top image food
Σχέδιο χωρίς τίτλο-80 αντίγραφο 2.png

Κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και ειδικότερα στην Νεμέα, λαμβάνει χώρα ένα φεστιβάλ, μια γιορτή κρασιού, οι ‘‘MEΓΑΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ‘‘ όπου τα 30 και πλέον οινοποιεία της υποδέχονται τον κόσμο για να τον μυήσουν στα μυστικά του πιο παλιού αμπελώνα της Πελοποννήσου, και ειδικότερα του Αγιωργίτικου, της δεσπόζουσας ποικιλίας της περιοχής.

Την τελευταία φορά που βρέθηκα, τέτοιες μέρες στην πόλη της Νεμέας, μετά από μια γευσιγνωσία, στάθηκα έξω από ένα παραδοσιακό καφενείο. Άνθρωποι ξακουραζόντουσαν, έξω οι ψησταριές γύριζαν τα εδέσματα της περιοχής, αλλά όταν έκατσα στη σάλα του καφενείου, παρατήρησα πως όλοι ή σχεδόν όλοι έπιναν...ούζο!

Σχέδιο χωρίς τίτλο 80 αντίγραφο

Ίσως λόγω της ώρας, ίσως για λόγους αλλαγής, αυτή η εικόνα μου έμεινε στο μυαλό. Σηκώθηκα προς την κυρία Σοφία, πίσω από τον πάγκο της είχε ήδη ετοιμάσει τους μεζέδες της για το σερβίρισμα, και όταν της εξέφρασα την απορία μου, χαμογελώντας μου λέει: Πέρνα μέσα να δείς πως κάνω και τα κουλουράκια του ούζου! Πάνω στην ώρα!

Αυτή είναι η νόστιμη συνταγή της :

Υλικά
190ml ηλιέλαιο
180γρ. ζάχαρη
250γρ. ούζο
6,5γρ. αμμωνία
2 βανίλιες
3-4 κόκκους μαστίχα
1/3 κουταλάκι αλάτι
630γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση
Με ένα μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ούζο, την αμμωνία, τις βανίλιες, το αλάτι. Χτυπάμε στο γουδί τη μαστίχα με ένα κουταλάκι ζάχαρη και ρίχνουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε.

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν παουντερ, κοσκινίζουμε και ρίχνουμε σταδιακά στα υγρά. Αν το μίξερ μας έχει γάντζο συνεχίζουμε τη διαδικασία προσθέτοντας το αλεύρι μέσα στο μίξερ διαφορετικά ζυμώνουμε με τα χέρια μας.

Παίρνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και δημιουργούμε μικρά μπαλάκια όσο ένα καρύδι. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια και πιέζουμε με το δάχτυλο μας σε μικρές αποστάσεις όλη την επιφάνεια δημιουργώντας βαθουλώματα, γυρνάμε και κλείνουμε σε κουλουράκι.

Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε σε ένα αεροστεγές μπολ.
Καλή επιτυχία!!!

Σχέδιο χωρίς τίτλο 80 αντίγραφο 3

Συνταγές μας θα βρείτε στο site των SUPER MARKET ΚΡΗΤΙΚΟΣ καθώς και στα φυλλάδια προσφορών.

Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Σχέδιο χωρίς τίτλο 80 αντίγραφο 4