top image food
MEGALI1.jpg

Ο φίλος μου ο Μανώλης Κασσάκης, κάποτε μου είπε << Εσύ είσαι μαγείρισσα του τσικαλιού>> και τελικά είχε δίκιο. Μετά από καιρό συνειδητοποίησα αυτή τη κουβέντα. Μου αρέσει το τσικάλι, μου αρέσει να ακούω το τσιτσίρισμα από το κρεμμύδι, μου αρέσει να κάθομαι από πάνω του με υπομονή και να ανακατεύω, μου αρέσει να ασχολούμαι μαζί του όλη την ώρα και να προσθέτω σταδιακά τα υλικά. Είναι ο χρόνος που αφιερώνεις στο κάθε τι για να γίνει ξεχωριστό.


Για να τιμήσω λοιπόν τον τίτλο μου, σήμερα σας έχω μια ξεχωριστή συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Αρνί με μελιτζάνες και βασιλικό. Ένα φαγητό πολύ νόστιμο, ένας συνδυασμός ονειρεμένος.

8


Υλικά
1κ αρνί
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
50ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100ml κόκκινο κρασί
2 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά πελτέ
3-4 φύλλα βασιλικό
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και βάζουμε σε αλατισμένο νερό να ξεπικρίσουν για μια ώρα. Ξεπλένουμε ναι αφήνουμε να σουρώσουν.

 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το αρνί και από τις δυο πλευρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί.

12
Προσθέτουμε τις ντομάτες ξυσμένες και τον πελτέ. Αλατίζουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό, αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί.

3
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

45
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Αλατίζουμε λίγο ακόμα αν χρειαστεί, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσουν να υλικά.

6
Ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μελώσει για ένα τέταρτο πριν σερβίρουμε.

7
Καλή επιτυχία!!!

9

10