top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Κυριακή, Μαρτίου 10, 2024

Καλαμαράκια με κριθαράκι, δημιουργήστε το πιο νόστιμο κυρίως πιάτο θαλασσινών και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 23, 2023

Μια καλομαγειρεμένη ζεστή, πλούσια σε γεύσεις σούπα με μπακαλιάρο, είναι εύκολη σε εκτέλεση, δεν παιδεύστε με τα κόκαλα του ψαριού, ιδανική για παιδιά, ακόμα και για αυτούς που δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι.

Περισσότερα...

Tags:

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2023

Μια αγαπημένη λύση για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.Πολλοί θεωρούν πως η ψαρόσουπα πρόκειται για μια δύσκολη συνταγή, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι. Πάμε να φτιάξουμε μια λαχταριστή σουπίτσα!

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΧΟΡΤΑ

Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023

Το ψάρι με χόρτα είναι από τις πιο υγιεινές συνταγές της ελληνικής κουζίνας και γίνεται με ότι χόρτα εποχής θέλουμε και με ότι ψάρι έχουμε στο ψυγείο μας, ή μπορούμε να προμηθευτούμε από την αγορά.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2023

Ζούμε σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με ταχύτητα και με νέες διατροφικές μόδες που έχουν φόντο το παρελθόν και την τοπικήπαράδοση. Σ’ αυτή την παράδοση οι χυλοπίτες παραμένουν ένα από τα αγαπημένα γεύματα των ελλήνων, που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα είδος παραδοσιακού ζυμαρικού που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 01, 2023

Midye dolma ή επί το ελληνικότερον γεμιστά μύδια, ένα πολίτικης καταγωγής snack θα λέγαμε περισσότερο παρά γεύμα, όπου το μισό κέλυφος του μαλάκιου, εντός του οποίου βρίσκεται και η εύγευστη σάρκα του, γεμίζεται με πικάντικο ρυζάκι αρωματισμένο με μπόλικα μπαχαρικά και κουκουνάρι, σερβίρεται δε με χυμό λεμονιού απευθείας από τον δίσκο πλανόδιων πωλητών, που βρίσκονται κάθε βράδυ ακροβολισμένοι σε κάθε γωνιά στην πλατεία Taksim της Κωνσταντινούπολης και όχι μόνο φυσικά!

Περισσότερα...

Tags:

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝΟ

Τετάρτη, Αυγούστου 23, 2023

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που την ετοιμάζεται μέσα σε 20 λεπτά. Ότι πρέπει για ένα θρεπτικό αλλά και γρήγορο γεύμα!

Περισσότερα...

Tags:

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2023

Εν αρχή ην το ριζότο, ακολούθως αφίχθη το κριθαρότο και πλέον στη ζωή μας έχει μπει και το τραχανότο, με πρωταγωνιστές προφανώς και αντιστοίχως το ρυζάκι, το κριθαράκι και τον ελληνικό τραχανά, χωρίς όμως καμία σχέση, ως προς την τεχνική και το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, με ένα απλό πιλάφι ή μια μανέστρα.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2023

Τα θαλασσινά είναι από τα αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Υπάρχει μεγάλος πλούτος θαλασσινών, φρέσκων ή κατεψυγμένων που μαγειρεύονται ποικιλοτρόπως έτσι ώστε να έχουμε μεγάλο εύρος επιλογών ανάλογα με τις ορέξεις μας. Είμαστε Ελλάδα, είμαστε μια χώρα του ήλιου και της θάλασσας. Ένας τόπος που σου δίνει την δυνατότητα να παίρνεις τροφές από την θάλασσα. Μια χώρα που ξέρει από σουπιές και ξέρει και πώς να τις μαγειρέψει και πώς να τις απολαύσει.

Περισσότερα...

