top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Πέμπτη, Μαϊος 11, 2017

Το κουνέλι έχει λευκό, τρυφερό κρέας, με ελάχιστα λιπαρά και χοληστερίνη και συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μικρή θερμιδική απόδοση αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους προσέχουν την σιλουέτα τους.
Στην παραδοσιακή Κρητική διατροφή το κουνέλι και τα πουλερικά, ως οικόσιτα ζώα της αγροτικής οικογένειας, κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης τους σε κρέας.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Κυριακή, Απριλίου 23, 2017

Έχω συνηθίσει να σας γραφώ πάντα ένα κείμενο σχετικά με την κάθε συνταγή. Σήμερα όμως δεν ήθελα να σας γράψω κάτι συγκεκριμένο, ήθελα απλά να επικεντρωθώ στα καλά υλικά. Στην καλή πρώτη υλη που μπορεί να απογείωση το φαγητό μας. Κατσικάκι από τα βουνά του Καβουσίου, άγρια μάραθα μαζεμένα κοντά από την παραλία του Θόλου και πρώιμες κόκκινες ντομάτες. Αυτό και τίποτα άλλο. Έτσι απλά…

Υλικά
1 κιλό κατσικάκι ή αρνί
1 κρεμμύδι
1 μάτσο μάραθα
1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα
2 πατάτες
100ml ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να σουρώσει.

1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

24
Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε το κρέας και αφήνουμε για 40 λεπτά περίπου να μεσό ψηθεί.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μάραθα, τα ψιλοκόβουμε (χωρίς τα κοτσάνια ) και τα βάζουμε στο φαγητό, κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες. Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες. Αλατίζουμε και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ακόμα.

67

8
Τέλος ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει.

10

10

Καλή επιτυχία!!!

Tags:

Πασχαλινό αρνί αυγολέμονο με γαρδουμάκια

Σάββατο, Απριλίου 15, 2017

Όταν μιλάμε για παράδοση και Πάσχα ο νους μας πηγαίνει στην μαγειρίτσα, το αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο, στα σουβλιστά, τα οφτά και φυσικά σε καλιτσούνες και ρακί.
Στην Κρήτη, ο οβελίας, οι σούβλες και τα πασχαλινά υπαίθρια φαγητά μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες ήταν σχεδόν άγνωστα εκτός ορισμένων εξαιρέσεων. Το αρνί ή το κατσίκι στη σούβλα ήταν φαγητό εξοχής και προτιμούσαν να το τρώνε σε πανηγύρια ή μεγάλες παρέες στην ύπαιθρο και σε κτηνοτροφικές κυρίως περιοχές. Η σούπα και το βραστό ήταν η πρώτη τροφή μετά την Ανάσταση κυρίως σε ορεινές περιοχές της δυτικής Κρήτης. Οι γαμπροί Στερεοελλαδίτες και από Πελοπόννησο φέρανε στην Κρήτη το έθιμο της σούβλας.
Στην Ανατολική Κρήτη το πασχαλινό μενού το βράδυ της αναστάσεως ήταν η μαγειρίτσα και αυγολέμονο αρνί ή κατσίκι με γαρδούμια. Το αρνί και το κατσίκι ήταν δύο οικόσιτα τα οποία δεν έλειπαν από κανένα σπίτι τις εποχές εκείνες. Τον Δεκέμβριο ή τον Γενάρη τα πρόβατα ή οι κατσίκες είχαν γεννήσει. Τα πιο πρώιμα είχαν γεννήσει ακόμα και αρχές Νοεμβρίου. Κάθε νοικοκυριό είχε τουλάχιστον δύο έως τρία μικρά αρνιά ή κατσίκια. Όσα δεν πουλούσαν στον χασάπη τα κρατούσαν για το πασχαλινό τραπέζι της οικογένειας. Έσφαζαν είτε τις απόκριες είτε το Πάσχα. Στην Κρήτη υπήρχε μια πολύ ωραία συνήθεια ...

Περισσότερα...

Tags:

Κουνελι με καρυδια.

Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Είναι αυτή που μπορώ να πω ότι με έχει χαρακτηρίσει. Την κάνω παρά πολλά χρόνια. Ειδικά όταν ήμουν φοιτήτρια στο Ηράκλειο, οπότε και το σπίτι μου ήταν πάντα κέντρο διερχομένων. Όλοι με τιμούσαν με την ...

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 8 από 8 Αποτελέσματα 141 - 144 από 144