top image food
Σχέδιο χωρίς τίτλο-79 αντίγραφο 3.png

Μια εύκολη και πεντανόστιμη πρόταση για ένα υγιεινό σνακ που θα δώσει ενέργεια στην καθημερινότητα σας και αποτελεί τέλειο σνακ και για τα παιδιά στο σχολείο.

Συστατικα:
200 γρ. μέλι
400 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
200 γρ. λευκή κουβερτούρα
150 γρ. δημητριακά ολικής
150 γρ. φουντούκια
200 γρ. βρώμη
100 γρ. αποξηραμένες φράουλες ή κράνμπερι
Για σερβίρισμα:
300 γρ. λευκή κουβερτούρα

Σχέδιο χωρίς τίτλο 79 αντίγραφο

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το μέλι μέχρι να λιώσει, προσοχή: όχι να καεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ταχίνι ανακατεύοντας απαλά.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, σκεπάζοντας το μπολ με πλαστική μεμβράνη.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα φουντούκια χοντροκομμένα, τη βρώμη, τα δημητριακά και τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια,
μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μία βάση ή ένα ταψί τοποθετούμε στον πάτο μεμβράνη και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα. Πιέζουμε με τα χέρια μας
ώστε να γίνει η επιφάνεια παντού ίσου πάχους και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει.
Αφού σφίξει το μείγμα, το βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη και κόβουμε τις μπάρες.
Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα για το σερβίρισμα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βουτάμε τις μπάρες από τη μία πλευρά και τις τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Τις αφήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!

Σχέδιο χωρίς τίτλο 79 αντίγραφο 2

 

BPEITE KAI ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Σχέδιο χωρίς τίτλο 74 αντίγραφο