top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΑΡΝΙ ΟΦΤΟ ΣΕ ΚΛΗΜΑΤΟΒΕΡΓΕΣ

Sunday, October 13, 2019

13 Οκτωβρίου 2019
Αγόρασα αρνί για να το κάνω οφτό με κληματόβεργες στο φούρνο. Θα μου πείτε πως σου ήρθε η ιδέα; Δεν είναι η πρώτη φορά που το φτιάχνω.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΥΖΟΥΜΑ (ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ)

Friday, July 26, 2019

Ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα της Κρητικής κουζίνας. Ένα φαγητό της χαράς. Σύζουμα ή μακαρόνια στο ζωμό κρέατος.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Wednesday, February 27, 2019

Την Τσικνοπέμπτη αρχίζουν οι αποκριές. Είναι η Πέμπτη της «κρέτινης» εβδομάδας που είναι ευκαιρία για να βρεθούμε «όλοι μαζί». Να βρεθούμε οικογενειακά στο σπίτι μας μαζί με συγγενικά πρόσωπα, να βρεθούμε με τους φίλους μας ή μαζί με τους συνεργάτες στην δουλειά μας, να ανταμώσουμε σε μια ταβέρνα όπως συνηθίζουμε να βγαίνουμε σε μια γιορτινή μέρα.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Sunday, February 24, 2019

Τα εντόσθια είναι ο αγαπημένος μεζές όλων των κρητικών και για το λόγο αυτό έχουμε βρει πολλούς τρόπους να τα μαγειρεύουμε. Σε εποχές μάλιστα που το κάθε νοικοκυριό έκτρεφε τα δικά του ζώα και από αυτά κάλυπτε τις διατροφικές του ανάγκες, και το τελευταίο κομμάτι κρέατος από τα σφάγια είχε την θέση του στο πιάτο.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Tuesday, February 05, 2019

Ο χειμώνας ξανά μπήκε πιο δυναμικά. Τι καλύτερο από ένα ζεστό πιάτο γιουβαρλάκια. Αγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Sunday, January 20, 2019

Το κρητικό κυριακάτικο τραπέζι απαιτεί να υπάρχει αρνί. Αρνί με οποιοδήποτε τρόπο μαγειρεμένο. Τσιγαριαστό, με σταμναγκάθι, με άγριες αγκινάρες, οφτό. Στο φούρνο όμως με πατάτες είναι μια αγαπημένη συνήθεια που δεν θα αφήσει κανένα παραπονεμένο και θα βγάλει εμάς τις νοικοκυρές ασπροπρόσωπες.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

Tuesday, January 08, 2019

Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στο οροπέδιο της Θρυπτής.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΟΦΥΛΛΑ

Monday, December 24, 2018

Μέρες τώρα σχεδιάζουμε τι θα μαγειρέψουμε, τι γλυκά θα φτιάξουμε, τι ποτά θα αγοράσουμε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ευτυχώς που το στόλισμα του σπιτιού το έχουμε φροντίσει να γίνει από τις αρχές του Δεκέμβρη και μας άλλαξε την διάθεση. Με τη μια δουλειά και την άλλη, ο χρόνος φεύγει και λίγο αρχίσαμε να έχουμε άγχος, αν όλα αυτά που έχουμε στο μυαλό μας τούτες τις άγιες μέρες προλάβουμε να τα ετοιμάσουμε. Θέλουμε οι φίλοι μας και οι δικοί μας άνθρωποι που θα έλθουν στο σπίτι μας να τους εντυπωσιάσουμε, να τους ευχαριστήσουμε, να έχουμε μια ευχάριστη μέρα.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ (ΜΑΝΤΑΡΙΝΟΠΟΡΤΑΚΑΛΑ)

Friday, December 21, 2018

Ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το γιορτινό τραπέζι με μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει. Ένα κότσι λουκούμι που θα κάνει το σπίτι σας να μυρίσει κήπος γεμάτος μανταρινιές και πορτοκαλιές.
Έλατε να το απολαύουμε παρέα..

Περισσότερα...

