Πάσχα χωρίς κοκορέτσι δεν γίνεται! Το κοκορέτσι ή μενούζα είναι ένας μεζές που φτιάχνεται στις μεγάλες γιορτές και σερβίρεται ως ορεκτικό.
ΑΡΝΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Το αρνάκι αυγολέμονο με αγκινάρες είναι ένα αγαπημένο φαγητό το οποίο συνηθίζουμε να ψήνουμε την άνοιξη που είναι φρέσκες οι αγκινάρες.
ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Το πιο κλασικό αυγολέμονο της ελληνικής κουζίνας , είναι το αρνάκι φρικασέ με μαρούλια.
ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ
Ένα πιάτο που μυρίζει Κρήτη. Ένα φαγητό σκέτη απόλαυση. Ένας υπέροχος συνδυασμός κρέατος με αγριόχορτα και δη το βασιλιά των άγριων χόρτων της Κρητικής φύσης.
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
Τα τσουρέκια, τα κουλουράκια, τα κόκκινα αυγά και τα καλιτσούνια είναι τα παραδοσιακά εδέσματα που δίδουν στο Πάσχα γεύση και αρώματα.
ΑΡΝΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΡΟΛΟ
Μια εναλλακτική συνταγή για το Πασχαλινό τραπέζι που τρώγεται υπέροχα και όλες τις εποχές του χρόνου. Αρνί, μπούτι ή σπάλα ξεκοκαλισμένη βρίσκουμε όλο το χρόνο.
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή για χοιρινό με πράσα, μια συνταγή που θα την κάνουμε στο λεπτό!
ΑΡΝΙ ΜΠΟΓΑΝΑ
Η μπογάνα ή μπουγάνα είναι η γάστρα με το καπάκι που μπαίνει στη χόβολη. Αρνί μπογάνα είναι η παραδοσιακή συνταγή της Αργολίδας, αρνίσιο κρέας με ολόκληρες μικρές πατάτες και ντομάτες.
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΧΑΡΑΣ
Όταν έχουμε φιλική παρέα στο σπίτι ή στο εξοχικό, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου είναι η μπριζόλα, τα παϊδάκια και το μπιφτέκι.
ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ
Έχεις λίγο χώρο στην αυλή του σπιτιού σου, ακόμα και στο μπαλκόνι, αν είναι λίγο ευρύχωρο; Θα στήσεις την ψησταριά, θα ανάψεις τα κάρβουνα από το πρωί και θα αρχίσεις να ψήνεις σιγά – σιγά και να μοσχοβολά ο τόπος.
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
Λένε ότι η πρώτη ύλη είναι το μυστικό της αληθινής γεύσης.
ΤΣΙΓΑΡΙΔΕΣ
Τα χρόνια που η κοινωνία της υπαίθρου διατηρούσε στο νοικοκυριό της οικόσιτα ζώα, μαζί και ένα χοίρο που τον έσφαζε παραμονές των Χριστουγέννων ή στις απόκριες, φρόντιζαν να μην πεταχτεί τίποτα από το σφάγιο.
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
Αυτό όμως που απογειώνει τη γεύση του είναι το μαγείρεμα του με γλυκό κρασί.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΑ
Τώρα είναι η εποχή που η γη σου δίνει απλόχερα μεγάλη ποικιλία χόρτων.
ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Οι χυλοπίτες είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα.
ΚΟΥΝΕΛΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ
Το κουνέλι είναι ένα κλασικό, νόστιμο και ντελικάτο φαγητό με μοναδική γεύση.
ΑΡΝΙ ΜΕ ΜΑΡΑΘΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Το φαγητό είναι μια μεγάλη απόλαυση στη ζωή μας. Σ’ αυτή την απόλαυση το κρέας έχει ασκήσει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί σημαντικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής και αποτελεί σημαντική πηγή αρκετών θρεπτικών ουσιών.
ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Το μοσχάρι είναι ένα κρέας με πλούσιο συνδυασμό γεύσεων που έχει αγαπήσει η ελληνική οικογένεια και ιδιαίτερα το προτιμά σε κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι γεμάτο με εδέσματα. Με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα είναι ένα γλυκύτατο πάντρεμα με τ’ αρώματα από κανέλα, μπαχάρι και τη δάφνη της σάλτσας.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ
Το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο είναι από αυτά τα αγαπημένα μαμαδίστικα φαγάκια που λατρεύουν τα παιδιά μας.
ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΟ
Το κουνέλι στην Κρήτη είναι από τα αγαπημένα σπιτικά κρέατα που μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους.