top image food
glyko-koutalioy22-11.jpg

Σιροπιαστές φλογέρες με ξηρούς καρπούς. Μια λαχταριστή συνταγή που θα την κάνουμε με παραλλαγή και την νοστιμιά από μακεδονικό ταχίνι.

Δείτε την συνταγή και σε βίντεο

Υλικά:
100 γραμ. αμύγδαλα
30 γραμ. σουσάμι
150 γραμ. καρύδια
50 γραμ. φυστίκι Αιγίνης
1 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρίφαλο
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 γραμ. Μακεδονικό Ταχίνι
60 γραμ. μέλι
400 γραμ. φύλλο Βηρυτού ή κρούστας
100ml ελαιόλαδο

Για το σιρόπι:
500 γραμ. ζάχαρη
400 γραμ. νερό
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει ζάχαρη. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά μέχρι να τα καβουρδίσουμε. Αφού είναι έτοιμα, μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα πολυμηχάνημα βάζουμε τα αμύγδαλα με το σουσάμι, τα καρύδια, το φυστίκι Αιγίνης, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν αλλά όχι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και χωρίζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι στη μέση, σε δυο λωρίδες. Παίρνουμε ένα φύλλο και λαδώνουμε ελάχιστα με ένα πινέλο. Βάζουμε στην άκρη μία κουταλιά από τη γέμιση, κλείνουμε προς τα μέσα τα πλάγια και τυλίγουμε σε ρολό. Μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο ταψί την μία φλογέρα δίπλα στην άλλη. Όταν τελειώσουμε, λαδώνουμε ελαφριά από πάνω και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό.

Καλή ορεξη!

gdfgbd6

 

Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

32

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ

Σχέδιο χωρίς τίτλο 81