top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 24, 2019

Τα εντόσθια είναι ο αγαπημένος μεζές όλων των κρητικών και για το λόγο αυτό έχουμε βρει πολλούς τρόπους να τα μαγειρεύουμε. Σε εποχές μάλιστα που το κάθε νοικοκυριό έκτρεφε τα δικά του ζώα και από αυτά κάλυπτε τις διατροφικές του ανάγκες, και το τελευταίο κομμάτι κρέατος από τα σφάγια είχε την θέση του στο πιάτο.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019

Ο χειμώνας ξανά μπήκε πιο δυναμικά. Τι καλύτερο από ένα ζεστό πιάτο γιουβαρλάκια. Αγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019

Το κρητικό κυριακάτικο τραπέζι απαιτεί να υπάρχει αρνί. Αρνί με οποιοδήποτε τρόπο μαγειρεμένο. Τσιγαριαστό, με σταμναγκάθι, με άγριες αγκινάρες, οφτό. Στο φούρνο όμως με πατάτες είναι μια αγαπημένη συνήθεια που δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο και θα βγάλει εμάς τις νοικοκυρές ασπροπρόσωπες.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019

Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στο οροπέδιο της Θρυπτής.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 24, 2018

Μέρες τώρα σχεδιάζουμε τι θα μαγειρέψουμε, τι γλυκά θα φτιάξουμε, τι ποτά θα αγοράσουμε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ευτυχώς που το στόλισμα του σπιτιού το έχουμε φροντίσει να γίνει από τις αρχές του Δεκέμβρη και μας άλλαξε την διάθεση. Με τη μια δουλειά και την άλλη, ο χρόνος φεύγει και λίγο αρχίσαμε να έχουμε άγχος, αν όλα αυτά που έχουμε στο μυαλό μας τούτες τις άγιες μέρες προλάβουμε να τα ετοιμάσουμε. Θέλουμε οι φίλοι μας και οι δικοί μας άνθρωποι που θα έλθουν στο σπίτι μας να τους εντυπωσιάσουμε, να τους ευχαριστήσουμε, να έχουμε μια ευχάριστη μέρα.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ (ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΟΡΤΑΚΑΛΑ)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2018

Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το γιορτινό τραπέζι με μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Ένα κότσι λουκούμι που θα κάνει το σπίτι σας να μυρίσει κήπος γεμάτος μανταρινιές και πορτοκαλιές.
Έλατε να το απολαύουμε παρέα..

Περισσότερα...

Tags:

ΚΛΑΣΙΚΗ ΓΙΑΓΙΑΔΙΣΤΙΚΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2018

Βροχή, κρύο. Μας έλειψε να ανάψουμε το τζάκι και τα καλοριφέρ, να χουχουλιάσουμε στο καναπέ με κουβερτάκια, να δούμε παλιές ελληνικές ταινίες και να απολαύουμε ένα πιάτο ζεστή κοτόσουπα. Εσείς σκέπτεστε κάτι άλλο;

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 24, 2018

Το κουνέλι στην Κρήτη είναι από τα αγαπημένα σπιτικά κρέατα. Ως οικόσιτο ζώο μαζί με τα πουλερικά κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της Κρητικής διατροφής σε κρέας.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2018

Ο φίλος μου ο Μανώλης Κασσάκης, κάποτε μου είπε << Εσύ είσαι μαγείρισσα του τσικαλιού>> και τελικά είχε δίκιο. Μετά από καιρό συνειδητοποίησα αυτή τη κουβέντα. Μου αρέσει το τσικάλι, μου αρέσει να ακούω το τσιτσίρισμα από το κρεμμύδι, μου αρέσει να κάθομαι από πάνω του με υπομονή και να ανακατεύω, μου αρέσει να ασχολούμαι μαζί του όλη την ώρα και να προσθέτω σταδιακά τα υλικά. Είναι ο χρόνος που αφιερώνεις στο κάθε τι για να γίνει ξεχωριστό.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ (ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ)

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018

Μια αγαπημένη συνήθεια των Κρητικών είναι να συνδυάζουν όσπρια και λαχανικά με κρέας.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τρίτη, Ιουνίου 12, 2018

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μαλακό και ζουμερό παϊδάκι; Είναι το κρεατικό της ταβέρνας και της παρέας, είναι το κρεατικό που το σαβουάρ βιβρ πάει περίπατο. Μπροστά σε ένα πιάτο από λαχταριστά και μυρωδάτα παϊδάκια θέλεις να βάλεις όχι μόνο χέρι αλλά και πόδι.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΡΑΣΑΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

