Κατ΄εξοχήν Χριστουγεννιάτικη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.
Το σουφλέ με τυριά είναι ένα ιδιαίτερο έδεσμα που το λάτρεψαν όλοι. Φουσκωτό, φουσκωτό, όταν είναι ζεστό, σερβιρισμένο στο τραπέζι κερδίζει τα βλέμματα και ιδιαίτερα των μικρών που ζητούν να σερβιριστούν πρώτοι από την αγωνία τους να το απολαύσουν. Το σουφλέ πρέπει να βγει από το φούρνο τη στιγμή που όλοι είναι καθισμένοι στο τραπέζι.
Οι σούπες είναι πιάτο του χειμώνα. Είναι η νοστιμότερη λύση για ένα ελαφρύ γεύμα. Είναι η εποχή που θέλουμε κάτι ζεστό να μαλακώσει το λαιμό μας και να ζεστάνει το στομάχι μας.
Ψαρόσουπα βελουτέ, μια υπέροχη μυρωδάτη & θρεπτική σούπα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!
Τα ρεβύθια, το αγαπημένο αυτό όσπριο, που αποτελεί μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας -ισοδύναμης αυτής του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων-, είναι πλούσιο σε μέταλλα, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και άλλες βιταμίνες, επομένως μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι, ενώ ως πατρίδα τους θεωρείται η Μέση Ανατολή, στο πέρασμα των αιώνων έχουν φθάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη Μεσόγειο και την Ασία, ως την Αμερική και την Αυστραλία.
Οκτώβρης, η αγαπημένη μου εποχή, με τις πρώτες βροχές να κάνουν την εμφάνιση τους δειλά - δειλά. Μυρίζει η γη, μυρίζουν τα χώματα, μυρίζει ο αέρας. Η γη ρουφά διψασμένη το δώρο του ουρανού. Μπήκαμε σε μια άλλη εποχή. Βροχάρης μήνας, σποριάς και καρπερός τον λέγανε οι παλιοί άνθρωποι σε άλλες εποχές που περίμεναν από την φύση να τους χαρίσει τα δώρα της.
Είναι νόστιμες, μπορούν να γεμιστούν με άπειρα υλικά και να αποτελέσουν το ωραιότερο σνακ ή κυρίως γεύμα. Βασικό τους πλεονέκτημα ότι μαγειρεύονται πανεύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά και μπορείς να τις πάρεις παντού μαζί σου: στο γραφείο, στην βόλτα ή όπου αλλού επιθυμείς. Πάμε να φτιάξουμε λαχταριστές τορτίγες!
Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων διοργανώθηκε στις 24 Μαρτίου 1925 στο Βερολίνο, συγκεντρώνοντας πάνω από 5.000 άτομα. Αρχικά ο θεσμός ίσχυε μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία, έως το 1931, οπότε στο πλαίσιο ενός Συνεδρίου Διεθνούς Προστασίας των Ζώων, που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία τον Μάιο εκείνου του έτους, προτάθηκε η καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, πρόταση που εγκρίθηκε ως ψήφισμα και έγινε ομόφωνα δεκτή.
Μια δροσερή σαλάτα που συνδυάζει εξωτικό φρούτο με θαλασσινό και κλέβει τις εντυπώσεις σ’ ένα τραπέζι. Ένα εξωτικό φρούτο που μέχρι μερικά χρόνια δεν το γνωρίζαμε.
Οι ψαροκροκέτες είναι από τις δημοφιλείς κροκέτες που παρασκευάζονται συνήθως από λευκά ψάρια, όπως γλώσσα, μπακαλιάρο ή βακαλάο. Οι νοικοκυρές συνήθως τις φτιάχνουν ως συμπληρωματικό πιάτο στο τραπέζι ή ως ορεκτικό.
Τα μυζηθροπιτάκια είναι από τις λιχουδιές που απλώνεις το χέρι σου μόλις βρεθούν μπροστά σου. Είναι υγιεινά, θρεπτικά και παρασκευάζονται εύκολα, σε λίγο χρόνο, αρκεί να έχεις μυζήθρα.
