Οι μπακαλιαροκεφτέδες αποτελούν παραδοσιακό έδεσμα πολλών νησιών, όπως η Πάρος και η Σαντορίνη και προφανώς συνοδεύονται ιδανικά με την καρυδάτη σκορδαλιά, η οποία συνδυάζεται γενικότερα με ψάρια και θαλασσινά, με τηγανητό µπακαλιάρο ή γαλέο και βέβαια με κάθε είδους ψαροκροκέτες και ψαροκεφτέδες.
ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ
Το σαββατοκύριακο ειναι κοντά και εγώ σας έχω μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ψάρι και συγκεκριμένα τσιπούρα που θα την κάνουμε πλακί πολύ έυκολα μαζί βήμα-βήμα.
ΓΟΠΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Ένα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο για όλα τα γούστα, γόπες με ελιές. Πάμε να το απολαύσουμε!
ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κοκκινόψαρο με μπάμιες, νόστιμο υγιεινό πιάτο που συνδιάζει πολλές βιταμίνες αλλά και νοστιμιά!
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΣΤΙΦΑΔΟ
Μια συνταγή παραδοσιακή, γευστική και αγαπητή από όλους. Αρώματα θάλασσας αναμειγνύονται με ντομάτα, κρεμμύδια, μυρωδιές από καρυκεύματα, δάφνη, παρθένο ελαιόλαδο και κρασί.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
Οι σουπιές ανήκουν στα μαλάκια και η διατροφική τους αξία δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Το σαγανάκι είναι ένα μικρό τηγάνι με δύο χερούλια για χρήση σε γκάζι αλλά και τρόπος παρασκευής διαφόρων φαγητών όπως αβγά, τυρί, φέτα, μύδια μέσα στο σαχανάκι, όπως το λένε όσοι κατάγονται από τη Μικρά Ασία.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ
O μπακαλιάρος έχει την τιμητική του αυτές τις ημέρες, εγώ αυτή την φορά σας έχω μια γευστική και πολύ εύκολη συνταγή, για μπακαλιάρο με πατάτες και καρότα λεμονάτος
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Την Καθαρά Δευτέρα, που είναι η πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής, το τραπέζι είναι στρωμένο με κοινή συνεισφορά τροφίμων σ’ ένα σημείο καθολικής σύναξης.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Πέρασε στην παράδοση μας και σε πολλά μέρη και θεωρήθηκε γιορτινό φαγητό.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που παρασκευάζεται από κρέας (βοδινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο) ή θαλασσινά όπως γαρίδες και καλαμαράκια.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ
Σουπιές ριζότο με μελάνι, ένα νόστιμο υγιεινό και θρεπτικό φαγάκι!
ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Ψαροκροκέτες; Όχι πια έτοιμες, αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που θα φτιάχνετε πολύ συχνά τις δικέ σας ψαροκροκέτες για να τις απολαμβάνουν τα παιδιά σας.
ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΣΑΒΟΡΙ
Καλώς ήρθατε στις Κρητικές γεύσεις. Στις καλοκαιρινές γεύσεις. Γεύσεις, γεύσεις,γεύσεις παντού.
ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΛΑΦΟ
Μπήκε ο Αύγουστος, «ο Άγιος Αύγουστος» όπως έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης. Μας φέρνει τα σταφύλια τα σύκα και όλα τα κηπευτικά.
ΚΑΚΑΒΙΑ
18 Μαρτίου 2020
Η κακαβιά είναι το αγαπημένο φαγητό των ψαράδων, το ετοιμάζουν σε παραλίες και λιμανάκια, μέσα στο μαυροτσίκαλο σε πρόχειρες παραστιές. Χρησιμοποιούν διάφορα ψάρια που δεν μπορούν να πουλήσουν και μισό θαλασσινό νερό. Δεν έχουν πολλά υλικά στη διάθεση τους, λίγο ελαιόλαδο, κανένα κρεμμύδι, άντε και καμιά πατάτα αν βρεθεί στη βάρκα τους. Αυτά τα λίγα και τα απλά είναι που κάνουν τη κακαβιά τόσο ιδιαίτερο φαγητό.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
26 Φεβρουαρίου 2020
Σουπιές στα κάρβουνα, το αγαπημένο πιάτο των καλοφαγάδων. Σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για τις πιο τρυφερές και ζουμερές σουπιές. Ένας νόστιμος μεζές για τη Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο.
ΤΟΥΡΝΑΣ (ΨΑΡΙ) ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Τουρνάς ή τορνάς (όπως λέμε στα μέρη μου) ή Ελληνικός λούτσος. Είναι ένα μακρόστενο ψάρι με γρι μολυβί γραμμές, έχει διχαλωτό κεφάλι που μοιάζει με βέλος.
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝΟ
Ένα διαφορετικό παστίτσιο με τόνο, ελαφρύ και νόστιμο. Θα το λατρέψουν όλοι.