Tags:

ΚΛΑΣΙΚΗ ΓΙΑΓΙΑΔΙΣΤΙΚΗ ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ

Saturday, December 08, 2018

Βροχή, κρύο. Μας έλειψε να ανάψουμε το τζάκι και τα καλοριφέρ, να χουχουλιάσουμε στο καναπέ με κουβερτάκια, να δούμε παλιές ελληνικές ταινίες και να απολαύουμε ένα πιάτο ζεστή κοτόσουπα. Εσείς σκέπτεστε κάτι άλλο;

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Wednesday, October 24, 2018

Το κουνέλι στην Κρήτη είναι από τα αγαπημένα σπιτικά κρέατα. Ως οικόσιτο ζώο μαζί με τα πουλερικά κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της Κρητικής διατροφής σε κρέας.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Sunday, October 14, 2018

Φαγητό στο φούρνο, οικογένεια, φίλοι, παιδικές φωνές. Αυτό είναι για μένα Κυριακάτικο τραπέζι. Και τι καλύτερο από ένα υγιεινό φαγητό που θα λατρέψουν όλοι και σίγουρα θα ακούσετε πολλά πολλά θετικά σχόλια.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Sunday, October 07, 2018

Ο φίλος μου ο Μανώλης Κασσάκης, κάποτε μου είπε << Εσύ είσαι μαγείρισσα του τσικαλιού>> και τελικά είχε δίκιο. Μετά από καιρό συνειδητοποίησα αυτή τη κουβέντα. Μου αρέσει το τσικάλι, μου αρέσει να ακούω το τσιτσίρισμα από το κρεμμύδι, μου αρέσει να κάθομαι από πάνω του με υπομονή και να ανακατεύω, μου αρέσει να ασχολούμαι μαζί του όλη την ώρα και να προσθέτω σταδιακά τα υλικά. Είναι ο χρόνος που αφιερώνεις στο κάθε τι για να γίνει ξεχωριστό.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ (ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ)

Saturday, September 29, 2018

Μια αγαπημένη συνήθεια των Κρητικών είναι να συνδυάζουν όσπρια και λαχανικά με κρέας.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Tuesday, June 12, 2018

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μαλακό και ζουμερό παϊδάκι; Είναι το κρεατικό της ταβέρνας και της παρέας, είναι το κρεατικό που το σαβουάρ βιβρ πάει περίπατο. Μπροστά σε ένα πιάτο από λαχταριστά και μυρωδάτα παϊδάκια θέλεις να βάλεις όχι μόνο χέρι αλλά και πόδι.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΡΑΣΑΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

Saturday, May 26, 2018

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδικών μου χρονών. Απλό, γρήγορο, γευστικότατο.
Όποτε λέγαμε σαν παιδιά στης γιαγιάς Ελισάβετ το σπίτι <<πεινάμε>> και θέλαμε κάτι γρήγορο και να είναι στις γευστικές μας προτιμήσεις , η απάντηση της γιαγιάς ήταν <<θέλετε αυγά τηγανητά ή κρεατάκι τηγανιτό;>>

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΚΑΒΟΥΣ (ΑΜΠΕΛΟΒΛΑΣΤΟΙ)

Wednesday, May 16, 2018

Το αμπέλι ή το κλήμα που λένε στο χωριό μου είναι το πιο ευλογημένα φυτό. Θες ο καρπός του και ο χυμός τους, θες τα φύλα για να κάνουμε ντολμάδες, θες οι κληματόβεργες για να ψήνουμε οφτό κρέας και τι δεν  παίρνουμε από αυτό;

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Saturday, April 07, 2018

Το πρώτο φαγητό μετά την ανάσταση συνηθίζεται να είναι η μαγειρίτσα. Δεν είναι καθημερινό φαγητό. Είναι εκλεκτικό και ιδιαίτερο φαγητό, με ιδιαίτερη φροντίδα και ετοιμάζεται μόνο για την ειδική περίσταση του πασχαλινού τραπεζιού. Είναι από τα λίγα εθιμικά φαγητά στο κύκλο του χρόνου που μεταφέρει το άρωμα της άνοιξης.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟ (ΚΡΑΣΑΤΟ)

Sunday, February 04, 2018

Το κουνέλι στην Κρήτη είναι από τα αγαπημένα σπιτικά κρέατα που μαγειρεύεται με πάρα πολλούς τρόπους. Το κρέας του κουνελιού είναι λευκό και άπαχο, με λιγότερο λίπος και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Το λευκό κρέας μας παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται να συμπεριλαμβάνονται στη διατροφή μας. Το άπαχο λευκό κρέας είναι μια μαγειρική απόλαυση αφού μπορεί να γίνει ψητό, τηγανιτό, στιφάδο, κοκκινιστό, βραστό, λεμονάτο, γεμιστό και φρικασέ. Τα κρέατα αυτά χρειάζονται χαμηλή φωτιά για να μην στεγνώσει και σκληρύνει αφού δεν έχουν λίπος.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ

Sunday, January 28, 2018

Ο τραχανάς ή ξινόχοντρος που λέμε στην Κρήτη, λόγω της ξινής γεύσης του, είναι η ιδανική σούπα των Κρητικών για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ο ξινόχοντρος είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από χοντροσπασμένο σιτάρι και προβατίσιο ή κατσικίσιο γάλα.

Περισσότερα...

Tags:
Page 1 of 2 Results 1 - 20 of 40