Το κρέας και ιδιαίτερα το αρνί έχει ασκήσει καθοριστικό ρόλο στις διατροφικές επιλογές μας διότι αποτελεί σημαντική πηγή πλούσιων θρεπτικών ουσιών.
ΔΙΠΛΕΣ ME AYΓΑ
Οι τραγανές μελωμένες δίπλες είναι ένα ελληνικό παραδοσιακό εορταστικό γλυκό που πρωταγωνιστεί την περίοδο των Χριστουγέννων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ
Η πίτα είναι το πιο παραδοσιακό και αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων λόγω της μεγάλης ποικιλίας γεύσεων που μπορούμε να πετύχουμε και άνετα μπορούμε να καλύψουμε όλες τις προτιμήσεις.
ΚΑΣΤΑΝΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
Το κάστανο είναι ο μόνος ξηρός καρπός που χρειάζεται μαγείρεμα για να φαγωθεί. Είναι όμως και ο μόνος με μεγάλη πληθώρα μαγειρικών χρήσεων στο τραπέζι.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Οι πεντανόοστιμοι κουραμπιέδες είναι το ελληνικό γλυκό των γιορτών που έχει ταυτιστεί μαζί με τα μελομακάρονα ως το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Η σαλάτα με αποξηραμένα φρούτα κερδίζει όλο και περισσότερο θέση στο ελληνικό τραπέζι μιας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ
Στη σύγχρονη ελληνική μαγειρική σημαντικό ρόλο έχει το κρέας. Μπορεί να είναι στοιχείο της καθημερινή διατροφής αλλά με τους σοφούς και ευεργετικούς συνδυασμούς του έχει την τιμητική του σε τραπεζώματα και γιορτινές εκδηλώσεις.
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΜΟΣΧΑΡΟΣΟΥΠΑ (ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ)
Χειμώνας χωρίς σούπες δεν γίνεται. Μια σούπα είναι η νοστιμότερη λύση για ένα ελαφρύ γεύμα και παρασκευάζεται εύκολα με χαμηλό κόστος.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ
Κεντρική θέση στο στολισμένο τραπέζι των γιορτών έχουν οι σαλάτες για να συνοδεύσουν τα πιάτα που θα σερβιριστούν αλλά κυρίως για να «δροσίσει» τον ουρανίσκο μας.
ΙΣΛΙ
Το ισλί ή (ιτσλί) είναι ένα ποντιακό γλυκό με ρίζες στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας και έχει αρκετές ομοιότητες με τα μελομακάρονα.
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ
Η γεμιστή γαλοπούλα ως κύριο πιάτο κυριαρχεί στο Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο εορταστικό τραπέζι.
ΑΠΑΚΙ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
Το απάκι είναι από τα πιο εκλεκτά, νόστιμα, αρωματικά, απολαυστικά αλλαντικά με ξεχωριστή γεύση που οφείλεται στον τρόπο παρασκευής του από τρυφερό ψαρονέφρι που δεν έχει λίπος και από μπούτι.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Η πιο αγαπημένη πίτα των Χριστουγέννων, καθώς φέρνει νοστιμιά , τύχη και δώρα.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Μια λαχταριστή συνταγή για το οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το κρέας θα λιώνει στο στόμα, πάμε να το φτιάξουμε μαζί βήμα-βήμα.
ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΡΟΛΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Εύκολο και γρήγορο με πολλή νοστιμιά για να κερδίσετε τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι. Ένα πιάτο που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα γευμάτων του δωδεκαημέρου μεταξύ παραμονής των Χριστουγέννων και Θεοφανείων.
ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ
Θέλετε μια σαλάτα να συνοδεύσετε τα υπέροχα φαγητά στο γιορτινό τραπέζι; Η συγκεκριμένη θα γίνει η αγαπημένη σας. Δροσερή, νόστιμη, αρωματική ταιριάζει τέλια με ότι και να επιλέξετε να συνδυάσετε.
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
28 Δεκεμβρίου 2019
Βασιλόπιτα , είναι το πρώτο γλυκό του χρόνου και για το λόγο αυτό έχει κυρίαρχη θέση στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
23 Δεκεμβρίου 2019
Ένα υπέροχο ριζότο για να συνοδέψετε τα κρεατικά σας στο γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
16 Δεκεμβρίου 2019
Μια υπέροχη συνταγή για όσους αγαπούν τα μελομακάρονα όπως εγώ πολύ μελωμένα.