top image food
KRASATI23.png

Η μπριζόλα είναι ένας δημοφιλής μεζές που λάτρεψε το ελληνικό νοικοκυριό. Μια καλοψημένη χοιρινή μπριζόλα την αγαπάμε όλοι και φροντίζουμε να μην πάει χαμένη.

KRASATI34

Και όταν έχει μαριναριστεί με έξυπνο τρόπο, με μια πινελιά ενός μυρωδικού που απογειώνει τη γεύση της, σε χορταίνει και ικανοποιεί τις διατροφικές σου επιλογές με το παραπάνω. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια μπριζόλα που ψήνεται στα κάρβουνα αρωματισμένη με ρίγανη και μυρίζει η γειτονιά ή σε μια χοιρινή κρασάτη μπριζόλα που ψήνεται σε τηγάνι, κατσαρόλα, στο φούρνο με πατάτες ή χωρίς.
Το κρέας και ιδιαίτερα το χοιρινό φαίνεται πως αγαπά πολύ το κρασί, του προσθέτει άρωμα και το απολαμβάνουμε καλύτερα. Οι τανίνες στα κόκκινα κρασιά μειώνουν την αίσθηση λιπαρότητας των τροφών, όπως η μπριζόλα και άλλα κόκκινα κρέατα όπως παϊδάκια, λουκάνικα κλπ. «Ακυρώνει» τις βλαβερές ουσίες που παράγονται στο στομάχι κατά τη διάσπαση ενός τέτοιου κρέατος. Η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια σε κρασάτα φαγητά με μοσχάρι, χταπόδι, κοτόπουλο, κόκορας κρασάτος, κρέατα κατσαρόλας, μπέικον κλπ. Είναι φαγητά για καλοφαγάδες που ψάχνουν ευκαιρίες για να απολαύσουν τέτοιους μεζέδες όπως είναι η Τσικνοπέμπτη. Είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι ετοιμάζονται για την νηστεία της Σαρακοστής. Η μέρα που αρχίζει το πανηγύρι των αποκριών με το κρέας να έχει την τιμητική του. Τα νοικοκυριά καταναλώνουν με εορταστικό τρόπο ότι κόκκινο κρέας έχουν στο σπίτι τους.

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
80ml ελαιόλαδο
150ml κόκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι και τοποθετούμε στη φωτιά να ζεσταθεί.
Βάζουμε τις μπριζόλες και γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ελάχιστο χρώμα.
Ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζουμε προσεκτικά το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα σε μέτρια θερμοκρασία και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές ιδανικά με τηγανιτές πατάτες.
Καλή επιτυχία!

KRASATI2

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

kotomempamies2

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

loukanikamepatatesfournou1