Για αυτούς που έχουν πάθος στη μαγειρική, το χοιρινό με μήλα είναι μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετική συνταγή για ένα νόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει όσους βρεθούν στο τραπέζι. Απόλυτα χειμωνιάτικο, ζεστό και υπέροχο φαγητό που ταιριάζει η ήπια γεύση του χοιρινού με τη γλυκόξινη γεύση των μήλων.
MOΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΝΡΟ
Κλασσικό ψητό με πατατούλες στο φούρνο, το φαγητό που υπήρξε για δεκαετίες συνώνυμο της απόλυτης επιλογής για το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι, με ελάχιστους ανταγωνιστές, μεταξύ των οποίων το γιουβέτσι και το παστίτσιο!
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Ένα αγαπημένο πιάτο για γιορτινό, κυριακάτικο και ιδιαίτερο τραπέζι. Χορταστικό φαγητό με πλούσιο συνδυασμό γεύσεων που έχει λατρέψει η ελληνική κουζίνα.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με την σάλτσα γιαουρτιού που σας προτείνουμε, συνιστούν ένα άκρως υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο, δεδομένου ότι και το γιαούρτι, δεν αποτελεί απλά μια αγαπημένη κρεμώδη τροφή, αλλά παράλληλα και ένα υψηλής θρεπτικής αξίας προϊόν, το οποίο παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση.
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΑΠΑΚΙ
Το απάκι είναι από τα πιο εκλεκτά, νόστιμα, αρωματικά, απολαυστικά αλλαντικά. Έχει βαθιές παραδοσιακές ρίζες για την επιβίωση των ανθρώπων και την ανάγκη για συντήρηση και κατανάλωση κρέατος.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ
Για ένα τραπέζι γιορτινό, για ένα επίσημο τραπέζι που θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους το ρολό θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Τα ρολά είναι πλέον ενδιαφέρουσες και δημιουργικές λύσεις καθώς μπορούμε να τα φτιάξουμε από οποιαδήποτε κρέας επιθυμούμε. Ιδανικά κρέατα για αυτό είναι το μοσχάρι, το χοιρινό και το κοτόπουλο.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ
Είναι ένα νοστιμότατο φαγητό που παρασκευάζεται εύκολα με λίγα υλικά. Φαγητό για όλες τις εποχές και όλες τις μέρες της εβδομάδας αρκεί να έχεις χοιρινό κρέας και πατάτες.
BURGER
Τα κάθε είδους burgers αποτελούν σήμερα ένα από τα εμβληματικότερα ανά τον κόσμο φαγητά του δρόμου, ένα fast food που πραγματικά έχει καταστεί το σύμβολο της γαστρονομικής -και όχι μόνο βέβαια- επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών σε ολόκληρο τον υπόλοιπο πλανήτη, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο είδος γρήγορου φαγητού έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και σε χώρες που δεν ήταν αναμενόμενο, όπως η Ρωσία και η Κίνα.
ΑΡΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
Ποιος άραγε, από εμάς τους μεγαλύτερους τουλάχιστον, δεν θυμάται το κλασσικό μεγάλο ταψί του νοικοκυριού, που κάθε Κυριακή πρωί μεταφερόταν με ευλαβική προσοχή στον φούρνο της γειτονιάς, προκειμένου να μην χυθεί η πεντανόστιμη σαλτσούλα του φαγητού και όταν πια το κρέας κρινόταν ως καλά ψημένο από τον έμπειρο φούρναρη, ο ίδιος θα προσέθετε στην μελωμένη σάλτσα το κριθαράκι -που είχε αφιχθεί από το πρωί μαζί με το ταψί-, καθώς και το ανάλογο νεράκι;
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΟΦΡΙΤΟ
Το σοφρίτο αποτελεί το δεύτερο εμβληματικότερο πιάτο της κερκυραϊκής κουζίνας, μετά την παστιτσάδα - η τριάδα συμπληρώνεται με το μπουρδέτο- και παρασκευάζεται από λεπτές φέτες τρυφερού μοσχαρίσιου κρέατος, οι οποίες αφού αλευρωθούν και περαστούν για λίγο από το τηγάνι -χωρίς να τηγανιστούν πολύ-, σιγομαγειρεύονται στη συνέχεια μέσα σε άσπρη σάλτσα, όπου πρωταγωνιστούν ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανός, πιπέρι, ξύδι, και λευκό κρασί.
