Το Πάσχα στην Κέρκυρα αποτελεί ένα σύνθετο κράμα από Καθολικές και Ορθόδοξες θρησκευτικές παραδόσεις, με επιρροές από τα βενετσιάνικα πρότυπα και τα τοπικά πολιτισμικά στοιχεία.
ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής μας το να καταναλώνουμε σχεδόν αποκλειστικά αρνάκι και κατσικάκι στο πασχαλινό τραπέζι;
ΠΑΤΟΥΔΟ Η ΜΠΑΤΟΥΔΟ ΝΑΞΟΥ
Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με τα πάμπολλα γραφικά χωριουδάκια της, προσφέρει μια απέραντη ποικιλία υψηλής ποιότητας ντόπιων προϊόντων και εξαιρετικών τοπικών συνταγών, ικανών να ικανοποιήσουν τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.
ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Η μελιτζάνα αποτελεί ένα εντυπωσιακό λαχανικό με πολλοστά οφέλη. Γίνεται και υπέροχη σαλάτα, μιας και η σύγχρονη γαστρονομία έχει μια διαφορετική φιλοσοφία και η σαλάτα άρχισε πλέον να διαφοροποιείται από τις παραδοσιακές σαλάτες ή τις σαλάτες των εστιατορίων.
ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ
Κατεξοχήν ελληνική σαλάτα που συνοδεύει γεύματα κυρίως από την άνοιξη και μετά. Υγιεινή και δροσερή, νόστιμη, ολοπράσινη σαλάτα, λουσμένη με αγνό ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο, που απογειώνεται με φρέσκια ωμή αγκινάρα κομμένη σε φέτες και ψιλοκομμένο άνηθο.
ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
Το κανταΐφι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά ταψιού με πλούσια γεύση.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΑ
Σαλάτα με σπανάκι και αυγά είναι κάτι παραπάνω από την κλασσική σαλάτα.
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ
Υπέροχη παραδοσιακή ελληνική σούπα που μαζί με τον οβελία και το κοκορέτσι σηματοδοτούν το ελληνικό πασχαλινό τραπέζι.
ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ
Τα βραστά αυγά γίνονται μια υπέροχη σαλάτα. Απλή και νόστιμη συνταγή που δεν θέλει πολύ χρόνο και ιδανική για αυτούς που κάνουν διατροφή με πρωτεΐνες.
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
Το τζατζίκι στην Ελλάδα θεωρείται ο απόλυτα κυρίαρχος στα συνοδευτικά και κυρίως στα ψητά κρέατα.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Πάσχα χωρίς κοκορέτσι δεν γίνεται! Το κοκορέτσι ή μενούζα είναι ένας μεζές που φτιάχνεται στις μεγάλες γιορτές και σερβίρεται ως ορεκτικό.
ΑΡΝΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Το αρνάκι αυγολέμονο με αγκινάρες είναι ένα αγαπημένο φαγητό το οποίο συνηθίζουμε να ψήνουμε την άνοιξη που είναι φρέσκες οι αγκινάρες.
ΒΑΦΟΥΜΕ ΑΥΓΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
Παραδοσιακά κάθε χρόνο , Μεγάλη Πέμπτη, βάφουμε τα πασχαλινά αυγά.
ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Το πιο κλασικό αυγολέμονο της ελληνικής κουζίνας , είναι το αρνάκι φρικασέ με μαρούλια.
ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ
Ένα πιάτο που μυρίζει Κρήτη. Ένα φαγητό σκέτη απόλαυση. Ένας υπέροχος συνδυασμός κρέατος με αγριόχορτα και δη το βασιλιά των άγριων χόρτων της Κρητικής φύσης.
ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΙΑ ΑΝΕΒΑΤΑ
Καλιτσουνάκια ανεβατά , ένα υπέροχο παραδοσιακό κρητικό έδεσμα που το φτιάχνουμε όλο το χρόνο αλλά κυρίως το Πάσχα. Σας έχω υπέροχη συνταγή που θα τα φτιάξουμε με μυζήθρα Ηλιακή.
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚIΝΑPΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
Είμαστε στην άνοιξη, σε μια ξεχωριστή περίοδο που η φύση φορά τα γιορτινά της και γεμίζει χρώματα και αρώματα.
KOYKNIKOYΣ
Κουκνίκους , κουκουνάρες, κακαριστές, αυγοκούλουραή κουτσούνες. Σε όλη την Κρήτη τα συναντάμε με διαφορετικές ονομασίες αλλά δεν είναι τίποτα άλλο από τα παραδοσιακά λαμπρόψωμα ή γαλατερά όπως λέμε, ενα είδος γιορτινού ψωμιού.
ΛΑΜΠΡΟΨΩΜΟ
Το ψωμί της Λαμπρής! Το Λαμπρόψωμο είναι ένα από τα παραδοσιακά ψωμιά που φτιάχνονται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από το Λαμπρόψωμο, υπάρχει η Λαμπροκουλούρα και το Τσουρέκι.
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ
Εορταστικό είδος ψωμιού με πλούσια γεύση, εξαιρετικά αρωματικό με το μαχλέπι και τη μαστίχα, που γεμίζει τη ψυχή κυρίως Χριστούγεννα και Πάσχα.