top image food
megali.jpg

Τυροπιτάκια με φύλλο κουρού. Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια που θα έχετε δοκιμάσει.


Υλικά
Φύλλο
300γρ. βούτυρο
2 αυγό
300γρ. γιαούρτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
500γρ. αλεύρι σκληρό
500γρ.αλευρι Γ.Ο.Χ.
20γρ. μπέικιν πάουντερ
15γρ. ξηρή μαγιά
Γέμιση
1κ. φέτα
250γρ. μυζήθρα γλυκιά (φρέσκο ανθότυρο)
500ml γάλα
100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Επάλειψη
2 κρόκοι
Λίγο γάλα
Σουσάμι (προαιρετικά)


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

1

Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το αυγό, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε πολύ καλά.
Αναμιγνύουμε τα αλεύρια , το μπεικιν παουντερ, τη μαγια και κοσκινίζουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα μας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα μέχρι να ξεκουραστεί.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξη. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Παίρνουμε τη ζύμη και δημιουργούμε μπαλάκια. Ανοίγουμε στο χέρι πιέζοντας με τα δάχτυλα μας ένα στρογγυλό φύλλο ή με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε με βάση ένα πιατάκι ή κουπ. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και κλείνουμε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες με τα χέρια ή με ένα πιρούνι.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε σε ένα πιάτο τους κροκους με λίγο γάλα και αλείφουμε τα πιττάκια μας. Αν μας αρέσει μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για ένα τέταρτο περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!

2

3

4


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ


ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ

13


ΠΙΤΤΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

14