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Παραδοσιακό φαγητό της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας. Συνηθίζεται την εποχή του τρύγου που τα κρεμμύδια είναι τρυφερά αλλά και τον χειμώνα γιατί είναι φαγητό που ζεσταίνει και χορταίνει.
ΑΡΝΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ
Απλό και φανταστικό φαγητό για το κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι που παρασκευάζεται με τρία μόλις υλικά, κρέας, αλατοπίπερο και πάνω από όλα ελαιόλαδο. Ένα πιάτο της γνήσιας Κρητικής κουζίνας από ζώα ελευθέρας βοσκής που τρέφονται στα όρη του νησιού με βουνίσια φυτά.
ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Το γιουβέτσι ή και γκιουβέτσι, παρά την βεβαιότητά σας περί του αντιθέτου, δεν αποτελεί ονομασία φαγητού, αλλά κυρίως του τρόπου μαγειρέματός του, που προέρχεται από την Οθωμανική κουζίνα και περιλαμβάνει αργό ψήσιμο εντός πήλινου σκεύους, το οποίο είναι γνωστό με το ίδιο αυτό όνομα, güveç.
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
Το χοιρινό είναι το δημοφιλέστερο κρέας σε όλο τον κόσμο εκτός από τα μουσουλμανικά κράτη. Στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα έχει σημαντική θέση μαζί με όλα τα κρέατα.
ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Το κουνέλι, αυτό το άπαχο λευκό και τρυφερό κρέας, είναι μια μαγειρική απόλαυση. Μας αρέσει να το απολαμβάνουμε ζεστό είτε ψητό, τηγανιτό, στιφάδο, λεμονάτο, ριγανάτο, γεμιστό ή φρικασέ. Θεωρείτε από τις πιο υγιεινές και θρεπτικές επιλογές με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση.
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Το μοσχάρι με κολοκυθάκια στη κατσαρόλα είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα. Είναι φαγητό με αληθινή σπιτική γεύση, με κόκκινη σάλτσα που θες να απολαύσεις και την τελευταία σταγόνα της.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Αποδεδειγμένα, το χοιρινό είναι το αγαπημένο κρέας των ελληνικών νοικοκυριών. Είναι το κρέας με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο αν και είναι παρεξηγημένο από πολλούς λαούς και θρησκείες.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες εκδοχές, η επικρατέστερη σε ό,τι αφορά στην προέλευση του ονόματος του αγαπημένου σε όλους κεφτέ, είναι ότι έχει τις ρίζες του στην τουρκική λέξη köfte, η οποία με την σειρά της κατάγεται από την περσική λέξη kufteh, παράγωγο του ρήματος kuftan, που σημαίνει κοπανάω ή αλέθω και που προφανώς παραπέμπει στο πρωταρχικό στάδιο προετοιμασίας των κεφτέδων, το άλεσμα του κρέατος.
ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Οι νοικοκυρές, λοιπόν, της Κρήτης μαγειρεύουν σοφαγάδα ή συμπεθεριό -ανάλογα με την περιοχή προέλευσης-, οι Ικαριώτισσες ετοιμάζουν το σουφικό τους, ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα προετοιμάζουν το αγαπημένο όλων τουρλού, ονομασία που παραπέμπει στην τουρκική λέξη türlü, που σημαίνει όλα τα είδη.
ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ
Το φαγητό αυτό, το τελικό αποτέλεσμα του οποίου θα σας ενθουσιάσει, απαιτεί χρόνο, φροντίδα και μεράκι για την παρασκευή του, με αποτέλεσμα να μην συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι ονομάζεται επίσης ισλί μοσχάρι, δηλαδή "δουλεμένο" μοσχάρι, γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει στα τουρκικά το πρώτο συνθετικό της ονομασίας του.