top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ

Sunday, December 29, 2019

Θέλετε μια σαλάτα να συνοδεύσετε τα υπέροχα φαγητά στο γιορτινό τραπέζι; Η συγκεκριμένη θα γίνει η αγαπημένη σας. Δροσερή, νόστιμη, αρωματική ταιριάζει τέλια με ότι και να επιλέξετε να συνδυάσετε.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΓΟΥΛΑ

Tuesday, May 21, 2019

Από τις πιο αγαπημένες μου σαλάτες αυτή την εποχή, μαρουλοσαλάτα με αγκινάρες και γούλα. Λατρεύω να τη συνδυάζω κυρίως με ψάρι.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ

Thursday, December 27, 2018

Θέλουμε στο γιορτινό τραπέζι της πρωτοχρονιάς να έχουμε όλα τα καλά, να μας βρει το νέος έτος με αφθονία για να είναι έτσι όλο το χρόνο στο σπιτικό μας. Ακόμα και οι σαλάτες που θα συνοδεύουν τα κρεατικά είναι πλούσιες και ξεχωριστές.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΙΛΙΔΕΣ

Saturday, December 15, 2018

Δεν θα κουραστώ να σας μιλώ για την Κρητική διατροφή, για τις διατροφικές συνήθειες που είχανε οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας, για το πώς καλλιεργούσαν χωράφια και κήπους για να παράγουν υγιεινά τρόφιμα, πως φρόντιζαν τις κότες και τα κουνέλια στο κοτέτσι τους, πως μεγάλωναν το χοίρο για να το σφάξουν τα Χριστούγεννα, πως άρμεγαν τα κατσίκια τους για να έχουν φρέσκο γάλα στο σπίτι τους, πώς βγαίνανε με το καλάθι τους να μαζέψουν χόρτα, σαλιγκάρια και μανιτάρια, πώς άναβαν το φούρνο για τα ζυμωτά και να ψήσουν τις γιορτές γλυκά και φαγητά, πως φτιάχνανε τις μυζήθρες και το τραχανά και χίλια άλλα πράγματα, τι να πρωτοθυμηθώ;

Περισσότερα...

Tags:

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Saturday, November 03, 2018

Τι θα λεγάτε για μια σαλάτα γεμάτη χρώματα και αρώματα;

Περισσότερα...

Tags:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Friday, July 20, 2018

Γλυκιά, νόστιμη, όμορφη.

Περισσότερα...

Tags:

ΒΛΙΤΑ ΒΡΑΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ

Sunday, June 10, 2018

Και ναι βλίτα, γιατί όχι; Όλος ο καλοκαιρινός κήπος στο πιάτο μας. Η πιο νόστιμη βραστή σαλάτα του καλοκαιριού. Συνδυάζετε με όλα, κρέας, ψάρι, μια γρήγορη ομελέτα, με σκέτα βραστά αυγά, με λίγη φέτα, κρητικό παξιμάδι.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ

Wednesday, April 25, 2018

Είμαστε στην άνοιξη, σε μια ξεχωριστή περίοδο που τα χρώματα, τα αρώματα κυριαρχούν, μια περίοδο που μας δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας, χαράς και ελπίδας. Μια περίοδο που η φύση αναζωογονείται, βλαστάνει και μας χαρίζει φρέσκους καρπούς.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΞΥΓΑΛΟ

Friday, August 18, 2017

Τέλειωσε και ο Δεκαπενταύγουστος με την μεγάλη γιορτή της Παναγίας…Μεγάλη η Χάρη Της, φάγαμε, ήπιαμε στα πανηγύρια μας, χορέψαμε πάντα παραδοσιακά στα γλέντια που στήσανε στα χωριά μας , αλλά το καλοκαίρι συνεχίζεται μαζί και τα μπάνια.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΙΔΑΤΟ

Wednesday, April 05, 2017

Ποια ήταν η ωραία παροιμία που μας έλεγε η καλή μας η δασκάλα στο σχολείο για την αποταμίευση; «Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι», που σημαίνει… ότι να μην είμαστε ανυπόμονοι για να πετύχουμε τον οικονομικό μας στόχο.
Εμείς όμως φέραμε στην ...

Περισσότερα...

Tags:

ΑΣΚΟΡΔΟΥΛΑΚΟΙ Η΄ΒΟΛΒΟΙ

Friday, March 31, 2017

Ο ασκορδούλακας είναι κρομμυδοειδής άγριος βρώσιμος βολβός, που τρώγεται βραστός. Θεωρείται εξαιρετικός μεζές, σκέτος ως σαλάτα ή μέσα σε σαλάτες για να δίνει περισσότερο νοστιμιά.
Για τους κρητικούς οι ασκορδουλάκοι είναι συνθετικό ...

Περισσότερα...

Tags:

Σταμναγκαθι σαλατα .

Tuesday, January 10, 2017

Σήμερα μου έφερε η φίλη μου Βίκη Λιοδακάκη από τις Γκαγκάλες Μαλεβιζίου σταμναγκάθι, γιατί ξέρει ότι το αγαπώ. Η Βίκη μια νέα κοπέλα που πριν από τρία χρόνια παράτησε την εργασία της λογίστριας στο Ηράκλειο και επέστρεψε στο χωριό της για να ασχοληθεί ...

Περισσότερα...

Tags:

Σαλατα του αγρου.

Tuesday, January 10, 2017

Αυτή η σαλάτα για μένα είναι μια από της νοστιμότερες σαλάτες . Σαλάτα με πατάτες και αυγά ή σαλάτα του αγρού όπως λέμε χαρακτηριστικά στη Κρήτη .
Ήταν ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό για να το πάρουν στα χωράφια οι αγρότες μιας και θεωρείτε ένα πλήρες γεύμα . ...

Περισσότερα...

Tags:
Results 1 - 13 of 13