top image food

You have 0 articles to compare. Do you want to see compare view now?


Compare

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Κυριακή, Νοεμβρίου 26, 2023

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια λαχταριστή συνταγή για πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού κυδώνι με αμύγδαλο.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 30, 2021

Νόστιμο και παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού σταφύλι, πριν τα αποχαιρετήσουμε τα διατηρούμε με μια φοβερή συνταγή που θα σας τρελάνει.

Περισσότερα...

Tags:

ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Τρίτη, Ιουλίου 06, 2021

Τα γλυκά του κουταλιού είναι η μεγάλη μου αδυναμία, θυμάμαι την γιαγιά μου την Ειρήνη να έχει γεμάτα τα ντουλάπια της από βάζα με κάθε λογής γλυκό, απο φρούτα, από λαχανικά, από διάφορους καρπούς.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Τρίτη, Μαϊος 11, 2021

Όταν τα παιδιά μας λένε «μαμά φτιάξε μια φέτα με μαρμελάδα»

Περισσότερα...

Tags:

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 06, 2020

Γλυκό κουταλιού σταφύλι, το αγαπημένο όλων .

Περισσότερα...

Tags:

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΝΕΡΑΤΖΙ

Δευτέρα, Μαρτίου 16, 2020

Νεραντζιά, ένα εσπεριδοειδή δέντρο που μπορούμε να συναντήσουμε παντού. Όχι μόνο σε κήπους αλλά μπορούμε να το θαυμάσουμε ανθισμένο στις άκρες των δρόμων κάθε γειτονιάς σε πόλης και σε χωριά.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΙ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 27, 2019

27 Νοεμβρίου 2019

Ρόδι ή ρόγδι, ιερός καρπός , ευλογημένο φρούτο, σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας. Χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους στην μαγειρική, σε γλυκά, μαρμελάδες, σαλάτες. Μπορούμε να στύψουμε και να απολαύσουμε το θεϊκό χυμό του. Σήμερα θα φτιάξουμε μια υπέροχη σπιτική μαρμελάδα όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μου η Ειρήνη.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

Σάββατο, Ιουνίου 15, 2019

Λένε ότι το βερίκοκο ήρθε από μακρινές χώρες στην Ελλάδα την αρχαία εποχή. Αυτό που ξέρω εγώ ότι στο χωριό μου, σχεδόν όλοι, είχαν και μια βερικοκιά στον κήπο τους.

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 16, 2019

Ζούμε σ’ ένα ευλογημένο τόπο και έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε σε κάθε εποχή μια μεγάλη ποικιλία από φρούτα. Όμως ζούμε και σ’ ένα τόπο με τεράστια γαστρονομική παράδοση, που μας δίδαξε ότι το κάθε τι που μας χαρίζει η φύση μπορούμε να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους, όπως με τα φρούτα μπορούμε να τα κάνουμε υπέροχα γλυκά και μαρμελάδες.

Περισσότερα...

Tags:

ΓΛΥΚΟ ΑΧΛΑΔΑΚΙ

Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

Τα γλυκά του κουταλιού είναι κάτι που τα λατρεύουμε όλοι μας μικροί και μεγάλοι. Είναι ελληνική παράδοση, είναι φιλοξενία, είναι αρχοντιά, είναι κάτι που έρχεται από πολύ παλιά αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο.
Φυσικά υλικά με φρούτα της ελληνικής ...

Περισσότερα...

Tags:

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Παρασκευή, Μαϊος 12, 2017

Οι φράουλες, ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα των παιδιών και όχι μόνο, με πολλές θρεπτικές ιδιότητες για τον οργανισμό, μιας και περιέχει πλήθος βιταμινών. Πολλοί είναι οι λόγοι όπως λένε οι επιστήμονες για να τις καταναλώνουμε. Προστατεύουν από ...

Περισσότερα...

Tags:

ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017

Το γνωρίζατε ότι το κυδώνι λέγετε και << Μήλο της Αφροδίτης>> ; Είναι το φρούτο που είναι αφιερωμένο στη θεά της ομορφιάς. Για αυτό και απεικονίζεται να κρατά ένα κυδώνι. Αναφέρεται ότι η θεά έτρωγε ένα για να αρωματίσει το στόμα της πριν μπει στη νυφική ...

Περισσότερα...

Tags:
Αποτελέσματα 1 - 12 από 12