O μπακαλιάρος έχει την τιμητική του αυτές τις ημέρες, εγώ αυτή την φορά σας έχω μια γευστική και πολύ εύκολη συνταγή, για μπακαλιάρο με πατάτες και καρότα λεμονάτος
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Την Καθαρά Δευτέρα, που είναι η πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής, το τραπέζι είναι στρωμένο με κοινή συνεισφορά τροφίμων σ’ ένα σημείο καθολικής σύναξης.
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Πέρασε στην παράδοση μας και σε πολλά μέρη και θεωρήθηκε γιορτινό φαγητό.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που παρασκευάζεται από κρέας (βοδινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο) ή θαλασσινά όπως γαρίδες και καλαμαράκια.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ
Σουπιές ριζότο με μελάνι, ένα νόστιμο υγιεινό και θρεπτικό φαγάκι!
ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
Ένα νόστιμο φαγάκι που θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα.
ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Ψαροκροκέτες; Όχι πια έτοιμες, αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που θα φτιάχνετε πολύ συχνά τις δικέ σας ψαροκροκέτες για να τις απολαμβάνουν τα παιδιά σας.
ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΣΑΒΟΡΙ
Καλώς ήρθατε στις Κρητικές γεύσεις. Στις καλοκαιρινές γεύσεις. Γεύσεις, γεύσεις,γεύσεις παντού.
ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΛΑΦΟ
Μπήκε ο Αύγουστος, «ο Άγιος Αύγουστος» όπως έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης. Μας φέρνει τα σταφύλια τα σύκα και όλα τα κηπευτικά.
ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΙΔΑΤΟ ΣΤΟ ΒΑΖΟ
Χταπόδι ξιδάτο στο βάζο, ένα εύκολο καλοκαιρινό μεζεδάκι που μυρίζει θάλασσα, ήλιο, παγωμένο ουζάκι και καλή παρέα.
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Η αγαπημένη μακαρονάδα όλων. Για Έλατε να την απολαύουμε.
ΚΑΚΑΒΙΑ
18 Μαρτίου 2020
Η κακαβιά είναι το αγαπημένο φαγητό των ψαράδων, το ετοιμάζουν σε παραλίες και λιμανάκια, μέσα στο μαυροτσίκαλο σε πρόχειρες παραστιές. Χρησιμοποιούν διάφορα ψάρια που δεν μπορούν να πουλήσουν και μισό θαλασσινό νερό. Δεν έχουν πολλά υλικά στη διάθεση τους, λίγο ελαιόλαδο, κανένα κρεμμύδι, άντε και καμιά πατάτα αν βρεθεί στη βάρκα τους. Αυτά τα λίγα και τα απλά είναι που κάνουν τη κακαβιά τόσο ιδιαίτερο φαγητό.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ
5 Μαρτίου 2020
Σουπιές, το αγαπημένο μαλάκιο όλων, με ζουμερή και μαλακή σάρκα που οι περισσότεροι προτιμούν σε φαγητά κατσαρόλας .
ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ
26 Φεβρουαρίου 2020
Σουπιές στα κάρβουνα, το αγαπημένο πιάτο των καλοφαγάδων. Σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για τις πιο τρυφερές και ζουμερές σουπιές. Ένας νόστιμος μεζές για τη Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
3 Δεκεμβρίου 2019
Το γιουβέτσι είναι το κλασικό πιάτο του οικογενειακού τραπεζιού, το συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές με μοσχάρι, με αρνί, με κοτόπουλο. Εμείς σήμερα, λόγο της νηστείας των Χριστουγέννων θα το φτιάξουμε με νόστιμες και αρωματικές γαρίδες.
ΤΟΥΡΝΑΣ (ΨΑΡΙ) ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Τουρνάς ή τορνάς (όπως λέμε στα μέρη μου) ή Ελληνικός λούτσος. Είναι ένα μακρόστενο ψάρι με γρι μολυβί γραμμές, έχει διχαλωτό κεφάλι που μοιάζει με βέλος.
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝΟ
Ένα διαφορετικό παστίτσιο με τόνο, ελαφρύ και νόστιμο. Θα το λατρέψουν όλοι.
ΚΟΛΙΟΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΑΝΕ (ΠΡΑΣΑ)
<<Μεγάλη αμαρτία να μην φάει κάνεις ψάρι την ημέρα τω Βαγιώ. Αν δεν φάει θα πρέπει να γλύψει τουλάχιστον ένα ψαροκόκαλο.>> Έλεγε η γιαγιά μου.
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΙ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, το πετιμέζι θα κάνει τη διαφορά.