top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Δευτέρα, Μαρτίου 07, 2022

Τα γλυκά μας αρέσουν και τα αγαπάμε όλοι. Σε περιόδους νηστείας ψάχνουμε να απολαύσουμε ένα νηστίσιμο γλυκό και μια τέτοια πρόταση είναι το νηστίσιμο κέικ καρότου με ταχίνι, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και αγνά υλικά.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022

Καλαμάρια λεμονάτα, εύκολο νόστιμο και γρήγορο φαγάκι για να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας!

 

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ

Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2022

Τα ζυμαρικά, όπως πολλάκις έχουμε επαναλάβει, αποτελούν το πλέον δημοφιλές τρόφιμο ανά τον κόσμο, γι' αυτό άλλωστε παρασκευάζονται σε τεράστια ποικιλία διαφορετικών ειδών, προκειμένου να ικανοποιούν κάθε γούστο.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

Το χταπόδι είναι το κορυφαίο θαλασσινό έδεσμα για την ελληνική κουζίνα. Μπαίνει στο τραπέζι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και στις νηστείες, γιατί μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

Η σουπιά είναι ένα από τα γνωστότερα μαλάκια και ανήκει στην ομοταξία των κεφαλοπόδων, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θράψαλα, τα καλαμάρια, οι μοσκιοί, τα χταπόδια, όπως και είδη που φαινομενικά δεν μοιάζουν ιδιαίτερα στα προαναφερθέντα, ανάμεσα στα οποία και ο ναυτίλος.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2023

Μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή ιδανική για όσους νηστεύουν.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2023

Η ταραμοσαλάτα είναι ένα θεσπέσιο ορεκτικό όχι μόνο για τις περιόδους νηστείας αλλά για όλο το χρόνο. Βασικό του συστατικό είναι το αυγοτάραχο που προέρχεται από αυγά ψαριών, συνηθέστερα του κυπρίνου και του μπακαλιάρου.

Περισσότερα...

Tags:

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ

Παρασκευή, Μαρτίου 10, 2023

Η φασολάδα είναι από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μαζί με τις ελιές και τη φέτα συνθέτουν την τριάδα του εθνικού μας φαγητού.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΑΜΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ

Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2023

Το σάμαλι φαίνεται πως είναι ένα από γεννησιμιού του ταξιδιάρικο και αεικίνητο γλυκό, καθώς με αφετηρία τα μέρη της Ανατολής έφτασε ως τα παράλια, στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, απ' όπου πέρασε τελικά στην Ελλάδα, όπως τόσες άλλες συνταγές, που ταξίδεψαν στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, κρυμμένες στις αποσκευές ταξιδιωτών.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

Η Καθαρή Δευτέρα φτάνει -με το όνομά της να συμβολίζει τη μακρά περίοδο κάθαρσης ως το Πάσχα- και κανείς δεν θα μπορούσε να την φαντασθεί χωρίς έστω και μία πλακουτσωτή λαγάνα στο τραπέζι, δίπλα στα θαλασσινά, τα τουρσί, τους χαλβάδες και τις ταραμοσαλάτες, που ξεσηκώνουν με τη νοστιμιά τους τούς σιελογόνους αδένες των ομοτράπεζων.

Περισσότερα...

Tags:

ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

Κυριακή, Μαρτίου 13, 2022

Ένα θρεπτικό φαγητό γεμάτο ενέργεια που μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Κλασσικό ελληνικό πιάτο που σερβίρεται σαν κυρίως φαγητό με φέτα, ελιές και ψωμί αλλά και ως μεζές.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2022

Στον κόσμο των γλυκών ο τίτλος του χαλβά είναι ζηλευτός, όχι μόνο χάρη στην εξαιρετική νοστιμιά του, αλλά και της τόσο μεγάλης ποικιλίας με την οποία εμφανίζεται όσο και της μακραίωνης ιστορίας του, αφού, όπως πιθανολογείται, πέρασε στην ελληνική κουζίνα ήδη από τα τέλη του 12ου αιώνα.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2022

