτη αισθητή βελτίωση στην παρασκευή του παγωτού έγινε το 1846 από την Αμερικανίδα Νάνσυ Τζόνσον, που εφηύρε τη χειροκίνητη παγωτομηχανή με τη μανιβέλα. Μέσα εκεί, ανακατευόταν το μείγμα παγωτού με πάγο και αλάτι, μέχρι να παγώσει.

 

Υλικά
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα '' Επιλογή μου''
2 ώριμες μπανάνες

Για το σερβίρισμα
Μπισκότα με γεύση βανίλια'' Επιλογή μου''
Κομμάτια κουβερτούρα '' Επιλογή μου''

 

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μίξερ μέχρι να αφρατέψει και κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα πολυμηχάνημα πολτοποιούμε τις μπανάνες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 περίπου ώρες.

Αφού περάσει ο χρόνος ,χτυπάμε ξανά το μείγμα στο μίξερ και αν θέλουμε προσθέτουμε σε αυτή τη φάση τα μπισκότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια καθώς και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά.

Αφήνουμε το παγωτό για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία!

Σχέδιο χωρίς τίτλο 67 αντίγραφο

Συνταγές μας θα βρείτε στο site των SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ καθώς και στα φυλλάδια προσφορών.

Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας

TAPTA ME MAPMEΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Σχέδιο χωρίς τίτλο 67 αντίγραφο 4