top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2021

Πέρασε στην παράδοση μας και σε πολλά μέρη και θεωρήθηκε γιορτινό φαγητό.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Τρίτη, Μαρτίου 09, 2021

Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό που παρασκευάζεται από κρέας (βοδινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο) ή θαλασσινά όπως γαρίδες και καλαμαράκια.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2021

Σουπιές ριζότο με μελάνι, ένα νόστιμο υγιεινό και θρεπτικό φαγάκι!

Περισσότερα...

Tags:

ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2020

Ψαροκροκέτες; Όχι πια έτοιμες, αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που θα φτιάχνετε πολύ συχνά τις δικέ σας ψαροκροκέτες για να τις απολαμβάνουν τα παιδιά σας.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟ ΣΑΒΟΡΙ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020

Καλώς ήρθατε στις Κρητικές γεύσεις. Στις καλοκαιρινές γεύσεις. Γεύσεις, γεύσεις,γεύσεις παντού.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΤΑΠΟΔΟΠΙΛΑΦΟ

Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2020

Μπήκε ο Αύγουστος, «ο Άγιος Αύγουστος» όπως έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης. Μας φέρνει τα σταφύλια τα σύκα και όλα τα κηπευτικά.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΚΑΒΙΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2020

18 Μαρτίου 2020
Η κακαβιά είναι το αγαπημένο φαγητό των ψαράδων, το ετοιμάζουν σε παραλίες και λιμανάκια, μέσα στο μαυροτσίκαλο σε πρόχειρες παραστιές. Χρησιμοποιούν διάφορα ψάρια που δεν μπορούν να πουλήσουν και μισό θαλασσινό νερό. Δεν έχουν πολλά υλικά στη διάθεση τους, λίγο ελαιόλαδο, κανένα κρεμμύδι, άντε και καμιά πατάτα αν βρεθεί στη βάρκα τους. Αυτά τα λίγα και τα απλά είναι που κάνουν τη κακαβιά τόσο ιδιαίτερο φαγητό.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 26, 2020

26 Φεβρουαρίου 2020

Σουπιές στα κάρβουνα, το αγαπημένο πιάτο των καλοφαγάδων. Σας αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για τις πιο τρυφερές και ζουμερές σουπιές. Ένας νόστιμος μεζές για τη Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΟΥΡΝΑΣ (ΨΑΡΙ) ΣΑΒΟΡΙ

Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2019

Τουρνάς ή τορνάς (ψάρι) σαβόρι ή σαβόρε

Περισσότερα...

Tags:

ΤΟΥΡΝΑΣ (ΨΑΡΙ) ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Τουρνάς ή τορνάς (όπως λέμε στα μέρη μου) ή Ελληνικός λούτσος. Είναι ένα μακρόστενο ψάρι με γρι μολυβί γραμμές, έχει διχαλωτό κεφάλι που μοιάζει με βέλος.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝΟ

Δευτέρα, Μαϊος 20, 2019

Ένα διαφορετικό παστίτσιο με τόνο, ελαφρύ και νόστιμο. Θα το λατρέψουν όλοι.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΛΙΟΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΑΝΕ (ΠΡΑΣΑ)

Σάββατο, Απριλίου 20, 2019

<<Μεγάλη αμαρτία να μην φάει κάνεις ψάρι την ημέρα τω Βαγιώ. Αν δεν φάει θα πρέπει να γλύψει τουλάχιστον ένα ψαροκόκαλο.>> Έλεγε η γιαγιά μου.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΑΒΡΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ

Κυριακή, Μαρτίου 31, 2019

Ένα από τα πιο νόστιμα και αρωματικά φαγητά για την περίοδο της νηστείας, σουπιές με αβρωνιές, άγρια χόρτα, μάραθο, μαϊντανό και γλυκές ώριμες ντομάτες.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΦΑΒΑ

Κυριακή, Μαρτίου 24, 2019

Την περίοδο της Σαρακοστής η εκκλησία επέτρεπε μόνο δύο φορές το ψάρι, του Ευαγγελισμού και των Βαΐων. Ως Θεομητορική εορτή αφιερωμένη στην Παναγία είναι ιδιαίτερα σημαντική και για αυτό για τα μοναχικά τυπικά καταλύονται το ψάρι, το έλαιο και το κρασί.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΟΠΕΣ ΣΑΒΟΡΙ Ή ΣΑΒΟΡΕ

Παρασκευή, Νοεμβρίου 02, 2018

Η ωραιότερη βόλτα για μένα στο Ηράκλειο είναι να πάρω ένα καφέ στο χέρι και να περπατήσω στο λιμάνι, μέχρι μέσα το Κούλε. Το παλιό κάστρο, η αλμύρα της θάλασσας, ο ζεστός πρωινός ήλιος, ο ήχος από τους γλάρους ηρεμούν τη ψυχή και το μυαλό μου.

Περισσότερα...

Tags:

ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Σάββατο, Ιουλίου 07, 2018

Καλοκαίρι χωρίς ψαράκι γίνεται; Κι όταν συνδυάζετε με εκλεκτά μυρωδικά που σου σπάνε τη μύτη από την προετοιμασία ακόμα δύσκολα αντιστέκεσαι. Άσπρο κρασάκι, ρακάκι, ουζάκι και το καλοκαίρι είναι εδώ….

Περισσότερα...

Tags:

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ

Κυριακή, Μαϊος 27, 2018

Ένας από τους καλοκαιρινούς μεζέδες που συνοδεύουν το ούζο, τη ρακή, ένα ποτήρι λευκό κρασί, ένα γεύμα με όσπρια ή θαλασσινά, είναι ο μαριναρισμένος γαύρος.

Περισσότερα...

Tags:

ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κυριακή, Απριλίου 01, 2018

Το να τρώμε ψάρι τη Κυριακή των Βαΐων είναι ένα από τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας. Πρόκειται για μια μονοήμερη διακοπή της αυστηρής νηστείας της Σαρακοστής (για όσους τηρούν με ευλάβεια του Χριστιανικούς κανόνες), προετοιμασία για την ακόμη αυστηρότερη νηστεία της Εβδομάδας των Παθών. Σε όλες τις πολύ μεγάλες γιορτές που συμπίπτουν με περιόδους νηστείας, όπως η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου, επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριών. Ωστόσο η ψαροφαγία των Βαΐων είναι η πιο γνωστή του ετήσιου κύκλου. 

Περισσότερα...

Tags:

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΜΑ

Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Οι ντολμάδες είναι ένα φαγητό που έχουμε τη δυνατότητα να το φτιάξουμε σχεδόν όλο το χρόνο είτε με αμπελόφυλλα, σέσκουλα, φύλλα μαρουλιού ή λάχανο, ανάλογα με την εποχή του θα τα βρούμε. Ανάλογα τους δίνουμε την ονομασία ντολμάδες με αμπελόφυλλα, μαρουλοντολμάδες, λαχανοντολμάδες. Με γεμιστά λαχανικά ή θαλασσινά είναι μυρωδάτα και συμπληρώνονται ιδανικά με γιαούρτι, τυρί ή φέτα ή και ακόμα με στάκα.

Περισσότερα...

Tags:

ΨΑΡΙ ΜΕ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΑ ΧΟΡΤΑ

Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2018

Σας έχω μιλήσει πολλές φορές για το χωριό μου και κοντεύω να γίνω κουραστική. Πέρα από ότι το αγαπώ τόσο πολύ, υπάρχει και ένας άλλος λόγος που με κάνει σήμερα για μια ακόμα φορά να αναφερθώ σε αυτό. Όταν οι παλιές νοικοκυρές θέλανε να αλλάξουνε το μενού, το πρώτο πράγμα που σκεφτόταν ήταν το ψάρι. Θα μου πείτε γιατί; Όταν ένας τόπος σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις τροφές από την θάλασσα, το βουνό και τον κάμπο και να έχεις όλο τον πλούτο της φύσης κοντά σου, το μόνο που πρέπει να πεις είναι ότι ο τόπος αυτός είναι ευλογημένος.

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 3 από 4 Αποτελέσματα 41 - 60 από 69