Ένα θρεπτικό φαγητό γεμάτο ενέργεια που μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Κλασσικό ελληνικό πιάτο που σερβίρεται σαν κυρίως φαγητό με φέτα, ελιές και ψωμί αλλά και ως μεζές.
ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ
Το χταπόδι είναι το κορυφαίο θαλασσινό έδεσμα για την ελληνική κουζίνα. Μπαίνει στο τραπέζι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και στις νηστείες, γιατί μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
Καλαμάρια λεμονάτα, εύκολο νόστιμο και γρήγορο φαγάκι για να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας!
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ
Από τους δημοφιλείς θαλασσινούς μεζέδες που έχουν την τιμητική τους την Καθαρά Δευτέρα είναι οι γαρίδες. Θαλασσινό που μας δίνει υπέροχα πιάτα με πιλάφι, σαγανάκι, μακαρονάδες, κρασάτες, φουρνιστές με φέτα και μια πληθώρα πλούσιων υγιεινών γευστικών συνταγών.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή ιδανική για όσους νηστεύουν.
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ
Η ταραμοσαλάτα είναι ένα θεσπέσιο ορεκτικό όχι μόνο για τις περιόδους νηστείας αλλά για όλο το χρόνο. Βασικό του συστατικό είναι το αυγοτάραχο που προέρχεται από αυγά ψαριών, συνηθέστερα του κυπρίνου και του μπακαλιάρου.
ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΟΛΕΜΟΝΟ
Η φασολάδα είναι από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Μαζί με τις ελιές και τη φέτα συνθέτουν την τριάδα του εθνικού μας φαγητού.
ΣΑΜΑΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
Το σάμαλι φαίνεται πως είναι ένα από γεννησιμιού του ταξιδιάρικο και αεικίνητο γλυκό, καθώς με αφετηρία τα μέρη της Ανατολής έφτασε ως τα παράλια, στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, απ' όπου πέρασε τελικά στην Ελλάδα, όπως τόσες άλλες συνταγές, που ταξίδεψαν στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, κρυμμένες στις αποσκευές ταξιδιωτών.
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ
Μία λαχταριστή και εύκολη συνταγή για έναν γρήγορο μεζέ!
ΣΟΥΠΙΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
Η σουπιά είναι ένα από τα γνωστότερα μαλάκια και ανήκει στην ομοταξία των κεφαλοπόδων, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θράψαλα, τα καλαμάρια, οι μοσκιοί, τα χταπόδια, όπως και είδη που φαινομενικά δεν μοιάζουν ιδιαίτερα στα προαναφερθέντα, ανάμεσα στα οποία και ο ναυτίλος.
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ
Τα ζυμαρικά, όπως πολλάκις έχουμε επαναλάβει, αποτελούν το πλέον δημοφιλές τρόφιμο ανά τον κόσμο, γι' αυτό άλλωστε παρασκευάζονται σε τεράστια ποικιλία διαφορετικών ειδών, προκειμένου να ικανοποιούν κάθε γούστο.
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Τα γλυκά μας αρέσουν και τα αγαπάμε όλοι. Σε περιόδους νηστείας ψάχνουμε να απολαύσουμε ένα νηστίσιμο γλυκό και μια τέτοια πρόταση είναι το νηστίσιμο κέικ καρότου με ταχίνι, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και αγνά υλικά.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Στον κόσμο των γλυκών ο τίτλος του χαλβά είναι ζηλευτός, όχι μόνο χάρη στην εξαιρετική νοστιμιά του, αλλά και της τόσο μεγάλης ποικιλίας με την οποία εμφανίζεται όσο και της μακραίωνης ιστορίας του, αφού, όπως πιθανολογείται, πέρασε στην ελληνική κουζίνα ήδη από τα τέλη του 12ου αιώνα.
ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Η Καθαρή Δευτέρα φτάνει -με το όνομά της να συμβολίζει την μακρά περίοδο κάθαρσης ως το Πάσχα- και κανείς δεν θα μπορούσε να την φαντασθεί χωρίς έστω και μία πλακουτσωτή λαγάνα στο τραπέζι, δίπλα στα θαλασσινά, τα τουρσί, τους χαλβάδες και τις ταραμοσαλάτες, να ξεσηκώνει, με την κρατσανιστή κόρα και το μπόλικο σουσαμάκι της.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και ολόκληρης της Σαρακοστής, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους! Γαρίδες, όστρακα παντός είδους, χταποδάκια, σουπιές και καλαμαράκια καταναλώνονται σκέτα ως μεζεδάκια ψητά, τηγανητά ή ακόμα και βραστά ή ωμά, ενώ πρωταγωνιστούν και σε πιο ολοκληρωμένες συνταγές, όπως τα rissotti, οι μακαρονάδες, αλλά και πιάτα με λαχανικά όπως οι σουπιές με σπανάκι και το χταπόδι στιφάδο.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Συνταγή νόστιμη, υγιεινή και θρεπτική για αυτούς που αγαπούν την παραδοσιακή γεύση. Ένα πιάτο για όλες τις ημέρες, το καλύτερο για τη νηστεία και για υγιεινή διατροφή.
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΩΤΙΚΟ ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ
Γαλαξειδιώτικο Ραβανί με ρύζι, ένα ραβανί διαφορετικό αλλά πεντανόστιμο!
ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το να μαγειρέψει κάποιος μια συνταγή με πολύ λίγα υλικά, ενώ ακούγεται εύκολο θεωρώ πως είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη δυσκολία που εμπεριέχει.
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ KAI ΣΟΥΠΙΑ ΦΙΛΕΤΟ
Νόστιμο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, για να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Ένα πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό που μυρίζει θάλασσα, Ελλάδα και μοσχοβολά καλοκαίρι. Αποτελεί ιδανικό μεζέ αλλά και κύριο πιάτο σ’ ένα τραπέζι με τηγανιτές πατάτες και καλό ψωμί να βουτάς στη σάλτσα. Φρέσκο ή κατεψυγμένο είναι το αγαπημένο θαλασσινό που μαγειρεύεται όλο το χρόνο με πολλούς τρόπους.