top image food
PAGOTOSOKOLATAS12.png

Το παγωτό είναι μια γλυκιά απολαυστική λιχουδιά που λάτρεψαν όλοι στον πλανήτη μας.

PAGOTOSOKOLATAS1

Είναι η λιχουδιά που έχει συνδεθεί με τις παιδικές μας αναμνήσεις και έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία του ανθρώπου. Όποια γεύση και να δοκιμάσεις αποτελεί απολαυστικό επιδόρπιο του καλοκαιριού, με μικρούς και μεγάλους να παραδίδονται στη μοναδική γεύση του. Το απολαμβάνεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και παντού. Στο σπίτι με την οικογένεια, με φίλους, στην παραλία μες στην ζέστη του καλοκαιριού, ως επιδόρπιο σε γεύμα, στην έξοδο σου, μόνος ή με παρέα. Δεν έχει κανόνες και ώρες.
Είναι εύκολο στην παρασκευή του, και προπάντων οικονομικό. Μπορούμε να το φτιάξουμε στην κουζίνα μας όπως οι παλιές νοικοκυρές την εποχή που φτιάχνανε όλα τα γλυκίσματα με τα χέρια τους. Το σπιτικό παγωτό δεν θέλει πολύ χρόνο για να γίνει. Απλά, θέλει χρόνο για να παγώσει και αυτή την δουλειά την αναλαμβάνει το ψυγείο μας. Αν επιλέξουμε παγωτό σοκολάτα, ικανοποιώντας το πάθος μας για αυτή την τρελή γεύση, θα είναι μια ακόμα ιδιαίτερη απόλαυση.
Αν ψάχνουμε τις ρίζες του παγωτού ίσως δεν θα μπορέσουμε να έχουμε καθαρή εικόνα. Αυτό που ξέρουμε και είναι αναμφισβήτητο, είναι ότι το χιόνι ήταν το βασικό στοιχείο για την παρασκευή οποιασδήποτε μορφής παγωμένων εδεσμάτων στην αρχαιότητα. Και στην αρχαία Κίνα, που έχουμε τις πρώτες γραπτές πηγές, φτιάχνανε παγωτό από χιόνια των Ιμαλάϊων και κρέμα ρυζάλευρου, γάλα και μέλι. Στην αρχαία Ελλάδα εικάζεται πως ο Μέγας Αλέξανδρος δοκίμαζε μια μορφή παγωτού φτιαγμένο από φρούτα, βουτηγμένα σε μέλι και παγωμένα στο χιόνι. Η ιστορία του περνά στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τη Σικελία, την Κωνσταντινούπολη, φτάνει στις αριστοκρατικές Βερσαλλίες της Γαλλίας και στη συνέχεια επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική και έτσι γίνεται γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Υλικά
250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά κακάο
1 κουτάκι σαντιγί παγωμένο (250 γρ. σε μεταλλικό κουτί)
100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα


Εκτέλεση
Σε ένα μεταλλικό μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε Μπεν Μαρί ώσπου να λιώσει η κουβερτούρα.
Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Βγάζουμε την σαντιγί από το ψυγείο και την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αφρατέψει.
Τέλος, ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ με απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Αφού περάσει 1 ώρα, ανακατεύουμε ξανά το μείγμα στο μίξερ να αφρατέψει και ξανά επιστρέφουμε στο μπολ. Ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά.
Αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Καλή επιτυχία!

PAGOTOSOKOLATAS135

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

kotomempamies2

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

kotopoulomelaxanika2