Η κρητική κουζίνα με δημιουργικό πνεύμα και φρέσκα υλικά απο τα μποστάνια του χωριού.
ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ
Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία διότι εδώ θέλω να μοιράζομαι μαζί σας διάφορα νέα από το χώρο της γαστρονομίας, τα τελευταία νέα και εξελίξεις του κλάδου, ειδήσεις για νέα προϊόντα μαγειρικής, τα νέα της διατροφής, εκθέσεις, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, χώρους που αξίζει να επισκεφτείτε, σχετικά άρθρα και γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα που έχουν να κάνουν με τρόφιμα και ποτά.
Ο ΝΙΚΟΣ ΘΩΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ KAPSALIANA VILLAGE HOTEL
2o ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
H αλληλεπίδραση με τα νέα παιδιά και το νεανικό πάθος πάντα με συνεπαίρνει ευχάριστα.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 2017
Aλλάξτε το μέλλον της μετανάστευσης – Επενδύστε στην επισιτιστική ασφάλεια και την αγροτική ανάπτυξη το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής 2017
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
«Βιομηχανική επανάσταση – ελαιουργεία και ποιότητα ελαιολάδου» ήταν το θέμα που παρουσίασε ο οικονομολόγος Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης στο Διεπιστημονικό Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε 9 και 10 Σεπτεμβρίου με θέμα: “Διατροφικές συνήθειες και πρακτικές στην Κρήτη διαχρονικά”.
Το Συμπόσιο οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαράς, το Ίδρυμα “Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας” και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ερευνών του Μουσείου στους Βώρους Δήμου Φαιστού.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ
«Διατροφικές Συνήθειες και Πρακτικές στην Κρήτη Διαχρονικά»
Διεπιστημονικό Συμπόσιο από το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας
ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΣΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Σειρά γυρισμάτων στην Κρήτη πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο από συνεργάτες του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5 για λογαριασμό του τηλεοπτικού προγράμματος «Echappées belles» (όμορφες αποδράσεις) με σκοπό την προώθηση του ταξιδιωτικού τουρισμού και την γνωριμία του τηλεοπτικού κοινού σε ιδιαίτερα τουριστικά μέρη του κόσμου.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η κρητική διατροφή, ο τρόπος ζωής και τα οφέλη τους» πραγματοποιεί η Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής, Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 5
...
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
Τα γνωστά, ξεχασμένα και χαμένα δημητριακά είναι το θέμα του 4ου Συμποσίου Ελληνικής Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 29 και 30 Ιουλίου 2017.
Τα θέματα που θα καλύψει το Συμπόσιο, υπό την καθοδήγηση της ερευνήτριας της Ιστορίας της...
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Την δική τους συμβολή στην στήριξη του γηροκομείου Ιεράπετρας κατέθεσαν μέσα από υπέροχες γαστρονομικές γεύσεις, εκπρόσωποι της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων και Γαστρονομίας, στο φουαγιέ της θεατρικής αίθουσας «Μελίνα Μερκούρη» ...
6 ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ & ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ηρακλείου θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου το 6ο παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής-σούπερ μάρκετ της Κρήτης.
Τα τέσσερα επιμελητήρια του νησιού απευθύνουν ανοικτή ...