Αγαπημένο καλοκαιρινό λαδερό φαγητό με ιδιαίτερη γεύση και ένας τέλειος συνδυασμός θαλασσινού με λαχανικό. Είναι ένα φαγητό που μαγειρεύεται σε όλα τα νησιά και ιδιαίτερα στην Κρήτη, με φρέσκα ή κατεψυγμένα ψάρια όπως τσιπούρα, κοκκινόψαρο, λαυράκι, σκάρο, φαγκρί, συναγρίδα, φιλέτα πέρκας ή άλλου ψαριού της αρεσκείας μας.
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Το σαγανάκι αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα ελληνικά μεζεδάκια, στο οποίο πρωταγωνιστεί το τηγανητό -ενίοτε και ψητό- τυρί, γεγονός που δικαιολογεί απολύτως το ότι το συγκεκριμένο έδεσμα έχει ονοματοδοτηθεί από το τουρκικό sahan, το ειδικό τηγάνι μέσα στο οποίο συνήθως παρασκευάζεται και το οποίο με τη σειρά του έχει πάρει το όνομά του από το τέγανον -τηγάνι- ή σάγανον, δηλαδή το μεταλλικό ή πήλινο στέγανον των Βυζαντινών, εντός του οποίου -τι άλλο;- τηγάνιζαν.
ΧΤΑΠΟΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Ο συνδυασμός των θαλασσινών με ζυμαρικά αποτελεί ένα ανυπέρβλητο σε νοστιμιά πάντρεμα υλικών, που μπορεί να έχει άπειρες παραλλαγές, όσες και ο αριθμός των θαλασσινών πολλαπλασιαζόμενος επί των αμέτρητων ειδών ζυμαρικών που δύναται να χρησιμοποιηθούν.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
Ο μπακαλιάρος τηγανητός με κρούστα από παξιμάδι συνοδευόμενο με σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Εύκολη και γρήγορη συνταγή που ταιριάζει μέσα στη Σαρακοστή και η σκορδαλιά είναι ένα ορεκτικό που ταιριάζει στον Έλληνα.
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Το χταπόδι είναι ένας λατρευτός μεζές που μπορούμε να τον απολαύσουμε όλο το χρόνο. Εμείς οι Έλληνες το αγαπούμε ιδιαίτερα γιατί ξέρουμε ότι είναι από τους κορυφαίους θαλασσινούς μεζέδες και το τιμούμε με παρέες ή με καλεσμένους στο σπίτι.
ΨΑΡΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
Το ψάρι με χόρτα είναι από τις πιο υγιεινές συνταγές της ελληνικής κουζίνας και γίνεται με ότι χόρτα εποχής θέλουμε και με ότι ψάρι έχουμε στο ψυγείο μας, από λαβράκι μέχρι τσιπούρα, ότι μας αρέσει.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΦΡΙΚΑΣΕ
Γαρίδες φρικασέ, ιδανικό πλήρες γεύμα, ειδικά τις μέρες που το θερμόμετρο παίρνει την κατιούσα!
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Οι μπακαλιαροκεφτέδες αποτελούν παραδοσιακό έδεσμα πολλών νησιών, όπως η Πάρος και η Σαντορίνη και προφανώς συνοδεύονται ιδανικά με την καρυδάτη σκορδαλιά, η οποία συνδυάζεται γενικότερα με ψάρια και θαλασσινά, με τηγανητό µπακαλιάρο ή γαλέο και βέβαια με κάθε είδους ψαροκροκέτες και ψαροκεφτέδες.
ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ
Το σαββατοκύριακο ειναι κοντά και εγώ σας έχω μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ψάρι και συγκεκριμένα τσιπούρα που θα την κάνουμε πλακί πολύ έυκολα μαζί βήμα-βήμα.
ΓΟΠΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Ένα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο για όλα τα γούστα, γόπες με ελιές. Πάμε να το απολαύσουμε!
ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κοκκινόψαρο με μπάμιες, νόστιμο υγιεινό πιάτο που συνδιάζει πολλές βιταμίνες αλλά και νοστιμιά!
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΣΤΙΦΑΔΟ
Μια συνταγή παραδοσιακή, γευστική και αγαπητή από όλους. Αρώματα θάλασσας αναμειγνύονται με ντομάτα, κρεμμύδια, μυρωδιές από καρυκεύματα, δάφνη, παρθένο ελαιόλαδο και κρασί.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
Οι σουπιές ανήκουν στα μαλάκια και η διατροφική τους αξία δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Το σαγανάκι είναι ένα μικρό τηγάνι με δύο χερούλια για χρήση σε γκάζι αλλά και τρόπος παρασκευής διαφόρων φαγητών όπως αβγά, τυρί, φέτα, μύδια μέσα στο σαχανάκι, όπως το λένε όσοι κατάγονται από τη Μικρά Ασία.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ
O μπακαλιάρος έχει την τιμητική του αυτές τις ημέρες, εγώ αυτή την φορά σας έχω μια γευστική και πολύ εύκολη συνταγή, για μπακαλιάρο με πατάτες και καρότα λεμονάτος
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Πέρασε στην παράδοση μας και σε πολλά μέρη και θεωρήθηκε γιορτινό φαγητό.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που παρασκευάζεται από κρέας (βοδινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο) ή θαλασσινά όπως γαρίδες και καλαμαράκια.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ
Σουπιές ριζότο με μελάνι, ένα νόστιμο υγιεινό και θρεπτικό φαγάκι!