Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν έτρωγαν cheesecake οι αρχαίοι Έλληνες ή δεν σας περνάει καν από το μυαλό μία τέτοια πιθανότητα; Και όμως, η απάντηση είναι ναι και μάλιστα θεωρείται ότι ήταν και πολύ διαδεδομένο, γι' αυτό και το προσέφεραν τόσο στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να έχουν ενέργεια, όσο και στους γάμους, ως γλυκό κέρασμα από τη νύφη προς τους φίλους του συζύγου της, ως ένδειξη φιλοξενίας. Ακόμα μία αδιάψευστη απόδειξη αποτελεί η αναλυτική περιγραφή του αρχαίου Έλληνα γιατρού Αίγιμου -περίπου 6ος αιώνας π.Χ.-, ο οποίος έγραψε την πρώτη συνταγή για τέτοιου είδους γλυκίσματα στο βιβλίο του «Πλακουντοποιϊκόν Σύγγραμμα», αναφέροντας συγκεκριμένα, ότι έλιωναν αρχικά το τυρί σε ορειχάλκινο σκεύος και στη συνέχεια το ανακάτευαν με μέλι και βρεγμένο σιταρένιο αλεύρι, δημιουργώντας στην ουσία ένα χυλό, τον οποίο ζέσταιναν στη φωτιά και τον σέρβιραν όταν κρύωνε.
Σαλάτα με ψητές πιπεριές
Η πιπεριά είναι ένα απο τα πιο αγαπημένα λαχανικά στην Ελλάδα και καλλιεργείται σχεδόν παντού, σε λαχανόκηπους και θερμοκήπια, ακόμα και σε γλάστρες στα αστικά μπαλκόνια μας, είναι όμως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου πραγματικά κάνει θραύση.
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Κεντρική θέση στο στολισμένο τραπέζι των γιορτών έχουν οι σαλάτες για να συνοδεύσουν τα πιάτα που θα σερβιριστούν αλλά κυρίως για να «δροσίσει» τον ουρανίσκο μας.
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Η πατάτα είναι ένα τρόφιμο, που ως δια μαγείας βρίσκει τη θέση της στο τραπέζι μας σχεδόν σε κάθε πιάτο όλο το χρόνο. Όλοι μας και σε όλο τον κόσμο τις λατρεύουμε και τις χρησιμοποιούμε ως βασική τροφή. Συνδυάζονται σχεδόν με όλες τις τροφές γιατί έχουν απαλή γεύση και υφή.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Μια σαλάτα που καλύπτει ένα πλήρες γεύμα. Σε χορταίνει γιατί εκτός από το κουνουπίδι περιέχει και κοτόπουλο με όλα τα αρώματα που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο κρέας κατά το ψήσιμο του.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Άραγε, ο Αίσωπος, που στον γνωστό μύθο του λειώνει ανάμεσα στα δάχτυλά του τον μοναδικό κόκκο φακής που μαγείρεψε, γιατί ο Ξάνθος, το αφεντικό του, του ζήτησε "φακὸν ἕψησον καὶ οὐ φακούς", φανταζόταν ποτέ το αρμονικό τούτο πάντρεμα του οσπρίου με το πληγούρι;
ΜΙΞ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ
Τα θαλασσινά είναι από τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Υπάρχει μεγάλος πλούτος θαλασσινών, φρέσκων ή κατεψυγμένων που μαγειρεύονται ποικιλοτρόπως έτσι ώστε να έχουμε μεγάλο εύρος επιλογών ανάλογα με τις ορέξεις μας.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Το μαγικό κουσκούς είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που συνδυάζεται άριστα με κρεατικά, λαχανικά και τρώγεται και σε μορφή σαλάτας.
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΟ
Φανταστική λαχανοσαλάτα που σε όποιο τραπέζι και να την βγάλεις κερδίζει τις εντυπώσεις. Είναι πεντανόστιμη, έχει ωραία υλικά εποχής με χρώμα και γεύση, είναι δροσερή και μπορεί να μείνει και να φαγωθεί και την επόμενη μέρα.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ
H Μεσογειακή Διατροφή, όπως έχει πλέον καθιερωθεί να ονομάζεται η παραδοσιακή διατροφή των χωρών της Μεσογείου, αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή τόσο για την υγεία μας, όσο και για την διαχείριση του βάρους μας.
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Η Μεσογειακή Διατροφή αποτελεί έναν υγιεινό τρόπο διατροφής εμπνευσμένο από τις διατροφικές συνήθειες των λαών γύρω από την Μεσόγειο Θάλασσα, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και το Μαρόκο, που δίνει έμφαση κυρίως στην κατανάλωση δημητριακών, οσπρίων, γαλακτοκομικών, ελαιολάδου, φρούτων και λαχανικών, υιοθετώντας παράλληλα την μέτρια κατανάλωση ψαριού και άσπρου κρέατος και την σπάνια κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΝΗΣ
Μια σαλάτα διαφορετική από τις άλλες πάμε να φτιάξουμε παραδοσιακή σαλάτα Μάνης.
ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ
Θέλετε να μιλήσουμε για παλικάρια, ή για ψαροκόλυβα; Ή μήπως περισσότερο θα σας ενδιέφερε να μάθετε για φωτοπάπουδα, βαρβάρα ή μαγεριά;
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Η γνωστή μας πορτοκαλί γλυκιά κολοκύθα ξεκίνησε το οδοιπορικό της στον κόσμο από την άγρια κολοκύθα, που φυόταν στην Γουατεμάλα και το Μεξικό, απ’ όπου η καλλιέργειά της επεκτάθηκε στην Αμερική.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ
Το ζυμαρικό φιογκάκι - λέξη παρμένη από τα ομώνυμα φιογκάκια- μας θυμίζει πεταλούδα και αναπόφευκτα μας γυρνάει στα παιδικά μας χρόνια και τις παιδικές γεύσεις.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ
Το κούς κούς είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που συνδυάζεται άριστα με κρεατικά, λαχανικά και τρώγεται και σε μορφή σαλάτας. Αν έχεις πιπεριές, αγγούρι, καλαμπόκι, ντοματίνια, αβοκάντο, μαϊντανό, καρότο, πορτοκάλι αμύγδαλο φιλέ λευκό, θέλεις μόλις πέντε λεπτά για την παρασκευή μιας πλούσιας συνοδευτικής σαλάτας σ’ ένα γιορτινό τραπέζι.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Σαλάτα με βραστά λαχανικά, η αγαπημένη καλοκαιρινή σαλάτα που συνδιάζει γεύση, βιταμίνες και ευκολία!
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ
Σαλάτα με ζυμαρικά και τόνο, μια γευστική και πανεύκολη πρόταση για ένα γρήγορο και ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.
ΒΡΑΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ
Η βραστή σαλάτα είναι μια αλλιώτικη σαλάτα που δεν έχουμε συνηθίσει να την έχουμε στο τραπέζι μας συχνά σε σχέση με κρύα, πράσινη, χρωματιστή και δροσερή σαλάτα.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Μια διαφορετική γευστική πράσινη σαλάτα γεμάτη με θρεπτικά συστατικά, είναι αυτή που περιέχει αβοκάντο.