top image food
megali.jpg

Μια νόστιμη, γρήγορη καλοκαιρινή συνταγή με μεγάλη θρεπτική αξία.


Τα βλίτα είναι το αγαπημένο λαχανικό του καλοκαιρού, μας αρέσει πολύ σαν βραστή σαλάτα. Από τις γιαγιάδες μας, όμως μάθαμε να τα χρησιμοποιούμε σαν κύριο υλικό σε πολλές συνταγές.
Βλέπετε η Κρήτη και οι συνταγές της είναι ανεξάντλητες μιας και τίποτα δεν πήγαινε χαμένο, όλα τα υλικά που χάριζε η φύση γινόταν νόστιμα φαγάκια. Η οικιακή οικονομία σε όλο της το μεγαλείο.


Υλικά
500γρ. βλίτα
1 ξερό κρεμμύδι
100ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
4 πατάτες
2 κολοκυθάκια
2 ώριμες ντομάτες
50ml άσπρο κρασί
Αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα βλίτα κόβοντας μέχρι το σημείο που είναι πιο τρυφερό το κοτσάνι. Πλένουμε πολύ καλά σε άφθονο νερό και αφήνουμε να σουρώσουν. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
Στη συνεχεία βάζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια κομμένα σε μεσαία κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν με το ελαιόλαδο και σβήνουμε με κρασί.
Ρίχνουμε τις ντομάτες ξυσμένες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Αφού περάσουν τα 10 λεπτά ανοίγουμε και ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα βλίτα. Αλατίζουμε ελάχιστα και κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα να καλύψει η σάλτσα τα βλίτα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με κλειστεί κατσαρόλα για 15 λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά να μαλώσει πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!

1

2
Βρείτε μας σε
Facebook https://www.facebook.com/nektariakokkinaki/
Instagram https://www.instagram.com/nektaria_kokkinaki/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCpVOK5SrlunZdHerBoY0kwQ
Φωτογράφος: Γιώργος Θαλλασσινός https://thalassinos.photography/


Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας.

 

ΒΛΙΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

7

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ

1