top image food

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΟΙΝΟΓΕΥΣΕΙΣ

Πρόκληση αποδεκτή .
Παναγιώτης :     - Νεκταρία , να βάλεις εκτός από τις συνταγές και μια στήλη για το κρασί της Κρήτης .
Νεκταρία :          - Θέλω μια χάρη ? 
Παναγιώτης :     - Tι χάρη ? 
Νεκταρία :          - Nα μου γράψεις εσύ για τα κρασιά της Κρήτης
Παναγιώτης :     - Εγώ ?
Νεκταρία :          - Nαι εσύ.
Παναγιώτης :    - Λες ?

panagiotis moutsakisΚάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η αποδοχή της πρόσκλησης-πρόκλησης να αναλάβω ένα κομμάτι που έλειπε από το πολύ επιτυχημένο αν και τόσο νέο site www.kritikes-geuseis.gr και να που βρίσκομαι πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σαν φυσική παρουσία βέβαια γιατί το μυαλό και οι αισθήσεις μου είναι ήδη στις λεπτές φλούδες του Λιάτικου , στη δροσιά της Βηλάνας , στο λεμόνι του Θραψαθηριού και στο σκληρό ροκ του Ρωμέικου

Τι είναι όλα αυτά ? Mα φυσικά λίγες από τις ποικιλίες της Κρήτης που θα μυρίσουμε , θα δοκιμάσουμε αλλά κυρίως θα μας φέρουν πιο κοντά . Γιατί τελικά αυτό είναι το ζητούμενο. Ακόμα και μόνος ανοίγοντας ένα μπουκάλι κρασί έρχεσαι σε επαφή με το χώμα, το φυτό, τις καιρικές συνθήκες , την αγωνία και όλη τη προσωπικότητα του αμπελουργού και του οινοποιού

Και το κρασί που υπομονετικά περιμένει , άλλοτε για βδομάδες άλλοτε για μήνες , άλλοτε για χρόνια είναι εκεί , για να μας πιάσει από το χέρι και να το κάνει με το καλύτερο τρόπο

Αυτό λοιπόν είναι το ζητούμενο για μένα και στο ταξίδι αυτό θα έχουμε συντροφιά τη Κρητική γη , τον ήλιο , το καρπό , τον οίνο , τους οινοποιούς και όση γνώση υπάρχει από τα τελευταία….μμμμ….15 χρόνια επαφής με τον Κρητικό αμπελώνα . Σε αυτά τα χρόνια αλλάξανε πολλά ..

Ελάτε να τα γνωρίσουμε

Παναγιώτης Μουτσάκης

( Φίλος του κρασιού )