top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2024

Παντζάρια γεμιστά με τόνο,μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του και καλή σας όρεξη!

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 04, 2024

Οι κρύες ημέρες φέρνουν και ζεστές σουπίτσες. Για αυτό σήμερα θα φτιάξουμε θρεπτική σούπα βελουτέ με κουνουπίδι.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ

Κυριακή, Ιανουαρίου 21, 2024

Πρασόρυζο, ένα φαγάκι εύκολο, υγιεινό και θρεπτικό!Πάμε να το φτιάξουμε μαζί βήμα-βήμα.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2024

Τώρα που ο καιρός αρχίζει και κρυώνει για τα καλά οι σουπίτσα έχει την τιμητική της και εγώ σας έχω τέλεια πρόταση για σούπα λαχανικών βελουτέ με τυριά.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Κυριακή, Νοεμβρίου 26, 2023

Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα ελαιολάδου και θέλω να σας πάω μέχρι το χωριό μου, το Καβούσι Λασιθίου, όπου δεσπόζει η αρχαιότερη ελιά της Ευρώπης!

Περισσότερα...

Tags:

ΚOTOΣΟΥΠΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2023

Ως εξημερωμένο είδος η κότα ήταν γνωστή στην Αίγυπτο ήδη από την περίοδο της 18ης Δυναστείας Φαραώ (1550-1295 π.Χ.), όπου μάλιστα χαρακτηριζόταν "το πουλί που γεννάει ένα αυγό κάθε μέρα".

Περισσότερα...

Tags:

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2023

Μια συνταγή μπουκιά και συχώριο που γίνεται γρήγορα χωρίς να υπάρχουν δυσκολίες. Αφράτοι κεφτέδες με σπανάκι, φέτα, μπόλικο δυόσμο, μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο είναι σκέτο γλύκισμα.

Περισσότερα...

Tags:

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2023

Τα λουκάνικα αποτελούν ένα από τα δημοφιλέστερα είδη αλλαντικών, κύριο συστατικό των οποίων αποτελεί το χοιρινό κρέας, κομμένο σε κιμά ή μικρά κομματάκια, που μπορεί όμως να είναι και βοδινό ή μοσχαρίσιο, ακόμα δε και από κοτόπουλο ή γαλοπούλα -στην Ευρώπη παρασκευάζονται και από ελάφι ή αγριόχοιρο-, με το μείγμα να τοποθετείται μέσα σε φυσικά ή τεχνητά βρώσιμα περιβλήματα.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΟΡΤΥΓΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19, 2023

Σπιτικές τορτίγες, λεπτές, μαλακές γίνονται εύκολα και είναι πολύ γευστικές. Με πυξίδα την φαντασία σας μπορείτε να τις γεμίσετε με φρέσκα και μαγειρεμένα υλικά σε συνδυασμούς που σας εμπνέουν,ακόμα και με φαγητά της προηγούμενης ημέρας.

Περισσότερα...

Tags:

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 06, 2023

Η κροκέτα είναι ένα σφαιρικό φαγητό σαν τηγανητός κεφτές που φτιάχνεται με διάφορα υλικά και συνήθως πανάρετε με φρυγανιά. Ένα είδος φαγητού με πολτοποιημένο το βασικό υλικό της κροκέτας, για να μπορεί στη συνέχεια να πλαθεί στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΒΕΡIΚΟΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Τρίτη, Ιουλίου 11, 2023

Κεντρική θέση στο καθημερινό ή γιορτινό τραπέζι έχουν οι σαλάτες, για να συνοδεύσουν τα πιάτα που θα σερβιριστούν αλλά κυρίως για να «δροσίσει» τον ουρανίσκο μας.

Περισσότερα...

Tags:

ΤΖΑΤΖΙΚΗ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2023

Το γιαούρτι αποτελεί μια αγαπημένη κρεμώδη τροφή, υψηλής θρεπτικής αξίας, η οποία παράγεται από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση.

Περισσότερα...

Tags:

ΦΑΒΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2023

Η φάβα ενώ είναι ένα όσπριο με πλούσιες θρεπτικές ιδιότητες. Συνηθίσαμε την απολαμβάνουμε ως ορεκτικό στο τραπέζι του σπιτιού ή ως μεζέ σε ταβέρνες, εστιατόρια, ρακάδικα και ουζερί ή σε περιόδους νηστείας όπως τη Μεγάλη Σαρακοστή και τη Καθαρά Δευτέρα.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2023

Η λέξη σφουγγάτο προφανώς συνειρμικά φέρνει στο νου σας κάτι από σφουγγάρι (σπόγγος - σφόγγος), καθόλου τυχαία θα έλεγα, καθώς το σφουγγάτο δεν είναι παρά μια ομελέτα φούρνου, που θα μπορούσε κάλλιστα να περιγραφεί και ως ένα είδος πίτας που μοιάζει με σφουγγάρι, δεδομένου ότι όταν μαγειρευτούν τα χτυπημένα αυγά -στο φούρνο συνήθως ή και στο τηγάνι- δημιουργούνται πόροι, που κάνουν το τελικό οπτικό αποτέλεσμα, αλλά και την υφή του εδέσματος, να προσομοιάζει σε σφουγγάρι.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟΝΟ

Δευτέρα, Μαϊος 22, 2023

Δύο συνταγές, δύο λαχταριστές γευστικές προτάσεις με τόνο έχουμε σήμερα. Καλοκαιρινό και υγιεινό πιάτο με γεμιστό αβοκάντο με τόνο και αυγά γεμιστά με τόνο!

Περισσότερα...

Tags:

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ

Δευτέρα, Μαϊος 15, 2023

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό, που στην απλούστερη μορφή του παρασκευάζεται με αυγά κτυπημένα και τηγανισμένα συνήθως με λάδι ή βούτυρο. Το αυγό είναι από τα ελάχιστα τρόφιμα παγκοσμίως που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική με τεράστια γκάμα συνταγών διότι συνδυάζεται με πλήθος άλλων τροφίμων. Θεωρείτε από τα πολύτιμα τρόφιμα ακόμα από τα προϊστορικά χρόνια, για το λόγο αυτό είχε γίνει το σύμβολο της ζωής, της δημιουργίας, της αναγέννησης.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΚΥΘΝΟΥ

Δευτέρα, Μαϊος 15, 2023

Η Κύθνος, γνωστή και ως Θερμιά χάρη στα μοναδικά για τις Κυκλάδες θερμά ιαματικά λουτρά της, διαθέτει και γεύσεις ικανές να "θεραπεύσουν" τις όποιες γαστριμαργικές ανησυχίες των επισκεπτών της.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2023

Η σκορδαλιά αποτελεί ένα απο τα πιο γνωστά και αγαπημένα συνοδευτικά πιάτα, που παρασκευάζεται με την καλή ανάμειξη πολτοποιημένου σκόρδου και ενός ακόμα υλικού, που λειτουργεί ως βάση της αλοιφής και που μπορεί να είναι από πατάτα ή βρεγμένο μπαγιάτικο ψωμί, έως καρύδια, αμύγδαλα και κουκουνάρι, ενώ η προσθήκη του ελαιολάδου θα προσδώσει στο μείγμα τη γνωστή απαλή και κρεμώδη υφή του και το ξύδι θα προσθέσει την αψάδα του, αν και μπορεί να αντικατασταθεί από χυμό λεμονιού, όπως στα Επτάνησα.

Περισσότερα...

Tags:

Σαγανάκι Κρασοτύρι με φύλλο κρούστας και Πατσαβουρόπιτα με τυροβολάκι

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023

Σαγανάκι με παραδοσιακό κρασοτύρι και λαχταριστή πατσαβουρόπιτα με τυροβολάκι από την εταιρία Γιάννου Τυροκομικά.

Περισσότερα...

Tags:

ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΑΠΟ ΤΑΧΙΝΙ

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

Η μελιτζάνα αποτελεί ένα εντυπωσιακό λαχανικό με πολλοστά οφέλη και έχει αρχίσει να κερδίσει την ελληνική και ευρύτερα την μεσογειακή κουζίνα με αμέτρητα πιάτα, λιγότερο ή περισσότερο γνωστά όπως είναι ο μουσακάς, το ιμάμ, τα παπουτσάκια, τηγανιτή σε ελαιόλαδο, γίνεται υπέροχη σαλάτα κλπ. Εμείς οι Έλληνες γνωρίσαμε τη μελιτζάνα το 12Ο – 13Ο αιώνα. Στην Ευρώπη ήρθε μέσω του βυζαντίου από τους Άραβες. Στην αρχαιότητα, ήταν ιθαγενές φυτό της Ινδίας, αλλά καλλιεργούνταν προϊστορικά και στην Κίνα και την Κεντρική Ασία.

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 1 από 5 Αποτελέσματα 1 - 20 από 98