Tags:

ΦΑΣΟΛΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Τετάρτη, Ιουλίου 05, 2023

Φρέσκα φασολάκια με χταπόδι τι κοινό έχουν; Μυρίζουν καλοκαίρι και Ελλάδα, το κάθε ένα μας δίνει πολλά έξυπνα πιάτα και τρώγονται από όλους.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΥΔΙΑ

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2023

Η μακαρονάδα αυτή θα προσφέρει τη καλοκαιρινή φρεσκάδα σε κάθε τραπέζι και θα φέρει όλη την οικογένεια ένα βήμα πιο κοντά στην θάλασσα χάρη στα πλούσια συστατικά της.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ

Παρασκευή, Απριλίου 07, 2023

Η σημερινή ημέρα επιβάλλει ψάρι για αυτό πάμε να φτιάξουμε μπακαλιάρο λεμονάτο.

Περισσότερα...

Tags:

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Τετάρτη, Απριλίου 05, 2023

Την Καθαρά Δευτέρα, που είναι η πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής, το τραπέζι είναι στρωμένο με κοινή συνεισφορά τροφίμων σ’ ένα σημείο καθολικής σύναξης.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2023

Από τα αγαπημένα παστά ψάρια της ελληνικής κουζίνας ήταν ο μπακαλιάρος. Παστωμένος με αλάτι διατηρείται αναλλοίωτος για μήνες χωρίς να χάσει στο ελάχιστο τη θαυμάσια γεύση και διατροφική του αξία.

Περισσότερα...

Tags:

ΦΑΒΑ ΜΕ ΞΙΔΑΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023

Η φάβα είναι το όσπριο εκείνο που έχει το σχήμα και το χρώμα του ήλιου, όπως τον ζωγραφίζαμε όταν ήμασταν παιδιά, στη γωνία του χαρτιού στο μπλοκ ιχνογραφίας, το οποίο κατά το μαγείρεμά του μετατρέπεται σε μία βελούδινης υφή και ξηροκαρπάτης γεύσης κρέμα, που αποτελεί ιδανική βάση για πολλά γευστικά παντρέματα.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 28, 2023

Τα μαυρομάτικα, σπεύδω να σας ενημερώσω αν δεν το γνωρίζετε ήδη, προέρχονται από τα αμπελοφάσουλα που καταναλώνουμε το καλοκαίρι ως βραστή πράσινη σαλάτα, είναι δε προικισμένα με πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο, χαλκό, ασβέστιο, φώσφορο, μαγγάνιο και σίδηρο.

Περισσότερα...

Tags:

ΣΟΥΠΙΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

Η σουπιά είναι ένα από τα γνωστότερα μαλάκια και ανήκει στην ομοταξία των κεφαλοπόδων, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θράψαλα, τα καλαμάρια, οι μοσκιοί, τα χταπόδια, όπως και είδη που φαινομενικά δεν μοιάζουν ιδιαίτερα στα προαναφερθέντα, ανάμεσα στα οποία και ο ναυτίλος.

Περισσότερα...

Tags:

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

Η Καθαρή Δευτέρα φτάνει -με το όνομά της να συμβολίζει τη μακρά περίοδο κάθαρσης ως το Πάσχα- και κανείς δεν θα μπορούσε να την φαντασθεί χωρίς έστω και μία πλακουτσωτή λαγάνα στο τραπέζι, δίπλα στα θαλασσινά, τα τουρσί, τους χαλβάδες και τις ταραμοσαλάτες, που ξεσηκώνουν με τη νοστιμιά τους τούς σιελογόνους αδένες των ομοτράπεζων.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΛΑΦΙ

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

Από τους δημοφιλείς θαλασσινούς μεζέδες που έχουν την τιμητική τους την Καθαρά Δευτέρα είναι οι γαρίδες. Θαλασσινό που μας δίνει υπέροχα πιάτα με πιλάφι, σαγανάκι, μακαρονάδες, κρασάτες, φουρνιστές με φέτα και μια πληθώρα πλούσιων υγιεινών γευστικών συνταγών.

Περισσότερα...

Tags:

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023

Το χταπόδι είναι το κορυφαίο θαλασσινό έδεσμα για την ελληνική κουζίνα. Μπαίνει στο τραπέζι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και στις νηστείες, γιατί μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους χάρη στην ιδιαίτερη γεύση του.

Περισσότερα...

Tags:
Σελίδα 1 από 4 Αποτελέσματα 1 - 20 από 70