Η σκορδαλιά αποτελεί ένα απο τα πιο γνωστά και αγαπημένα συνοδευτικά πιάτα, που παρασκευάζεται με την καλή ανάμειξη πολτοποιημένου σκόρδου και ενός ακόμα υλικού, που λειτουργεί ως βάση της αλοιφής και που μπορεί να είναι από πατάτα ή βρεγμένο μπαγιάτικο ψωμί, έως καρύδια, αμύγδαλα και κουκουνάρι, ενώ η προσθήκη του ελαιολάδου θα προσδώσει στο μείγμα τη γνωστή απαλή και κρεμώδη υφή του και το ξύδι θα προσθέσει την αψάδα του, αν και μπορεί να αντικατασταθεί από χυμό λεμονιού, όπως στα Επτάνησα.
Σαγανάκι Κρασοτύρι με φύλλο κρούστας και Πατσαβουρόπιτα με τυροβολάκι
Σαγανάκι με παραδοσιακό κρασοτύρι και λαχταριστή πατσαβουρόπιτα με τυροβολάκι από την εταιρία Γιάννου Τυροκομικά.
ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ
Η μελιτζάνα αποτελεί ένα εντυπωσιακό λαχανικό με πολλοστά οφέλη και έχει αρχίσει να κερδίσει την ελληνική και ευρύτερα την μεσογειακή κουζίνα με αμέτρητα πιάτα, λιγότερο ή περισσότερο γνωστά όπως είναι ο μουσακάς, το ιμάμ, τα παπουτσάκια, τηγανιτή σε ελαιόλαδο, γίνεται υπέροχη σαλάτα κλπ. Εμείς οι Έλληνες γνωρίσαμε τη μελιτζάνα το 12Ο – 13Ο αιώνα. Στην Ευρώπη ήρθε μέσω του βυζαντίου από τους Άραβες. Στην αρχαιότητα, ήταν ιθαγενές φυτό της Ινδίας, αλλά καλλιεργούνταν προϊστορικά και στην Κίνα και την Κεντρική Ασία.
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
Τυροκαυτερή, ένα δημοφιλές πικάντικο και ταυτόχρονα δροσερό ορεκτικό, με βάση τη φέτα, που παρασκευάζεται σε αρκετές διαφορετικές παραλλαγές, προκειμένου να ικανοποιήσει τόσο όσους αγαπούν τις πολύ καυτερές γεύσεις, όσο και αυτούς που επιλέγουν πιο ήπιες γευστικές νότες.
ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Το σουφλέ με τυριά είναι ένα ιδιαίτερο έδεσμα που το λάτρεψαν όλοι. Φουσκωτό, φουσκωτό, όταν είναι ζεστό, σερβιρισμένο στο τραπέζι κερδίζει τα βλέμματα και ιδιαίτερα των μικρών που ζητούν να σερβιριστούν πρώτοι από την αγωνία τους να το απολαύσουν. Το σουφλέ πρέπει να βγει από το φούρνο τη στιγμή που όλοι είναι καθισμένοι στο τραπέζι.
ΣΟΥΠΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
Οι σούπες είναι πιάτο του χειμώνα. Είναι η νοστιμότερη λύση για ένα ελαφρύ γεύμα. Είναι η εποχή που θέλουμε κάτι ζεστό να μαλακώσει το λαιμό μας και να ζεστάνει το στομάχι μας.
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Ψαρόσουπα βελουτέ, μια υπέροχη μυρωδάτη & θρεπτική σούπα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια!
ΡEΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Τα ρεβύθια, το αγαπημένο αυτό όσπριο, που αποτελεί μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας -ισοδύναμης αυτής του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων-, είναι πλούσιο σε μέταλλα, φυτικές ίνες, φολικό οξύ και άλλες βιταμίνες, επομένως μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι, ενώ ως πατρίδα τους θεωρείται η Μέση Ανατολή, στο πέρασμα των αιώνων έχουν φθάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη Μεσόγειο και την Ασία, ως την Αμερική και την Αυστραλία.
TORTILLA ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΣΩΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Είναι νόστιμες, μπορούν να γεμιστούν με άπειρα υλικά και να αποτελέσουν το ωραιότερο σνακ ή κυρίως γεύμα. Βασικό τους πλεονέκτημα ότι μαγειρεύονται πανεύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά και μπορείς να τις πάρεις παντού μαζί σου: στο γραφείο, στην βόλτα ή όπου αλλού επιθυμείς. Πάμε να φτιάξουμε λαχταριστές τορτίγες!
