Το αμπέλι ή το κλήμα που λένε στο χωριό μου είναι το πιο ευλογημένα φυτό. Θες ο καρπός του και ο χυμός τους, θες τα φύλα για να κάνουμε ντολμάδες, θες οι κληματόβεργες για να ψήνουμε οφτό κρέας και τι δεν παίρνουμε από αυτό;
ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Φαγητό στο φούρνο, οικογένεια, φίλοι, παιδικές φωνές. Αυτό είναι για μένα Κυριακάτικο τραπέζι. Και τι καλύτερο από ένα υγιεινό φαγητό που θα λατρέψουν όλοι και σίγουρα θα ακούσετε πολλά πολλά θετικά σχόλια.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΣΚΟΥΣ
Το κους κους είναι ένα παραδοσιακό, υγιεινό φαγητό που τρώγεται σε μορφή σαλάτας αλλά παράλληλα συνδυάζεται τέλεια με κρεατικά και λαχανικά.
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για χοιρινό με πράσα, μια συνταγή που θα την κάνουμε στο λεπτό!
ΑΡΝΙ ΜΠΟΓΑΝΑ
Η μπογάνα ή μπουγάνα είναι η γάστρα με το καπάκι που μπαίνει στη χόβολη. Αρνί μπογάνα είναι η παραδοσιακή συνταγή της Αργολίδας, αρνίσιο κρέας με ολόκληρες μικρές πατάτες και ντομάτες.
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ
Όταν έχουμε φιλική παρέα στο σπίτι ή στο εξοχικό, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου είναι η μπριζόλα, τα παϊδάκια και το μπιφτέκι.
ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
Έχεις λίγο χώρο στην αυλή του σπιτιού σου, ακόμα και στο μπαλκόνι, αν είναι λίγο ευρύχωρο; Θα στήσεις την ψησταριά, θα ανάψεις τα κάρβουνα από το πρωί και θα αρχίσεις να ψήνεις σιγά – σιγά και να μοσχοβολά ο τόπος.
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Λένε ότι η πρώτη ύλη είναι το μυστικό της αληθινής γεύσης.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΕΣ
Τα χρόνια που η κοινωνία της υπαίθρου διατηρούσε στο νοικοκυριό της οικόσιτα ζώα, μαζί και ένα χοίρο που τον έσφαζε παραμονές των Χριστουγέννων ή στις απόκριες, φρόντιζαν να μην πεταχτεί τίποτα από το σφάγιο.
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
Αυτό όμως που απογειώνει τη γεύση του είναι το μαγείρεμα του με γλυκό κρασί.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΑ
Τώρα είναι η εποχή που η γη σου δίνει απλόχερα μεγάλη ποικιλία χόρτων.
ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Οι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα.
ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Το κουνέλι είναι ένα κλασικό, νόστιμο και ντελικάτο φαγητό με μοναδική γεύση.
ΑΡΝΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Το φαγητό είναι μια μεγάλη απόλαυση στη ζωή μας. Σ’ αυτή την απόλαυση το κρέας έχει ασκήσει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί σημαντικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής και αποτελεί σημαντική πηγή αρκετών θρεπτικών ουσιών.
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Το μοσχάρι είναι ένα κρέας με πλούσιο συνδυασμό γεύσεων που έχει αγαπήσει η ελληνική οικογένεια και ιδιαίτερα το προτιμά σε κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι γεμάτο με εδέσματα. Με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα είναι ένα γλυκύτατο πάντρεμα με τ’ αρώματα από κανέλα, μπαχάρι και τη δάφνη της σάλτσας.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ
Το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο είναι από αυτά τα αγαπημένα μαμαδίστικα φαγάκια που λατρεύουν τα παιδιά μας.
ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ
Το κουνέλι στην Κρήτη είναι από τα αγαπημένα σπιτικά κρέατα που μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ
Η σχέση των Ελλήνων με τα κυδώνια, είναι πολύ παλιά. Έχουν περάσει 4000 χρόνια από τότε που έφθασαν στην Ελλάδα από τον Καύκασο, μέσω της Μέσης Ανατολής, για να γίνουν αμέσως από τα πιο αγαπητά φρούτα των Ελλήνων.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Το πιο νόστιμο μαμαδίστικο φαγάκι. Εύκολο, γρήγορο για κάθε περίσταση. Για το Κυριακάτικο αλλά και το καθημερινό τραπέζι.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙ
Μια απλή γρήγορη και πραγματικά νόστιμη συνταγή που θα απογειώσει το τραπέζι σας!