top image food
Σχέδιο χωρίς τίτλο-77.png

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει δεθεί με διακοπές, θάλασσα, παραλία, παγωμένα φρούτα, αναψυκτικά, γλυκά και παγωτό.

Μες στο καυτό ήλιο, όταν γυρίζεις από το μπάνιο, όταν είσαι στη βεράντα σου με φίλους, θες κάτι να δροσιστείς ή σε τραπεζώματα και οικογενειακά τραπέζια! Ένα γλυκό ψυγείου είναι ιδανικό μαζί με δροσερό νερό. «Ένα γλυκάκι θα το φάμε!», λέει η νοικοκυρά στους καλεσμένους. Ένα έξυπνο έδεσμα που δεν χορταίνουμε να το απολαμβάνουμε με όλες τις διαφορετικές γεύσεις του.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 76

Εύκολο σε παρασκευή γλυκό, ωραία εμφάνιση, καταπληκτική γεύση, και προπάντων οικονομικό. Ιδανικό γλυκό για εκείνους που τηρούν την νηστεία. Γλυκό που σε βάζει πάντα σε πειρασμό όταν ανοίγεις το ψυγείο. Θες να κόψεις λίγο από τη μια μεριά του ταψιού, να ισιώσεις την άλλη, να καθαρίσεις τα τοιχώματα του ταψιού και κάποια στιγμή ακούς την μάνα σου να σου φωνάζει «πάλι στο γλυκό;».

Αυτό που δίνει ιδιαίτερη γεύση στο γλυκό είναι η ελαφρώς όξινη γεύση του βύσσινου και στην εμφάνιση το βαθύ κόκκινο χρώμα του. Το βύσσινο είναι ένας τύπος κερασιού με την επιστημονική ονομασία Prunus cerasus. Είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές μας αναμνήσεις είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα που πέρα από τις επιλογές για γαστρονομικούς σκοπούς περιέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία. Γενικά στα γλυκά, αλλά ιδιαίτερα στα γλυκά ψυγείου, η εμφάνιση, ο συνδυασμός χρωμάτων που να το κάνει όμορφο και ελκυστικό είναι τέχνη. Δεν είναι τυχαίο που στους αρχαίους χρόνους ο όρος «πορφυρό» χρησιμοποιούταν και για το βυσσινί χρώμα.

 

Υλικά
1L χυμό βύσσινο
110 Γραμμάρια κορν φλάουρ
50 Γραμμάρια ζάχαρη
200 Γραμμάρια κεράσια (προαιρετικά)

Για το πασπάλισμα
Ινδοκάρυδο ''Επιλογή μου''

 

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό βύσσινο, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πλένουμε τα κεράσια και κόβουμε στη μέση αφαιρώντας το κουκούτσι.

Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε.

Χωρίζουμε την κρέμα σε φορμάκια ή σε μία φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

Σχέδιο χωρίς τίτλο 76 αντίγραφο

Συνταγές μας θα βρείτε στο site των SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ καθώς και στα φυλλάδια προσφορών.

Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Σχέδιο χωρίς τίτλο 76