top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2022

Ποιος άραγε, από εμάς τους μεγαλύτερους τουλάχιστον, δεν θυμάται το κλασσικό μεγάλο ταψί του νοικοκυριού, που κάθε Κυριακή πρωί μεταφερόταν με ευλαβική προσοχή στον φούρνο της γειτονιάς, προκειμένου να μην χυθεί η πεντανόστιμη σαλτσούλα του φαγητού και όταν πια το κρέας κρινόταν ως καλά ψημένο από τον έμπειρο φούρναρη, ο ίδιος θα προσέθετε στην μελωμένη σάλτσα το κριθαράκι -που είχε αφιχθεί από το πρωί μαζί με το ταψί-, καθώς και το ανάλογο νεράκι;

Περισσότερα...

Tags:

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΟΦΡΙΤΟ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2022

Το σοφρίτο αποτελεί το δεύτερο εμβληματικότερο πιάτο της κερκυραϊκής κουζίνας, μετά την παστιτσάδα - η τριάδα συμπληρώνεται με το μπουρδέτο- και παρασκευάζεται από λεπτές φέτες τρυφερού μοσχαρίσιου κρέατος, οι οποίες αφού αλευρωθούν και περαστούν για λίγο από το τηγάνι -χωρίς να τηγανιστούν πολύ-, σιγομαγειρεύονται στη συνέχεια μέσα σε άσπρη σάλτσα, όπου πρωταγωνιστούν ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανός, πιπέρι, ξύδι, και λευκό κρασί.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022

Παραδοσιακό φαγητό της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας. Συνηθίζεται την εποχή του τρύγου που τα κρεμμύδια είναι τρυφερά αλλά και τον χειμώνα γιατί είναι φαγητό που ζεσταίνει και χορταίνει.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2022

Απλό και φανταστικό φαγητό για το κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι που παρασκευάζεται με τρία μόλις υλικά, κρέας, αλατοπίπερο και πάνω από όλα ελαιόλαδο. Ένα πιάτο της γνήσιας Κρητικής κουζίνας από ζώα ελευθέρας βοσκής που τρέφονται στα όρη του νησιού με βουνίσια φυτά.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022

Το χοιρινό είναι το δημοφιλέστερο κρέας σε όλο τον κόσμο εκτός από τα μουσουλμανικά κράτη. Στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα έχει σημαντική θέση μαζί με όλα τα κρέατα.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022

Το κουνέλι, αυτό το άπαχο λευκό και τρυφερό κρέας, είναι μια μαγειρική απόλαυση. Μας αρέσει να το απολαμβάνουμε ζεστό είτε ψητό, τηγανιτό, στιφάδο, λεμονάτο, ριγανάτο, γεμιστό ή φρικασέ. Θεωρείτε από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές επιλογές με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 04, 2022

Το μοσχάρι με κολοκυθάκια στη κατσαρόλα είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα. Είναι φαγητό με αληθινή σπιτική γεύση, με κόκκινη σάλτσα που θες να απολαύσεις και την τελευταία σταγόνα της.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2022

Αποδεδειγμένα, το χοιρινό είναι το αγαπημένο κρέας των ελληνικών νοικοκυριών. Είναι το κρέας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο αν και είναι παρεξηγημένο από πολλούς λαούς και θρησκείες.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2022

Το μοσχαρίσιο κρέας μας χαρίζει ένα πλούσιο συνδυασμό γεύσεων και έχει λατρευτεί από την ελληνική οικογένεια. Ιδανικό για κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι πλαισιωμένο με ποικιλία εδεσμάτων.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2022

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες εκδοχές, η επικρατέστερη σε ό,τι αφορά στην προέλευση του ονόματος του αγαπημένου σε όλους κεφτέ, είναι ότι έχει τις ρίζες του στην τουρκική λέξη köfte, η οποία με την σειρά της κατάγεται από την περσική λέξη kufteh, παράγωγο του ρήματος kuftan, που σημαίνει κοπανάω ή αλέθω και που προφανώς παραπέμπει στο πρωταρχικό στάδιο προετοιμασίας των κεφτέδων, το άλεσμα του κρέατος.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τετάρτη, Μαϊος 18, 2022

Οι νοικοκυρές, λοιπόν, της Κρήτης μαγειρεύουν σοφαγάδα ή συμπεθεριό -ανάλογα με την περιοχή προέλευσης-, οι Ικαριώτισσες ετοιμάζουν το σουφικό τους, ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα προετοιμάζουν το αγαπημένο όλων τουρλού, ονομασία που παραπέμπει στην τουρκική λέξη türlü, που σημαίνει όλα τα είδη.

Περισσότερα...