Σάββατο, Μαϊος 26, 2018

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδικών μου χρονών. Απλό, γρήγορο, γευστικότατο.
Όποτε λέγαμε σαν παιδιά στης γιαγιάς Ελισάβετ το σπίτι <<πεινάμε>> και θέλαμε κάτι γρήγορο και να είναι στις γευστικές μας προτιμήσεις , η απάντηση της γιαγιάς ήταν <<θέλετε αυγά τηγανητά ή κρεατάκι τηγανιτό;>>

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Σάββατο, Απριλίου 07, 2018

Το πρώτο φαγητό μετά την ανάσταση συνηθίζεται να είναι η μαγειρίτσα. Δεν είναι καθημερινό φαγητό. Είναι εκλεκτικό και ιδιαίτερο φαγητό, με ιδιαίτερη φροντίδα και ετοιμάζεται μόνο για την ειδική περίσταση του πασχαλινού τραπεζιού. Είναι από τα λίγα εθιμικά φαγητά στο κύκλο του χρόνου που μεταφέρει το άρωμα της άνοιξης.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 04, 2018

Το κουνέλι στην Κρήτη είναι από τα αγαπημένα σπιτικά κρέατα που μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους. Το κρέας του κουνελιού είναι λευκό και άπαχο, με λιγότερο λίπος και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Το λευκό κρέας μας παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή μας. Το άπαχο λευκό κρέας είναι μια μαγειρική απόλαυση αφού μπορεί να γίνει ψητό, τηγανιτό, στιφάδο, κοκκινιστό, βραστό, λεμονάτο, γεμιστό και φρικασέ. Τα κρέατα αυτά χρειάζονται χαμηλή φωτιά για να μην στεγνώσει και σκληρύνει αφού δεν έχουν λίπος.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ

Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018

Ο τραχανάς ή ξινόχοντρος που λέμε στην Κρήτη, λόγω της ξινής γεύσης του, είναι η ιδανική σούπα των Κρητικών για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο ξινόχοντρος είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από χοντροσπασμένο σιτάρι και προβατίσιο ή κατσικίσιο γάλα.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ Ή ΚΑΤΣΙΚΙ ΜΕ ΑΝΘΟΓΑΛΟ

Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2018

Ο κύκλος του δωδεκαήμερου με τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, κλείνει με την γιορτή του Αγίου Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου. Ημέρα που είναι η πρώτη εορτή των Γιάννηδων στον κύκλο του χρόνου. Γιορτάζουν αρκετές φορές το χρόνο διότι το όνομα Γιάννης φέρουν οι μεγάλες μορφές του Χριστιανισμού με πρώτο τον Βαπτιστή Ιωάννη, Ιωάννης ο Θεολόγος, Χρυσόστομος, ο Ελεήμων, ο Ρώσος, ο Σιναΐτης και πολλές άλλες μορφές της Ορθοδοξίας.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΠΑΚΙ ΚΡΗΤΙΚΟ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2017

Το απάκι είναι από τα πιο εκλεκτά, νόστιμα, αρωματικά, απολαυστικά αλλαντικά. Έχει βαθιές παραδοσιακές ρίζες για την επιβίωση των ανθρώπων και την ανάγκη για συντήρηση και κατανάλωση κρέατος. Οφείλει την ξεχωριστή του γεύση στην καλή πρώτη ύλη και στον τρόπο παρασκευής του. Παρασκευάζεται κυρίως από ψαρονέφρι που δεν έχει λίπος και είναι πολύ τρυφερό κρέας και από μπούτι.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017

Από την αρχαιότητα έως την σημερινή εποχή το κυνήγι του λαγού αποτελούσε αγαπημένη ενασχόληση των κατοίκων της Κρήτης. Κάποτε οι άνθρωποι κυνηγούσαν για λόγους επιβίωσης και για το λόγο ότι πολλές από τις τροφές τις αντλούσαν από την φύση.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΤΣΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2017

Ημέρα της γιορτής μου η σημερινή του Αγίου Νεκταρίου και από χθες το βράδυ έχω αρχίσει τις προετοιμασίες για την σημερινή ημέρα. Από το πρωί δεν ξέρω τι να προετοιμάσω για τους φίλους και τις φίλες που περιμένω από το απόγευμα. Πρέπει να απαντώ και στο κινητό, στους φίλους στο facebook και δεν ξέρω αν τελικά τα προλάβω όλα αυτά.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ

Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2017

Το σταμναγκάθι είναι ένα από τα στοιχεία της Κρητικής ταυτότητας και ιδιαίτερα της Κρητικής διατροφής. Είναι από τα κορυφαία άγρια χόρτα μιας και φυτρώνει ή καλλιεργείται παντού με αξιοσημείωτη θρεπτικότητα, πλούσιο σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Χόρτο του χειμώνα στη φύση αλλά σήμερα το βρίσκεις όλες τις εποχές από τις συστηματικές υπαίθριες και υδροπονικές καλλιέργειες.

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 6 από 7 Αποτελέσματα 101 - 120 από 133