top image food
megali.jpg

Γλυκιά μυζήθρα ή γλυκό ανθότυρο, όπως και να το πεις είναι το ίδιο πράγμα. Ένα από τα πιο νόστιμα τυροκομικά της Κρήτης. Μπορούμε να το απολαύουμε σαν άλειμμα πάνω σε ψωμί, σε ντακό με ντομάτα και φυσικά σε κάθε είδους πίτες ή πιτάκια.

1

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ

Υλικά
Φύλλο
600-700γρ αλεύρι σκληρό
200ml νερό
100ml ελαιόλαδο
50ml ρακί
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι

Γέμιση
700γρ γλυκιά μυζήθρα
2 αυγά
100γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, δημιουργούμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, τη ρακί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το νερό σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα.
Λιώνουμε τη μυζήθρα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη κανέλα και τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη, με ένα λεπτό πλάστη ανοίγουμε φύλλο. Πιάνουμε το φύλλο κάθε φορά και από άλλο σημείο ώστε να γίνει στρογγυλό και καθώς το τυλίγουμε πάνω στο πλάστη πιέζουμε με τα δυο χεριά με περισσότερη πίεση από εσωτερικά προς εξωτερικά. Θα πρέπει να ανοίξουμε ένα λεπτό φύλλο. Φυσικά μπορούμε να ανοίξουμε φύλλο και με την μηχανή ζυμαρικών.
Στο μισό μέρος του φύλλου τοποθετούμε κατά διαστήματα μια κουταλιά από τη γέμιση, κλείνουμε με το άλλο μισό και κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ ή με ένα ποτήρι τα τυροπιτάκια μας. Φυσικά μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θέλουν.
Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσάφι χρώμα και από τις δυο πλευρές. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή επιτυχία!!!

2

3