Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων διοργανώθηκε στις 24 Μαρτίου 1925 στο Βερολίνο, συγκεντρώνοντας πάνω από 5.000 άτομα. Αρχικά ο θεσμός ίσχυε μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία, έως το 1931, οπότε στο πλαίσιο ενός Συνεδρίου Διεθνούς Προστασίας των Ζώων, που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία τον Μάιο εκείνου του έτους, προτάθηκε η καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, πρόταση που εγκρίθηκε ως ψήφισμα και έγινε ομόφωνα δεκτή.
ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Οι ψαροκροκέτες είναι από τις δημοφιλείς κροκέτες που παρασκευάζονται συνήθως από λευκά ψάρια, όπως γλώσσα, μπακαλιάρο ή βακαλάο. Οι νοικοκυρές συνήθως τις φτιάχνουν ως συμπληρωματικό πιάτο στο τραπέζι ή ως ορεκτικό.
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ
Οι γεμιστές με φέτα και μυρωδικά πιπεριές αποτελούν το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό, δεδομένου ότι το δροσερό και ελαφρύ αυτό πιάτο είναι η ιδανική επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και παράλληλα όχι απλά αποδεκτό, αλλά πραγματικά αγαπημένο από όλα τα μέλη της οικογένειας, ανεξαρτήτως ηλικίας και διατροφικών συνηθειών.
ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ & PORK TOST ΥΦΑΝΤΗ
Λαχταριστές πατατοκροκέτες για όλοι την οικογένεια.Mη χάνεις χρόνο και ετοίμασε ένα λαχταριστό γεύμα για σένα και τους αγαπημένους σου!
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΚΙ
Το απάκι δεν είναι μόνο ένα από τα πλέον παραδοσιακά και φημισμένα προϊόντα της Κρήτης, αλλά και ένα από τα νοστιμότερα αλλαντικά, που παρασκευάζονται ανά την Ελλάδα. Στα μυστικά της νοστιμιάς του δεν συμπεριλαμβάνονται μόνον οι εξαιρετικής ποιότητος πρώτες ύλες, αλλά και το μεράκι με το οποίο μια διαδικασία αιώνων εφαρμόζεται ως σήμερα, προκειμένου να αποδώσει ένα εξαιρετικό σε νοστιμιά φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά και οποιαδήποτε πρόσθετα.
ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ Η ΦΟΥΡΤΑΛΙΑ ΑΝΔΡΟΥ
Πρόκειται για το χαρακτηριστικότερο ίσως πιάτο της ανδριώτικης γαστρονομίας και παρά το γεγονός ότι μπορεί το όνομά τους να σας παραπέμπει σε κάποιο έδεσμα που έχει να κάνει με φρούτα, οι φρουτάλιες ή φουρτάλιες δεν είναι παρά οι παραδοσιακές ομελέτες της Άνδρου, με τις πάμπολλες παραλλαγές της συνταγής τους να περιλαμβάνουν εξίσου αμέτρητα υλικά, από τα πιο συνηθισμένα, όπως τα λουκάνικα, έως τα πλέον απρόβλεπτα όπως τα χλωρά κουκιά, οπότε και μιλάμε για τις κουκοφουρτάλιες.
ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Πάμε να φτιάξουμε μια λαχταριστή και νόστιμη συνταγή.
ΝTAKΟΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ
Παραδοσιακό ορεκτικό της Κρητικής κουζίνας. Τραγανή κριθοκουλούρα, κόκκινες ντομάτες, γαλομυζήθρα , λάδι, ρίγανη φτιάχνουν μια λιχουδιά για ένα ελαφρύ γεύμα.
ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Η πατάτα, γνωστή και ως γεώμηλο, μπορεί να γεννήθηκε στα υψίπεδα του Μεξικού, του Περού, της Χιλής και της Κολομβίας και να καλλιεργήθηκε επί χιλιετίες από χέρια Ινδιάνων, Ίνκας και Αζτέκων, από την στιγμή όμως που μεταφέρθηκε στην Ευρώπη, γύρω στον 16ο αι., από Ισπανούς εξερευνητές, η επέκτασή της σε ολόκληρη την ήπειρο υπήρξε ραγδαία, με αποτέλεσμα στα δύσκολα χρόνια των Παγκοσμίων Πολέμων, να είναι το τρόφιμο που έθρεψε και κράτησε ζωντανούς χιλιάδες Ευρωπαίους.
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΞΙΜΑΔΙ
Η ταραμοσαλάτα είναι ένα θεσπέσιο ορεκτικό όχι μόνο για τις περιόδους νηστείας αλλά για όλο το χρόνο. Βασικό του συστατικό είναι ο ταραμάς ή αυγοτάραχο που προέρχεται από αυγά ψαριών, συνηθέστερα του κυπρίνου και του μπακαλιάρου.
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΧΑΝΑ
Μια αχνιστή, εύγεστη, σπιτική τραχανόσουπα είναι το απόλυτο φαγητό τις κρύες μέρες του χειμώνα. Γλυκός ή ξινός, χοντρός ή ψιλός είναι από τα κλασσικά παραδοσιακά φαγητά του Έλληνα.
ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΝΟΥ
Μπουρεκάκια με γέμιση τόνου, μια υπέροχη γευστική πρόταση για ένα εύκολο γρήγορο ορεκτικό!
ΚΡΥΟ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΣ!
Οι γιορτές τελείωσαν μαζί με αυτές και οι ατασθαλίες, πάμε για να ξαναμπούμε σε πιο υγιεινές συνήθειες.
ΜUFFINS ΜΕ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Τα muffins είναι μαλακά, αφράτα, πολύ νόστιμα επιδόρπια που μπορούν να φαγωθούν κρύα ή ζεστά ανάλογα πως μας αρέσουν.
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
Κεφτέδες με φακές και όμως μπορούν να είναι τόσο νόστιμοι που ούτε τα παιδάκια σας θα καταλάβουν ότι τρώνε φακές.
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ
Μια νόστιμη και παραδοσιακή στραπατσάδα θα φτιάξουμε και θα απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ
Μια από τις υγιεινές ελληνικές συνταγές με απίστευτη νοστιμιά, ιδανικό φαγητό για κρύες μέρες. Ο τραχανάς, γλυκός ή ξινός, χοντρός ή ψιλός είναι από τα κλασσικά παραδοσιακά φαγητά του Έλληνα.
ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ταχινόσουπα με μανιτάρια, μια θρεπτική σούπα, γευστική και ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα.