top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΚΡΕΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τετάρτη, Μαϊος 18, 2022

Οι νοικοκυρές, λοιπόν, της Κρήτης μαγειρεύουν σοφαγάδα ή συμπεθεριό -ανάλογα με την περιοχή προέλευσης-, οι Ικαριώτισσες ετοιμάζουν το σουφικό τους, ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα προετοιμάζουν το αγαπημένο όλων τουρλού, ονομασία που παραπέμπει στην τουρκική λέξη türlü, που σημαίνει όλα τα είδη.

Περισσότερα...

Tags:

ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ

Τρίτη, Μαϊος 17, 2022

Το φαγητό αυτό, το τελικό αποτέλεσμα του οποίου θα σας ενθουσιάσει, απαιτεί χρόνο, φροντίδα και μεράκι για την παρασκευή του, με αποτέλεσμα να μην συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι ονομάζεται επίσης ισλί μοσχάρι, δηλαδή "δουλεμένο" μοσχάρι, γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει στα τουρκικά το πρώτο συνθετικό της ονομασίας του.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τρίτη, Μαϊος 17, 2022

Η παρασκευή λουκάνικων αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους τρόπους διατήρησης του κρέατος και θεωρείται ότι ακόμα και οι προϊστορικοί άνθρωποι έφτιαχναν τα δικά τους λουκάνικα γεμίζοντας στομάχια ή έντερα ζώων με ψητό κρέας, ενώ η εφεύρεσή τους αποδίδεται στους Σουμέριους γύρω στο 3.000-2.500 π.Χ.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΑΠΑΚΙ

Τρίτη, Μαϊος 03, 2022

Το απάκι είναι από τα πιο εκλεκτά, νόστιμα, αρωματικά, απολαυστικά αλλαντικά. Έχει βαθιές παραδοσιακές ρίζες για την επιβίωση των ανθρώπων και την ανάγκη για συντήρηση και κατανάλωση κρέατος. Οφείλει την ξεχωριστή του γεύση στην καλή πρώτη ύλη και στον τρόπο παρασκευής του.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Τρίτη, Μαϊος 03, 2022

Το πιλάφι είναι επίσης γνωστό με αμέτρητες ονομασίες ανά τον κόσμο -ως πιλάφ (pilav), πιλάου (pilau), πελάου (pelau), πουλάου (pulao), παλάου (palaw), παλάφου (palavu), πλοφ (plov), πολόφ (polov), πολό (polo), πολού (polu) κ.λπ.)-, γεγονός που πιστοποιεί την ευρεία διάδοσή του, με τις όποιες παραλλαγές του, στις κουζίνες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου, της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τρίτη, Μαϊος 03, 2022

Η κότα είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα οικόσιτα ζώα, δεδομένου ότι σύμφωνα με αξιόπιστες καταμετρήσεις υπολογίζεται ότι διαβιούν στον πλανήτη μας περισσότερα από 24 δισεκατομμύρια άτομα αυτού του είδους, αριθμός μεγαλύτερος όχι μόνο από τον αντίστοιχο των ανθρώπων, αλλά και από οποιουδήποτε άλλου είδους πτηνού.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

Τρίτη, Μαϊος 03, 2022

Αγαπημένο καλοκαιρινό λαδερό φαγητό με ξεχωριστή γεύση και ένας τέλειος συνδυασμός με κοτόπουλο στο φούρνο. Με την ιδιαίτερη γεύση κερδίζει αυτούς που τη δοκιμάζουν και ανατρέπει τις όποιες αντιρρήσεις δημιουργούνται λόγω της ιδιαίτερης υφής που αποκτά μετά το μαγείρεμα.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Πέμπτη, Απριλίου 14, 2022

Μαγειρίτσα αυγολέμονο, ένα πασχαλινό παραδοσιακό και αγαπημένο πιάτο.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας το να καταναλώνουμε σχεδόν αποκλειστικά αρνάκι και κατσικάκι στο πασχαλινό τραπέζι;

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022

Ποιος είπε ότι το πασχαλινό τραπέζι πρέπει να περιλαμβάνει μόνο πιάτα με αρνάκι ή κατσικάκι; Ποιος είπε πως όσοι δεν αγαπούν τα συγκεκριμένα κρέατα και το πατροπαράδοτο σουβλιστό αρνί, δεν μπορούν να απολαύσουν εξίσου το μοσχαράκι, το χοιρινό ή ακόμα και το κοτόπουλό τους, μαγειρεμένα σε παραραδοσιακές ή πιο μοντέρνες εκδοχές;

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΣΤΕΛΟ ΣΙΦΝΟΥ - ΑΡΝΑΚΙ ΨΗΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΚΛΑΔΑ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022

Η Σίφνος, η ιδιαίτερη πατρίδα του διάσημου αρχιμάγειρα Νικολάου Τσελεμεντέ, δεν θα μπορούσε παρά να φημίζεται για την τοπική της κουζίνα, στον γαλαξία της οποίας ως φωτεινό αστέρι λάμπει το παραδοσιακό πασχαλινό μαστέλο, δηλαδή το ψημένο πάνω σε αμπελόκλαδα αρνάκι, που μαγειρεύεται μέσα στο μαστέλο, στο ειδικό πήλινο δοχείο με σχήμα φαρδιάς γλάστρας, από το οποίο και ονοματοδοτείται το πεντανόστιμο αυτό φαγητό.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΤΟΥΔΟ Η ΜΠΑΤΟΥΔΟ ΝΑΞΟΥ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τα πάμπολλα γραφικά χωριουδάκια της, προσφέρει μια απέραντη ποικιλία υψηλής ποιότητας ντόπιων προϊόντων και εξαιρετικών τοπικών συνταγών, ικανών να ικανοποιήσουν τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ

Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022

Κατεξοχήν ελληνική σαλάτα που συνοδεύει γεύματα κυρίως από την άνοιξη και μετά. Υγιεινή και δροσερή, νόστιμη, ολοπράσινη σαλάτα, λουσμένη με αγνό ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, που απογειώνεται με φρέσκια ωμή αγκινάρα κομμένη σε φέτες και ψιλοκομμένο άνηθο.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΠΑΤΑΤΑΛΙΔΙΚΟ

Κυριακή, Μαρτίου 13, 2022

Απλό και φανταστικό φαγητό για κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι. Το αρνί στην Ελλάδα είναι από τα αγαπημένα κρεατικά με πληθώρα απολαυστικών συνταγών.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022

Γλυκό με ολόκληρη κρέμα πορτοκαλιού, τόσο νόστιμο που θα σας ενθουσιάσει όλους στο σπίτι!

Περισσότερα...

Tags:

ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022

Το σφάξιμο του χοίρου,σε πολλές περιπτώσεις εξακολουθεί να αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για κάθε αγροτικό σπίτι στην ελληνική περιφέρεια, το οποίο εξασφάλιζε έτσι το απαραίτητο κρέας, όχι μόνο για άμεση κατανάλωση, αλλά κυρίως για μακροπρόθεσμη, μέσω των ποικιλότροπων διαδικασιών συντήρησης του κρέατος και του λίπους του, αλλά και της αξιοποίησης και του τελευταίου μέρους του ζώου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το λιάσιμο των εντέρων, το τηγάνισμα του αίματός του -το οποίο μετατρέπεται σε έδεσμα που προσομοιάζει στο τηγανητό συκώτι- και βέβαια τα παιχνίδια των παιδιών με την ουροδόχο κύστη του χοίρου σε ρόλο μπάλας.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΕΜΠΑΠ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022

Σίγουρα γνωρίζετε ότι ως κεμπάπ, εδώ στην Ελλάδα, χαρακτηρίζουμε το κρέας σε μορφή κιμά, καρυκευμένο με διάφορα μείγματα μπαχαρικών και μυρωδικών, που ψήνεται στα κάρβουνα.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΟΣΟΥΒΛΙ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022

Οι Απόκριες βρίσκονται πλέον προ των πυλών και το παραδοσιακό χοιρινό κοντοσούβλι είναι μία από τις γεύσεις τις συνυφασμένες με την εορταστική και χαρούμενη αυτή περίοδο.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2022

Θέλετε να δοκιμάσετε ένα πασίγνωστο λουκάνικο Φρανκφούρτης, θα προτιμήσετε ένα δημοφιλές ισπανικό κατακόκκινο τσορίθο και πεντανόστιμο μικρασιάτικο σουτζούκι ή μήπως θα επιλέξετε τελικά ό,τι πιο αγαπημένο και οικείο από την μαγική χώρα των ελληνικών αλλαντικών, δηλαδή ένα χωριάτικο λουκάνικο;

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2022

Αρνί με σταμναγκάθι, μια παραδοσιακή νόστιμη και αγαπημένη συνταγή.

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 2 από 7 Αποτελέσματα 21 - 40 από 133