Η ταραμοσαλάτα είναι ένα από τα πιο φημισμένα νηστίσιμα πιάτα με βασικό συστατικό τον ταραμά ή αλλιώς αυγοτάραχο.
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΟΥΖΟ
Πιάτο που μυρίζει θάλασσα, καλοκαίρι, ταβέρνα δίπλα στο κύμα, καλή παρέα και φυσικά ελληνικό ούζο! Είναι το διαφορετικό πιάτο από τ’ άλλα θαλασσινά.
ΦΑΒΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
Φάβα, ένα από τα πιο γνωστά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Στην Ελλάδα παρασκευάζεται από το όσπριο λαθούρι, ενώ σε άλλες χώρες από αποξηραμένους σπόρους αρακά. Στα Λατινικά Faba σημαίνει κουκί.
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Ένα πιάτο ιδιαίτερα αγαπητό που μυρίζει θάλασσα, Ελλάδα και μοσχοβολά καλοκαίρι. Αποτελεί ιδανικό μεζέ αλλά και κύριο πιάτο σ’ ένα τραπέζι με τηγανιτές πατάτες και καλό ψωμί να βουτάς στη σάλτσα. Φρέσκο ή κατεψυγμένο είναι το αγαπημένο θαλασσινό που μαγειρεύεται όλο το χρόνο με πολλούς τρόπους.
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ KAI ΣΟΥΠΙΑ ΦΙΛΕΤΟ
Νόστιμο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, για να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.
ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Το να μαγειρέψει κάποιος μια συνταγή με πολύ λίγα υλικά, ενώ ακούγεται εύκολο θεωρώ πως είναι αντιστρόφως ανάλογο με τη δυσκολία που εμπεριέχει.
ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΩΤΙΚΟ ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ
Γαλαξειδιώτικο Ραβανί με ρύζι, ένα ραβανί διαφορετικό αλλά πεντανόστιμο!
ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Συνταγή νόστιμη, υγιεινή και θρεπτική για αυτούς που αγαπούν την παραδοσιακή γεύση. Ένα πιάτο για όλες τις ημέρες, το καλύτερο για τη νηστεία και για υγιεινή διατροφή.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και ολόκληρης της Σαρακοστής, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους! Γαρίδες, όστρακα παντός είδους, χταποδάκια, σουπιές και καλαμαράκια καταναλώνονται σκέτα ως μεζεδάκια ψητά, τηγανητά ή ακόμα και βραστά ή ωμά, ενώ πρωταγωνιστούν και σε πιο ολοκληρωμένες συνταγές, όπως τα rissotti, οι μακαρονάδες, αλλά και πιάτα με λαχανικά όπως οι σουπιές με σπανάκι και το χταπόδι στιφάδο.
ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Η Καθαρή Δευτέρα φτάνει -με το όνομά της να συμβολίζει την μακρά περίοδο κάθαρσης ως το Πάσχα- και κανείς δεν θα μπορούσε να την φαντασθεί χωρίς έστω και μία πλακουτσωτή λαγάνα στο τραπέζι, δίπλα στα θαλασσινά, τα τουρσί, τους χαλβάδες και τις ταραμοσαλάτες, να ξεσηκώνει, με την κρατσανιστή κόρα και το μπόλικο σουσαμάκι της.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
Στον κόσμο των γλυκών ο τίτλος του χαλβά είναι ζηλευτός, όχι μόνο χάρη στην εξαιρετική νοστιμιά του, αλλά και της τόσο μεγάλης ποικιλίας με την οποία εμφανίζεται όσο και της μακραίωνης ιστορίας του, αφού, όπως πιθανολογείται, πέρασε στην ελληνική κουζίνα ήδη από τα τέλη του 12ου αιώνα.
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Τα γλυκά μας αρέσουν και τα αγαπάμε όλοι. Σε περιόδους νηστείας ψάχνουμε να απολαύσουμε ένα νηστίσιμο γλυκό και μια τέτοια πρόταση είναι το νηστίσιμο κέικ καρότου με ταχίνι, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και αγνά υλικά.
ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ
Ένα θρεπτικό φαγητό γεμάτο ενέργεια που μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Κλασσικό ελληνικό πιάτο που σερβίρεται σαν κυρίως φαγητό με φέτα, ελιές και ψωμί αλλά και ως μεζές.
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ
Τα ζυμαρικά, όπως πολλάκις έχουμε επαναλάβει, αποτελούν το πλέον δημοφιλές τρόφιμο ανά τον κόσμο, γι' αυτό άλλωστε παρασκευάζονται σε τεράστια ποικιλία διαφορετικών ειδών, προκειμένου να ικανοποιούν κάθε γούστο.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
Καλαμάρια λεμονάτα, εύκολο νόστιμο και γρήγορο φαγάκι για να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας!
ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ
Το χταπόδι είναι το κορυφαίο θαλασσινό έδεσμα για την ελληνική κουζίνα. Μπαίνει στο τραπέζι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και στις νηστείες, γιατί μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του.
ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ
Από τους δημοφιλείς θαλασσινούς μεζέδες που έχουν την τιμητική τους την Καθαρά Δευτέρα είναι οι γαρίδες. Θαλασσινό που μας δίνει υπέροχα πιάτα με πιλάφι, σαγανάκι, μακαρονάδες, κρασάτες, φουρνιστές με φέτα και μια πληθώρα πλούσιων υγιεινών γευστικών συνταγών.
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Η Καθαρή Δευτέρα φτάνει -με το όνομά της να συμβολίζει τη μακρά περίοδο κάθαρσης ως το Πάσχα- και κανείς δεν θα μπορούσε να την φαντασθεί χωρίς έστω και μία πλακουτσωτή λαγάνα στο τραπέζι, δίπλα στα θαλασσινά, τα τουρσί, τους χαλβάδες και τις ταραμοσαλάτες, που ξεσηκώνουν με τη νοστιμιά τους τούς σιελογόνους αδένες των ομοτράπεζων.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ
Η σουπιά είναι ένα από τα γνωστότερα μαλάκια και ανήκει στην ομοταξία των κεφαλοπόδων, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θράψαλα, τα καλαμάρια, οι μοσκιοί, τα χταπόδια, όπως και είδη που φαινομενικά δεν μοιάζουν ιδιαίτερα στα προαναφερθέντα, ανάμεσα στα οποία και ο ναυτίλος.
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή ιδανική για όσους νηστεύουν.