Οι γεμιστές με φέτα και μυρωδικά πιπεριές αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό, δεδομένου ότι το δροσερό και ελαφρύ αυτό πιάτο είναι η ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και παράλληλα όχι απλά αποδεκτό, αλλά πραγματικά αγαπημένο από όλα τα μέλη της οικογένειας, ανεξαρτήτως ηλικίας και διατροφικών συνηθειών.
Το απάκι δεν είναι μόνο ένα από τα πλέον παραδοσιακά και φημισμένα προϊόντα της Κρήτης, αλλά και ένα από τα νοστιμότερα αλλαντικά, που παρασκευάζονται ανά την Ελλάδα. Στα μυστικά της νοστιμιάς του δεν συμπεριλαμβάνονται μόνον οι εξαιρετικής ποιότητος πρώτες ύλες, αλλά και το μεράκι με το οποίο μια διαδικασία αιώνων εφαρμόζεται ως σήμερα, προκειμένου να αποδώσει ένα εξαιρετικό σε νοστιμιά φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά και οποιαδήποτε πρόσθετα.
Πρόκειται για το χαρακτηριστικότερο ίσως πιάτο της ανδριώτικης γαστρονομίας και παρά το γεγονός ότι μπορεί το όνομά τους να σας παραπέμπει σε κάποιο έδεσμα που έχει να κάνει με φρούτα, οι φρουτάλιες ή φουρτάλιες δεν είναι παρά οι παραδοσιακές ομελέτες της Άνδρου, με τις πάμπολλες παραλλαγές της συνταγής τους να περιλαμβάνουν εξίσου αμέτρητα υλικά, από τα πιο συνηθισμένα, όπως τα λουκάνικα, έως τα πλέον απρόβλεπτα όπως τα χλωρά κουκιά, οπότε και μιλάμε για τις κουκοφουρτάλιες.
Πάμε να φτιάξουμε μια λαχταριστή και νόστιμη συνταγή.
Παραδοσιακό ορεκτικό της Κρητικής κουζίνας. Τραγανή κριθοκουλούρα, κόκκινες ντομάτες, γαλομυζήθρα , λάδι, ρίγανη φτιάχνουν μια λιχουδιά για ένα ελαφρύ γεύμα.
Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή. Μια υπερτροφή που μας κάνει καλό από τα πρώτα βήματα της ζωής μας. Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές με όλα τα αναγκαία συστατικά για ισορροπημένη διατροφή. Το αυγό είναι το τρόφιμο που θα το χρησιμοποιήσεις σ’ ένα εκατομμύριο συνταγές φαγητών και γλυκών.
Η μαγειρίτσα είναι εκλεκτικό και ιδιαίτερο φαγητό που το απολαμβάνουμε ως πρώτο πιάτο μετά την Ανάσταση. Μια υπέροχη παραδοσιακή ελληνική σούπα που σηματοδοτεί το ελληνικό πασχαλινό τραπέζι.
Η Μάνη είναι μια πολυπρόσωπη, αλλά αδιαπραγμάτευτα γοητευτική περιοχή της Πελοποννήσου, καθώς γεωγραφικά διακρίνεται στην κυρίως ή Μέσα Μάνη που ορίζεται από τον αυχένα του Ταϋγέτου Σαγιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο και στην Μεσσηνιακή ή Έξω Μάνη.
Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, μπορεί να γεννήθηκε στα υψίπεδα του Μεξικού, του Περού, της Χιλής και της Κολομβίας και να καλλιεργήθηκε επί χιλιετίες από χέρια Ινδιάνων, Ίνκας και Αζτέκων, από την στιγμή όμως που μεταφέρθηκε στην Ευρώπη, γύρω στον 16ο αι., από Ισπανούς εξερευνητές, η επέκτασή της σε ολόκληρη την ήπειρο υπήρξε ραγδαία, με αποτέλεσμα στα δύσκολα χρόνια των Παγκοσμίων Πολέμων, να είναι το τρόφιμο που έθρεψε και κράτησε ζωντανούς χιλιάδες Ευρωπαίους.