Tags:

ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

Τρίτη, Μαϊος 17, 2022

Το φαγητό αυτό, το τελικό αποτέλεσμα του οποίου θα σας ενθουσιάσει, απαιτεί χρόνο, φροντίδα και μεράκι για την παρασκευή του, με αποτέλεσμα να μην συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι ονομάζεται επίσης ισλί μοσχάρι, δηλαδή "δουλεμένο" μοσχάρι, γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει στα τουρκικά το πρώτο συνθετικό της ονομασίας του.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τρίτη, Μαϊος 17, 2022

Η παρασκευή λουκάνικων αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους τρόπους διατήρησης του κρέατος και θεωρείται ότι ακόμα και οι προϊστορικοί άνθρωποι έφτιαχναν τα δικά τους λουκάνικα γεμίζοντας στομάχια ή έντερα ζώων με ψητό κρέας, ενώ η εφεύρεσή τους αποδίδεται στους Σουμέριους γύρω στο 3.000-2.500 π.Χ.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΑΠΑΚΙ

Τρίτη, Μαϊος 03, 2022

Το απάκι είναι από τα πιο εκλεκτά, νόστιμα, αρωματικά, απολαυστικά αλλαντικά. Έχει βαθιές παραδοσιακές ρίζες για την επιβίωση των ανθρώπων και την ανάγκη για συντήρηση και κατανάλωση κρέατος. Οφείλει την ξεχωριστή του γεύση στην καλή πρώτη ύλη και στον τρόπο παρασκευής του.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Τρίτη, Μαϊος 03, 2022

Το πιλάφι είναι επίσης γνωστό με αμέτρητες ονομασίες ανά τον κόσμο -ως πιλάφ (pilav), πιλάου (pilau), πελάου (pelau), πουλάου (pulao), παλάου (palaw), παλάφου (palavu), πλοφ (plov), πολόφ (polov), πολό (polo), πολού (polu) κ.λπ.)-, γεγονός που πιστοποιεί την ευρεία διάδοσή του, με τις όποιες παραλλαγές του, στις κουζίνες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου, της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τρίτη, Μαϊος 03, 2022

Η κότα είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα οικόσιτα ζώα, δεδομένου ότι σύμφωνα με αξιόπιστες καταμετρήσεις υπολογίζεται ότι διαβιούν στον πλανήτη μας περισσότερα από 24 δισεκατομμύρια άτομα αυτού του είδους, αριθμός μεγαλύτερος όχι μόνο από τον αντίστοιχο των ανθρώπων, αλλά και από οποιουδήποτε άλλου είδους πτηνού.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

Τρίτη, Μαϊος 03, 2022

Αγαπημένο καλοκαιρινό λαδερό φαγητό με ξεχωριστή γεύση και ένας τέλειος συνδυασμός με κοτόπουλο στο φούρνο. Με την ιδιαίτερη γεύση κερδίζει αυτούς που τη δοκιμάζουν και ανατρέπει τις όποιες αντιρρήσεις δημιουργούνται λόγω της ιδιαίτερης υφής που αποκτά μετά το μαγείρεμα.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΠΑΤΑΤΑΛΙΔΙΚΟ

Κυριακή, Μαρτίου 13, 2022

Απλό και φανταστικό φαγητό για κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι. Το αρνί στην Ελλάδα είναι από τα αγαπημένα κρεατικά με πληθώρα απολαυστικών συνταγών.

Περισσότερα...

Tags:

ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022

Το σφάξιμο του χοίρου,σε πολλές περιπτώσεις εξακολουθεί να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για κάθε αγροτικό σπίτι στην ελληνική περιφέρεια, το οποίο εξασφάλιζε έτσι το απαραίτητο κρέας, όχι μόνο για άμεση κατανάλωση, αλλά κυρίως για μακροπρόθεσμη, μέσω των ποικιλότροπων διαδικασιών συντήρησης του κρέατος και του λίπους του, αλλά και της αξιοποίησης και του τελευταίου μέρους του ζώου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το λιάσιμο των εντέρων, το τηγάνισμα του αίματός του -το οποίο μετατρέπεται σε έδεσμα που προσομοιάζει στο τηγανητό συκώτι- και βέβαια τα παιχνίδια των παιδιών με την ουροδόχο κύστη του χοίρου σε ρόλο μπάλας.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΕΜΠΑΠ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022

Σίγουρα γνωρίζετε ότι ως κεμπάπ, εδώ στην Ελλάδα, χαρακτηρίζουμε το κρέας σε μορφή κιμά, καρυκευμένο με διάφορα μείγματα μπαχαρικών και μυρωδικών, που ψήνεται στα κάρβουνα.

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 1 από 6 Αποτελέσματα 1 - 20 από 120