top image food
megali.jpg

Η φάβα είναι από τα αγαπημένα όσπρια όλων. Μας αρέσει να την απολαμβάνουμε σε διάφορες εκδοχές το καλοκαίρι. Σήμερα, φτιάχνουμε παρέα εύκολα και γρήγορα τους πιο νόστιμους φαβοκεφτέδες.


Δείτε τη συνταγή μας και σε βίντεο


Υλικά
250γρ. φάβα
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές δυόσμο
1 κουταλιά μαϊντανό
150γρ. φρυγανιά τριμμένη ή παξιμάδι
1 αυγό
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι
Καλαμποκάλευρο ή αλεύρι σκληρό για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη φάβα με 4 φλιτζάνια κρύο νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση, ξαφρίζουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Προσέχουμε να μην κολλήσει. Δεν συμπληρώνουμε νερό ούτε ανακατεύουμε.

Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Τη βγάζουμε από το ψυγείο, αδειάζουμε τυχόν νερό που θα έχει μαζευτεί στην επιφάνεια. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα αρωματικά, το αυγό, τα μπαχαρικά και τέλος τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε πολύ καλά.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια (προαιρετικά τα περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές). Τα τηγανίζουμε σε δόσεις και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Καλή επιτυχία!!

2

1

Βρείτε μας σε
Facebook https://www.facebook.com/nektariakokkinaki/
Instagram https://www.instagram.com/nektaria_kokkinaki/
YouTube https://www.youtube.com/channel/UCpVOK5SrlunZdHerBoY0kwQ
Φωτογράφος: Γιώργος Θαλλασσινός https://thalassinos.photography/

Δείτε και άλλες νόστιμες συνταγές μας.
ΦΑΒΑ

3

ΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ

6