Αλευράκι, αυγουλάκια, γάλα, λίγο αλάτι, βούτυρο και έτοιμος ο χυλός μας για υπέροχες, λεπτεπίλεπτες κρέπες, αγαπημένες τόσο στην αλμυρή όσο και στην γλυκιά εκδοχή τους, που όμως ο συγκεκριμένος εθιστικός συνδυασμός τους με σοκολάτα και φράουλες τις καθιστά πραγματικά "αμαρτία"! Η ονομασία κρέπα έχει γαλλική ρίζα και προέρχεται από την λέξη crêpe, που με την σειρά της έλκει την καταγωγή της από την λατινική crispus, που σημαίνει κατσαρός.
ΝΤΟΝΑΤΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Μια λαχταριστή λιχουδιά που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Ένα γλυκό σνακ για τα παιδιά στο σχολείο, στην εκδρομή, στην παραλία το καλοκαίρι. Αρέσει σε μικρούς αλλά και μεγάλους. Και ιδιαίτερα όταν είναι γεμιστοί με μαρμελάδα, είναι προκλητικοί!
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Τα γλυκά μας αρέσουν και τα αγαπάμε όλοι. Σε περιόδους νηστείας ψάχνουμε να απολαύσουμε ένα νηστίσιμο γλυκό και μια τέτοια πρόταση είναι το νηστίσιμο κέικ καρότου με ταχίνι, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και αγνά υλικά.
ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
Εσείς πώς τον προτιμάτε το μπαμπά σας; Ποτισμένο με λικέρ, με ρούμι ή με σιρόπι και γεμισμένο με κρέμα ζαχαροπλαστικής, με σαντιγί ή μήπως με μαρμελάδα και μάλιστα φράουλα, όπως στην συνταγή που σας δίνουμε;
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Στον κόσμο των γλυκών ο τίτλος του χαλβά είναι ζηλευτός, όχι μόνο χάρη στην εξαιρετική νοστιμιά του, αλλά και της τόσο μεγάλης ποικιλίας με την οποία εμφανίζεται όσο και της μακραίωνης ιστορίας του, αφού, όπως πιθανολογείται, πέρασε στην ελληνική κουζίνα ήδη από τα τέλη του 12ου αιώνα.
ΚΑΤΙΜΕΡΙΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ
Τα κατιμέρια κατάγονται από την Μικρά Ασία και έφθασαν στην Ελλάδα μαζί με τις Μικρασιάτισσες, μαγείρισσες άφθαστες, που μετέφεραν στη νέα πατρίδα όλα τα διάσημα πιάτα της Μικρασιατικής κουζίνας, από το ατζέμ πιλάφι, το μαντί, τις παστουρμαδόπιτες και τα σμυρνέικα σουτζουκάκια μέχρι τα γλυκά φοινίκια, τα ισλί, τα κανταΐφια, τα κουλουράκια και τα σαραγλιά.
ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΧΙΝΙ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Το πιο νόστιμο και γευστικό, healthy σνακ που θα λατρέψετε!
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
Ο Άγιος που καταφέρνει να μετατρέψει τον πλανήτη ολόκληρο σε μια ατέλειωτη γιορτή αγάπης και ανταλλαγής δώρων, που στο σύνολό τους σχεδόν έχουν χρώμα κόκκινο και σχήμα καρδιάς, δεν θα μπορούσε παρά να είναι και ο ίδιος μία συμπαθητική, ηρωική και πάνω απ' όλα ρομαντική φιγούρα.
ΜANTAPINATO AΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ
Το χιώτικο μανταρίνι
Όσοι έχουν δοκιμάσει το χιώτικο μανταρίνι, θα συμφωνήσουν ότι δίκαια αναφέρεται ως ένα από τα πιο αρωματικά στον κόσμο ευωδιάζοντας ακόμα και όταν είναι άγουρο.
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
Η διάσημη Μεσογειακή Διατροφή βασίστηκε στην "Μελέτη των Επτά Χωρών", η οποία ξεκίνησε λίγο πριν το 1960 από τον Αμερικανό Ancel Κeys και τους συνεργάτες του, με αφορμή τα εντυπωσιακά χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας, αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων, που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή της Μεσογείου.
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Η Μεσογειακή Δίαιτα βασίζεται στις διατροφικές παραδόσεις της Κρήτης και της Νότιας Ιταλίας, της περιόδου του 1960 και αποδίδεται σχηματικά σε μορφή πυραμίδας.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ
Ένα κέικ νόστιμο, αφράτο, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του για να το απολαύσεις με την οικογένεια σου και τους καλεσμένους σου. Είναι για την κάθε μέρα σου, για το πρωινό σου, για να πάρει το παιδί στο σχολείο, για τον απογευματινό σου καφέ. Ένα κέικ που προέκυψε από την παραλλαγή παρόμοιων κέικ πορτοκαλιού .
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Το κέικ είναι ένα γλυκό με μακρά ιστορία, που απαντάται κυρίως στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με πρωταθλήτρια την Βρετανία, όπου και αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για το εκ των ων ουκ άνευ απογευματινό τσάι, ενώ ακριβώς εδώ, στην Αγγλία, πρωτοεμφανίστηκε τον 13ο αιώνα και η ίδια η λέξη cake, η οποία φαίνεται να προέρχεται από τους Βίκινγκ και την αρχαία νορβηγική λέξη «κάκα».
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΙΕΔΕΣ
Οι πεντανόοστιμοι κουραμπιέδες είναι το ελληνικό γλυκό των γιορτών που έχει ταυτιστεί μαζί με τα μελομακάρονα ως το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων.
ΚΡΗΤΙΚΑ ΠΑΤΟΥΔΑ
Γλυκό της χαράς, της γιορτής, του γάμου και της βάπτισης. Γλυκό της νηστείας και των Χριστουγέννων. Χιονάτο σαν τον κουραμπιέ, με άφθονη ζάχαρη, με αρωματική γέμιση, που κρύβει μέσα του τη νοστιμιά και τα φυσικά αρώματα της ελληνικής υπαίθρου.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Χριστουγεννιάτικες κάρτες αλλά και πίνακες του 19ου αιώνα απεικονίζουν την μεταφορά τεράστιων κορμών δένδρων, των οποίων το μεγαλύτερο άκρο τοποθετούνταν στο τζάκι του σπιτιού, με τον κορμό να παραμένει ολόκληρος εντός του ίδιου χώρου, προκειμένου να καίει συνεχώς καθ’όλη τη διάρκεια του εορταστικού Δωδεκαημέρου, με το τυχόν σβήσιμό του να θεωρείται κακή τύχη.
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Πώς τα προτιμάτε; Τραγανά σαν μπισκότα, πολύ μελωμένα και αφράτα, τραγανά εξωτερικά με καλοσιροπιασμένη καρδιά, τυλιγμένα σε σοκολάτα ή μήπως γεμισμένα με ξηρούς καρπούς;
ΔΙΠΛΕΣ ME AYΓΑ
Οι τραγανές μελωμένες δίπλες είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό εορταστικό γλυκό που πρωταγωνιστεί την περίοδο των Χριστουγέννων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
KEIK ME ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ
Κέικ με μαρμελάδα σύκο, μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή.