top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΤΑ ΞΕΝΟΜΠΑΤΙΚΑ

Ο ξενομπάτης, ο άνθρωπος που έρχεται από τα ξένα. Τον λέμε και ξενομερίτη, δηλαδή ο άνθρωπος από τα ξένα μέρη. Ο ξένος για τους Κρητικούς εξακολουθεί να είναι καλοδεχούμενος στην κρητική γη.

Η Κρήτη, δεύτερο μεγαλύτερο νησί της ανατολικής μεσογείου, με μακρόχρονη ιστορία, δέχθηκε επιρροές από όλη την μεσογειακή λεκάνη και κυρίως επιρροές από τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, σε όλες τις ιστορικές φάσεις.

Οι άνθρωποι που ρίζωσαν στο νησί μας, έφεραν μαζί τους και τις διατροφικές συνήθειες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Μικρασιάτες, που εκτός των άλλων στοιχείων του πολιτισμούς τους κουβάλησαν και τις διατροφικές συνήθειες τους.

Τις συνταγές αυτές εκτός Κρήτης, από όλη την Ελλάδα… και όχι μόνο, συνταγές που αγαπάμε πολύ, θα βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία.

 

ΣΟΥΠΙΟΠΙΛΑΦΟ

Τετάρτη, Απριλίου 10, 2019

Μια υπέροχη συνταγή από το μικρό ακριτικό νησί της Κάσου.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018

Τα σουτζουκάκια είναι το παραδοσιακό φαγητό της μικρασιάτικης ελληνικής κουζίνας που έγιναν στην Ελλάδα γνωστά όταν οι Μικρασιάτες ήρθαν στον ελλαδικό χώρο ως πρόσφυγες μετά την καταστροφή του 1922. Γίνονται με κιμά μοσχαρίσιο, χοιρινό και αρνίσιο, με προσθήκη μπαχαρικών. Η ονομασία τους προέρχεται από τη τουρκική λέξη Sucuk που σημαίνει λουκάνικο.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ ΜΕ ΣΙΤΑΚΑ ΚΑΣΟΥ

Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2017

Έχω πάρα πολλές συνταγές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σκεφτόμουν λοιπόν με ποια συνταγή να ξεκινήσω την κατηγορία Τα ξενομπάτικα. Τότε σκέφτηκα Μακαρούνες με σιτάκα Κάσου. Μια συνταγή που δεν είναι δικιά μου, μου τη χάρισε ο αγαπητός μου φίλος και ...

Περισσότερα...

Tags:
Αποτελέσματα 1 - 3 από 3