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ
Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων διοργανώθηκε στις 24 Μαρτίου 1925 στο Βερολίνο, συγκεντρώνοντας πάνω από 5.000 άτομα. Αρχικά ο θεσμός ίσχυε μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία, έως το 1931, οπότε στο πλαίσιο ενός Συνεδρίου Διεθνούς Προστασίας των Ζώων, που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία τον Μάιο εκείνου του έτους, προτάθηκε η καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, πρόταση που εγκρίθηκε ως ψήφισμα και έγινε ομόφωνα δεκτή.
ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Οι ψαροκροκέτες είναι από τις δημοφιλείς κροκέτες που παρασκευάζονται συνήθως από λευκά ψάρια, όπως γλώσσα, μπακαλιάρο ή βακαλάο. Οι νοικοκυρές συνήθως τις φτιάχνουν ως συμπληρωματικό πιάτο στο τραπέζι ή ως ορεκτικό.
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ Η ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΛΥΚΑ
Τα μυζηθροπιτάκια είναι από τις λιχουδιές που απλώνεις το χέρι σου μόλις βρεθούν μπροστά σου. Είναι υγιεινά, θρεπτικά και παρασκευάζονται εύκολα, σε λίγο χρόνο, αρκεί να έχεις μυζήθρα.
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Οι γεμιστές με φέτα και μυρωδικά πιπεριές αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό, δεδομένου ότι το δροσερό και ελαφρύ αυτό πιάτο είναι η ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και παράλληλα όχι απλά αποδεκτό, αλλά πραγματικά αγαπημένο από όλα τα μέλη της οικογένειας, ανεξαρτήτως ηλικίας και διατροφικών συνηθειών.
ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & PORK TOST ΥΦΑΝΤΗ
Λαχταριστές πατατοκροκέτες για όλοι την οικογένεια.Mη χάνεις χρόνο και ετοίμασε ένα λαχταριστό γεύμα για σένα και τους αγαπημένους σου!
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΚΙ
Το απάκι δεν είναι μόνο ένα από τα πλέον παραδοσιακά και φημισμένα προϊόντα της Κρήτης, αλλά και ένα από τα νοστιμότερα αλλαντικά, που παρασκευάζονται ανά την Ελλάδα. Στα μυστικά της νοστιμιάς του δεν συμπεριλαμβάνονται μόνον οι εξαιρετικής ποιότητος πρώτες ύλες, αλλά και το μεράκι με το οποίο μια διαδικασία αιώνων εφαρμόζεται ως σήμερα, προκειμένου να αποδώσει ένα εξαιρετικό σε νοστιμιά φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά και οποιαδήποτε πρόσθετα.
ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ Η ΦΟΥΡΤΑΛΙΑ ΑΝΔΡΟΥ
Πρόκειται για το χαρακτηριστικότερο ίσως πιάτο της ανδριώτικης γαστρονομίας και παρά το γεγονός ότι μπορεί το όνομά τους να σας παραπέμπει σε κάποιο έδεσμα που έχει να κάνει με φρούτα, οι φρουτάλιες ή φουρτάλιες δεν είναι παρά οι παραδοσιακές ομελέτες της Άνδρου, με τις πάμπολλες παραλλαγές της συνταγής τους να περιλαμβάνουν εξίσου αμέτρητα υλικά, από τα πιο συνηθισμένα, όπως τα λουκάνικα, έως τα πλέον απρόβλεπτα όπως τα χλωρά κουκιά, οπότε και μιλάμε για τις κουκοφουρτάλιες.
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Πάμε να φτιάξουμε μια λαχταριστή και νόστιμη συνταγή.
ΝTAKΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ
Παραδοσιακό ορεκτικό της Κρητικής κουζίνας. Τραγανή κριθοκουλούρα, κόκκινες ντομάτες, γαλομυζήθρα , λάδι, ρίγανη φτιάχνουν μια λιχουδιά για ένα ελαφρύ γεύμα.
ΑΥΓΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή. Μια υπερτροφή που μας κάνει καλό από τα πρώτα βήματα της ζωής μας. Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές με όλα τα αναγκαία συστατικά για ισορροπημένη διατροφή. Το αυγό είναι το τρόφιμο που θα το χρησιμοποιήσεις σ’ ένα εκατομμύριο συνταγές φαγητών και γλυκών.