Η Καθαρή Δευτέρα φτάνει -με το όνομά της να συμβολίζει την μακρά περίοδο κάθαρσης ως το Πάσχα- και κανείς δεν θα μπορούσε να την φαντασθεί χωρίς έστω και μία πλακουτσωτή λαγάνα στο τραπέζι, δίπλα στα θαλασσινά, τα τουρσί, τους χαλβάδες και τις ταραμοσαλάτες, να ξεσηκώνει, με την κρατσανιστή κόρα και το μπόλικο σουσαμάκι της.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2022

Στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και ολόκληρης της Σαρακοστής, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους! Γαρίδες, όστρακα παντός είδους, χταποδάκια, σουπιές και καλαμαράκια καταναλώνονται σκέτα ως μεζεδάκια ψητά, τηγανητά ή ακόμα και βραστά ή ωμά, ενώ πρωταγωνιστούν και σε πιο ολοκληρωμένες συνταγές, όπως τα rissotti, οι μακαρονάδες, αλλά και πιάτα με λαχανικά όπως οι σουπιές με σπανάκι και το χταπόδι στιφάδο.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2022

Συνταγή νόστιμη, υγιεινή και θρεπτική για αυτούς που αγαπούν την παραδοσιακή γεύση. Ένα πιάτο για όλες τις ημέρες, το καλύτερο για τη νηστεία και για υγιεινή διατροφή.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΩΤΙΚΟ ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 22, 2021

Γαλαξειδιώτικο Ραβανί με ρύζι, ένα ραβανί διαφορετικό αλλά πεντανόστιμο!

Περισσότερα...

Tags:

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2020

Το να μαγειρέψει κάποιος μια συνταγή με πολύ λίγα υλικά, ενώ ακούγεται εύκολο θεωρώ πως είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη δυσκολία που εμπεριέχει.

Περισσότερα...

Tags:

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ KAI ΣΟΥΠΙΑ ΦΙΛΕΤΟ

Τρίτη, Αυγούστου 10, 2021

Νόστιμο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, για να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Πέμπτη, Αυγούστου 05, 2021

Ένα πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό που μυρίζει θάλασσα, Ελλάδα και μοσχοβολά καλοκαίρι. Αποτελεί ιδανικό μεζέ αλλά και κύριο πιάτο σ’ ένα τραπέζι με τηγανιτές πατάτες και καλό ψωμί να βουτάς στη σάλτσα. Φρέσκο ή κατεψυγμένο είναι το αγαπημένο θαλασσινό που μαγειρεύεται όλο το χρόνο με πολλούς τρόπους.

Περισσότερα...

Tags:

Μηλοπιτακια με φυλλο κρασιου.

Παρασκευή, Ιανουαρίου 06, 2017

Παρότι η Κρήτη δεν θεωρείται τόπος παραγωγής μήλων, κάθε οικογένεια έχει πάντα μήλα τους χειμερινούς μήνες στο σπιτικό της και κυρίως τα φιρίκια μια ποικιλία που ευδοκιμεί στις ορεινές περιοχές με πολύ κρύο.
Η συγκεκριμένη είναι μια παλιά παραδοσιακή συνταγή όπου το κρασί δίνει στη ζύμη μια ιδιαίτερη χαρακτηριστική γεύση και συγκεκριμένα το κόκκινο ένα ελαφρύ σκούρο χρώμα που ταιριάζει ιδιαίτερα με το μήλο. Επίσης , η συνταγή μπορεί να παρασκευαστεί και με λευκό κρασί σε όσους από εσάς δεν αρέσει το σκουρόχρωμο της ζύμης . Αλλάζει βεβαία η γεύση , γίνετε αυτόματα πιο ανάλαφρη , δεν έχει αυτή την δυναμική που δίνει το κόκκινο .

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 1 από 3 Αποτελέσματα 1 - 20 από 44